PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422793
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ten film będzie od początku na podstawie książki J.R.R. Tolkiena "Hobbit czyli Tam i z powrotem" czy jakaś dalsza część kreskówki, której nie miałem okazji oglądać?

Sylarr

Tak na podstawie Bolka i Lolka.

Sylarr

Na podstawie Tabalugi a czarnym charakterem bedzie Arktos.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Naprawdę nie macie nic innego do roboty jak walenie swoich "żartów" których i tak to nie śmieszy?

Sylarr

Głupi temat (choć od razu mówie że moje niektóre tez idealne nie były) głupie odpowiedzi.

ocenił(a) film na 10
Sylarr

Film opiera się na książce, którą wymieniłeś, ale nie wiem czy będzie film będzię wierną adaptacją ksiązki. Okaże się w grudniu.

ocenił(a) film na 10
gwen1976

Z tego co już wiemy film strasznie się różni od pierwowzoru książkowego.

ocenił(a) film na 8
Sylarr

Myślę, że w filmie wydarzenia będą zgodne z książką, zmiany będą polegały raczej na dodawaniu wątków z uzupełniających książek Tolkiena (Biała Rada, Dol Guldur itp.), umieszczaniu znajomych postaci (np. Legolas, który akurat wtedy mieszkał w Mrocznej Puszczy) bądź pomysłów samego Jacksona (nieco zmieniony, jak głoszą plotki, przebieg Bitwy Pięciu Armii). To co było w książce na pewno zobaczymy na ekranie.

ocenił(a) film na 10
Krayevsky

Mimo tych zmian uważam, ze i tak warto wybrac sie na ten film.

ocenił(a) film na 9
Sylarr

Jak powiedział Krayevsky, obie części są na podstawie "Hobbit czyli tam i z powrotem", jednak w filmie zostaną ukazane rzeczy które miały miejsce w tym samym czasie i miały wpływ na wydarzenia zawarte tu jak i we Władcy Pierścieni. Zostały one opisane w innych dziełach Tolkiena.