PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Mnie ciekawi rola Saoirse Ronan.
Połowa aktorów nie ma nawet avatara na filmwebie
Jedyne nazwiska jakie kojarzę to: Ian McKellen, Hugo Weaving, i może Cate Blanchett.

J_Galt

Cate to moja ulubiona aktorka(zaraz po Helenie Bohnam Carter), więc jestem pewna że wypadnie równie dobrze, jak w LotR. Tak samo z resztą aktorów z tamtej trylogii. Oprócz tych, których wymieniłeś, ma się pojawić także Christopher Lee(Saruman) i Orlando Bloom(Legolas). No i jest oczywiście Gollum, czyli Andy Serkis, teraz także drugi reżyser!
Ich wszystkich uwielbiam, ale to chyba naturalne, po tym, co pokazali w LotR :)
Co do reszty, nie znam. Może Martin Freeman gdzieś mi mignął(ale to wrażenie może mieć związek z podobieństwem nazwisk z Morganem Freemanem...)

ocenił(a) film na 9
J_Galt

a mnie ciekawi jaka role wybierze sobie Wladca Oscarow Peter Jackson !.;]

lavrenzo84

Fakt, na Hobitta za wysoki, a na elfa nie pasuje. Ale za to jakim byłby krasnoludem?! Tylko gdzieś z boku i przy odpowiedniej perspektywie, bo znów za wysoki do tej roli. Podejrzewam, że mignie nam gdzieś w Esgaroth.

ocenił(a) film na 7
DianaReachel

Lee Pace. Zawsze miałam słabość do Sindarów. Thranduil to moja ukochana postać z "Hobbita". Cukiernik jest jak dla mnie idealny do tej roli i wspaniale wykreuje postać surowego, popędliwego, ale w gruncie rzeczy dobrego Króla Elfów. :)

ocenił(a) film na 10
DianaReachel

W tym filmie raczej aktorzy grający hobbita będą komputerowo zmniejszani tak jak w WP.

J_Galt

Myślę, że gwiazdą będzie Richard Armitage jako Thorin. Chyba najciekawsza rola w książce.

ocenił(a) film na 8
J_Galt

Ronan nie wystąpi w "Hobbicie", i całe szczęście... oby było jak najmniej takich wciśniętych na siłę postaci. Ja najbardziej nie mogę doczekać się, by zobaczyć Iana McKellena i Huga Weavinga. Co do obsady, sceptycznie jestem nastawiona do aktora mającego wcielić się w Thorina, bo ze zdjęcia na krasnoluda raczej nie wygląda.
I mocno ciekawi mnie jak przedstawią Bomburka. :P

ocenił(a) film na 10
J_Galt

Czekam na Galadriellę, Gandalfa oraz Bilba. Co do Jacksona to może zagra jakiego człowieka z Dal uciekającego przed Smaugiem

ocenił(a) film na 10
__luthien__

Ja osobiście pokładam nadzieje w Bardzie , Thorinie i reszcie ekipy oraz Thranduil jako mój ulubiony elf/y z Mrocznej Puszczy . I sam Smaug ciekawe jak wypadnie jak sądzicie ? Bill Nighy bedzie udzielal głosu nadal ? Czy cos sie zmienilo ?

pomidorek126

Zmieniło... Luke Evans będzie grał Smauga i Saurona(w czasie ataku na Dol Guldur), wcieli się w te role za pomocą techniki Motion Capture, czyli tak jak Andy Serkis w Golluma