Czy tylko mnie to zadziwia ? Czy tylko ja tu czegoś nie rozumiem ? Skąd postać Legolasa w Hobbicie ??
Krasnoludy i BIlbo spotykają Thranduila z Mirkwood, który jest ojcem Legolasa. Dlaczego syna nie miałoby być przy ojcu.
Ja się cieszę, że będę mogła zobaczyć Thranduila i Legolasa razem; najlepiej w trakcie szlachtowania jakiegoś pajączka... taa, poniosło mnie. Chodziło mi o to, że Leggy zupełnie mi nie przeszkadza. :)
Zważywszy na przyjaźń Legolasa z Gimlim podejrzewam, że Peter Jackson wtrąci być może jakąś humorystyczną scenkę - wymianę zdań między Gloinem a Legolasem jak to często między kompanami we "Władcy Pierścieni" bywało :) Może to być nawiązanie do przyszłych wydarzeń :] To tylko takie moje osobiste spekulacje
Moze kiedy cala druzyna krasnolodow i reszta bandy pojdzie do tawerny na piwo to Legolas bedzie barman i bedzie obslugiwal klientow.Wiecie poprostu kazdy musi jakos zarabiac ;).
To tak jakbyś pojechał do Londynu i liczył że w jakiejś knajpie obsłuży cie książę William :)
O ile pamiętam w królestwie Thranduila to raczej nie było przyjemne spotkanie więc wątpię, abyśmy ujrzeli jak Legolas skacze po kolejne piwo dla Thorina czy któregoś z jego kompanów :D
Poza tym elfowie z Mrocznej Puszczy raczyli się winem i to w dość potężnych ilościach. ;P
Legolas to nic, mnie zastanawia Galadriela, niedawno skończyłem czytać Hobbita i nie było jej tam.
Galadriela moze chodzi na randke z Legolasem podczas kiedys hobbicie i krasnoludy upijaja sie winem i mlekiem w jaskini Trolla !.Jednym slowem impreza na maxa !!!. ;]
Od dawna wiadomo, że w filmie P. Jackson chcę pokazać obrady Białej Rady, nie wnikałem szczegółowo bo dopiero zabrałem się za "Silmarilliona" ale na pewno skoro skończyłeś czytać Hobbita to skojarzysz te momenty, w których Gandalf "gdzieś" się urywał co jakiś czas :) A co do samej Białej Rady to pełno informacji masz choćby na wikipedii.
może wymyślą coś ciekawego z Lego więc dobrze, że będzie ;p tylko cieszy mnie to, że jednak nie będzie wplecionego w fabułę związku Legolasa z tą co ją ma grać E. Lilly
Tutaj można zobaczyć szkice kostiumu Legolasa. Niezbyt wyraźne, ale to już zawsze coś. Może elf wyżej to Thranduil.?
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2011/07/Screen-shot-20 11-07-09-at-12.32.02-PM.png
http://www.youtube.com/watch?v=ktD2D8-TqqU . 20 sekunda = Thranduil. Idealny taki jak se żem go wyobrażał !!!
ja sądzę że bloom miał kryzys gotówkowy (mogę się mylić bo nie wiem jak tam u niego) a stary kolega piotrek zawsze pomoże. A jeśli się źle mówi to mnie oświecicie;)