PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Muzyka w Hobbicie.

użytkownik usunięty

Zastanawiam się(może ktoś z was wie), czy w Hobbicie usłyszymy tak wspaniałe chóry jak we Władcy. Zastanawiam się, czy będzie można usłyszeć elfickie dialogi i chóry śpiewające po elficku tak jak w trylogii. Dla mnie ta muzyka to połowa sukcesu całego Władcy Pierścieni i bardzo bym chciał by znalazła się i w Hobbicie.

ocenił(a) film na 10

To zależy jak Jackson podszedł do tematu. Władca ma dużo bardziej epicki klimat niż Hobbit (mówię tu o książkach) i takie podniosłe utwory bardzo do niego pasują, czy podobne znajdą się w Hobbicie tego nie wiadomo, ale moim zdaniem w jakimś stopniu będzie nawiązanie do poprzednich filmów. Sama muzyka tak czy inaczej powinna stać na wysokim poziomie, w końcu odpowiada za nią Shore.

użytkownik usunięty
majkel02

W hobbicie też są bardzo epickie momenty, na przykład bitwa pięciu armii.

ocenił(a) film na 10

Są, ale to tylko momenty jak sam zresztą zauważyłeś. Władca jest podniosły jako całość.

ocenił(a) film na 7

O muzykę bym się nie martwił zważywszy na fakt że kompozytorem jest Howard Shore.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

I tutaj się całkowicie z Tobą zgodzę. Ten sam kompozytor co we Władcy... do tego wystarczy posłuchać motywu przewodniego na trailerze Hobbita który ukazał się w grudniu. Na pewno muzyka będzie epicka! :-)

Myślę, że będą chóry. I zgadzam się, że muzyka Władcy jest cudowna.

Georgiana_1

Ma w sobie taką epickość.

ocenił(a) film na 9

Mam zaufanie do Shore'a i wiem, że muzyka będzie fenomenalna! :) a co do "epickości"- w Śródziemiu muzyka po prostu musi taka być! :)

ocenił(a) film na 9
martynab

Dokładnie ;) Epicka jest najlepsza. A każda muzyka powinna być taka by była zapamiętana i dodawała emocji. Howarda Shora taka właśnie jest