PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424990
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

I mogę śmiało napisać że to jeden z lepszych filmów ostatnimi czasy i jeden z najlepszych w gatunku fantasy. Peter Jackson odwalił kawał dobrej roboty. W tym filmie jest wszystko: i dobry humor, i dramaturgia, i akcja, wspaniałe widoki, doskonała charakteryzacja i świetnie wykonane kostiumy. Martin Freeman bardzo niezasłużenie nie dostał nawet nominacji. Powiedzieć że on gra Bilba to pomyła. On był Bilbem. Świetnie spisali się też inni czyli min: Ian McKellen czy Richard Armitage. Doskonałe widowisko dla każdego kto ma choć trochę pojęcia w temacie baśni i fantasy. Na pewno dla mnie czas spędzony z Hobbitem nie był czasem straconym. Śmiało polecam każdemu.

ocenił(a) film na 10
Piotrek04

Wymieniłeś w swoim poście wszystkie walory tego filmu. Nic dodać nic ująć. Film jest przepiękny. Tylko brakuję tej przysłowiowej "wisienki na torcie" w postaci. Film w 100% Polecam! :))

Pamela16

Czyżby Andy Serkis -Gollum czy Sylvester McCoy Radagast Brązowy?

ocenił(a) film na 10
Piotrek04

Chodziło mi że brakuje przysłowiowej wisienki na torcie w postaci Oscara :) Ale może jeszcze dostanie. Mam nadzieję, że dostanie

Pamela16

Rzeczywiście sam pisałem o nominacji ale myślałem że może nie wymieniłem kogoś znaczącego. Gdyby akademia miała jakie takie pojęcie to Hobbit by dostał coś ok 7 Oscarów lub przynajmniej tyle nominacji. A tak cóż pokpili sprawę. Lubię Tarantino ale serio Django a Hobbit? Bez porównania.

ocenił(a) film na 10
Piotrek04

Dokładnie. Mogliby zrobić jednorazowo nominację na najlepszego Krasnoluda ;) Oglądałam ostatnio również film Poradnik Pozytywnego Myślenia. Dla mnie nie zasługuję Jennifer na tego Oscara. Film przeciętny...

Pamela16

Bo Hobbit jest świetny we wszystkich kategoriach a te nagrodzone w max 2-3 i na tym się kończy. Co jest lepsze dwie najwyższe noty i pięc słabych czy siedem bardzo dobrych. No raczej to drugie. No właśnie.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

My wiemy, że Hobbit jest najlepszy. I tego się trzymajmy :) A film jest nakręcony po mistrzowsku

Pamela16

W swojej kategorii dobry, ale Oscar dla Jennifer? Przesada. Ta rola jakaś przełomowa nie jest. Powiedziałbym że tak się większość kobiet zachowuje jak ma okres.

ocenił(a) film na 10
Real19

Ona nic nowego nie wnosi do tego filmu... A to co ona pokazała w filmie, to niektóre aktorki pokazują w filmach obyczajowych w kategorii B

Piotrek04

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 9
Piotrek04

Jak możesz być w top prezenterów skoro dziś zrobiłeś konto?
Troll tym razem wielbiący Hobbita? Co to ma być?

ocenił(a) film na 9
kordrum

To że napisał z innego konta to nie znaczy że nie jest tą osobą za którą się podaje :]

ocenił(a) film na 9
retyk1

Jak ma wiele kont to jest równoznaczne.