PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Nie przebrnalem ksiazki. Mialem naprawde wielkie checi (zwlaszcza, ze ksiazka jest dosc
krotka w porownaniu do WP), ale niestety zatrzymalem sie na momencie, kiedy klucacy sie
trolle rozpryskuja sie w blasku slonca. Jest o tym wzmianka w Druzynie Pierscienia.
Opowiada o tym Bilbo, podczas swoich urodzin. Czekam z niecierpliwoscia na film ;d

de_niro_fan_500

Trolle? Przecież one na początku podróży są o_O

de_niro_fan_500

No to rzeczywiście "daleko" zabrnąłeś w tą opowieść ;P Ale nie rozumiem dlaczego, bo książka jest naprawdę wciągająca i można ją przeczytać w jeden dzień ;) polecam przeczytać jeszcze przed obejrzeniem filmu, póki twoja wyobraźnia nie jest jeszcze ograniczona co do obrazków, które w nim zobaczysz ;)

ocenił(a) film na 7
Amariel

byc moze ksiazka jest wciagajaca, ale jej poczatek z cala pewnoscia nie. moj mozg przeczytal juz wiele stron od czasu tej nieszczesnej proby i w ciagu prawie dwoch lat rozwinie sie jeszcze bardziej, wiec tuz przed premiera filmu napewno przeczytam ta ksiazke, co do jej wciagajacej fabuly: trzymam cie za slowo ;d

de_niro_fan_500

Będę trzymać kciuki żebyś przez to przebrnął, bo naprawdę warto ;)

ocenił(a) film na 8
Amariel

Jak ja żałuje ze Władcę Pierścieni przeczytałem dopiero po obejrzeniu filmu ;/ Hobbita mogę czytać w kółko i uważam go za lepszego od WP, niestety jest krótszy...Więc nie popełnij tego samego błędu! Warto

ocenił(a) film na 10
piotrek_gawlowski

Na pewno jest prościejszy, mniej wyniosły. Hobbit ma tyle do WP co właśnie WP do Silmarilliona.