Do wszystkich pasjonatów.
Tak, tak - wreszcie doczekaliśmy się maratonu LOTRa, tym razem w wersji reżyserskiej. Sieć kin Helios - 3 sierpień, Multikino - 31.
Zapraszamy do dyskusji - http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%3A+Dru%C5%BCyna+Pier%C5%9 Bcienia-2001-1065/discussion/Maraton+lotra!,1962267
PS. Wybaczcie spam, ale sama dowiedziałam się o maratonie z forum - być może jest więcej osób chętnych, które o organizowanym maratonie nie wiedzą.
Pozdrawiam.
Ja bym w życiu nie poszedł do kina na coś co widziałem już tysiące razy nawet jeśli jest to LOTR a ja jestem jego fanem:)
no to gruuubo! uwielbiam LOTRa ale z moich wyliczen to bedzie jakies 12 h w kinie, ladnie, chyba nie dal bym rady
w domu mam całą kolekcje reżyserki od paru ładnych lat. myśle że wielu zainteresowanych ma podobnie/ściągnęła z internet/pożyczyła. takie maratony po 9 latach od ostatniego filmu to wyciaganie kasy
Na początku podjarała mnie myśl, że wreszcie Władca jest znów w kinach i do tego maraton....ale....
Ale tak się składa, że tak jak Ty, mam od ładnych paru lat wersję reżyserską HD, oglądałem nawet niedawno wieczór za wieczorem na projektorze każdą część i myśl, by wyjść do kina na 12h seans jakoś mi uleciała :-)
Gdyby to była konwersja z 3D to z czystej ciekawości na taki seans bym poszedł, ale pewnie minie ładnych parę lat jak zrobią wersję 3D władcy w reżyserskiej i puszczą ją do kin....
A być może nigdy wersji reżyserskiej 3D nawet nie będzie...
Oj tam, oj tam... trzeba czekać na Hobbita :-) A spragnionym wrażeń polecam zakup projektora i systemu 5.1 :-) U mnie na 120calach efekt jest niemalże kinowy :D
Kino i odświeżona wersja cyfrowo to nie to samo co wersja w kinie domowym i na wiele większym ekranie. No ale co kto lubi ja już mam miejsce zarezerwowane i wykupione, tak więc czekać tylko na seans prawie 13 godzinny dla wytrwałych w sali kinowej jak przeszło 10 lat temu :))
Też mam oryginalne rozszerzone filmy. Ale w kinie na Władcy Pierścieni nigdy nie byłem, bo kiedy była taka możliwość byłem jeszcze mały i niewiele z tego rozumiałem. Więc skoro nadarzyła się okazja żeby LOTRa w kinie zobaczyć to czemu nie?:)
Ja w zasadzie nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o "wyciąganiu kasy". Nikt nikogo nie zmusza do wybrania się na maraton, a aranżując takowy, organizatorzy tylko idą na rękę fanom. Koniec końców, 30zł za 12 godzin rozszerzonej wersji "Władcy Pierścieni" nie jest wygórowaną ceną.