PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424990
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Boże czy ty to widzisz chciałoby się rzec. To co dzieje się na tym forum woła o pomstę do nieba. Czy serio Polacy przynajmniej w części to tak skretyniały naród? Wiem że komuś może się nie spodobać lub pewne rzeczy go nie zachwyciły, ale serio argumenty zbyt dziecinny, słaba fabuła są po prostu żałosne. Nie wiem jak ograniczonym umysłowo trzeba być by oceniać film tego gatunku w 1 max 2 płaszczyznach. Ocenia się aktorstwo,fabułę,muzykę, udźwiękowienie,charakteryzację,kostiumy,scenografię,efekty specjalne. Film nie jest może największym arcydziełem wszech czasów, ale też nikt mi nie wmówi że ten film jest poniżej przeciętnej!!! Wy widzieliście przeciętne filmy? Przeciętnym filmem mógłbym nazwać coś pokroju Bitwy Wiedeńskiej gdzie się zastanawiam za co oni wydali 50 mln. Inne produkcje tego typu jak np:Potop,Pan Wołodyjowski,Ogniem i mieczem czy nawet Krzyżacy z mniejszym budżetem a ogląda się je 100 razy lepiej. Uważacie że ,,Hobbit" jest bardzo słaby i zasługuje na 1? Obejrzyjcie Kac Wawę gdzie twórcy po prostu chcieli nabić ludzi w butelkę i zgarnąć kasę. Obejrzyjcie sobie sharkoctopus, obejrzyjcie sobie rekina cycojada czy co tam jeszcze. Może się komuś moja wypowiedź nie spodobać, może kogoś obrazić ale za przeproszeniem mam to gdzieś. Potem się dziwić że tak ciężko się w tym kraju żyje jak ludzie dostrzegają tylko to co sami chcą widzieć. Szkoda więcej słów na takich tumanów.

ocenił(a) film na 10
Real19

Dokładnie.

ocenił(a) film na 7
Real19

Zgadzam się. Niestety taka nasza cecha narodowa. Kto jak kto, ale marudzić i szukać dziury w całym to Polacy umieją najlepiej.

ocenił(a) film na 10
Real19

zacznę zacnym stwierdzeniem, że każdy człowiek ma prawo do swojego, nawet najbardziej durnego, zdania. rozumiem, że hobbit nie musi się podobać każdemu. choć gdy czytam niektórych argumenty to nie wiem śmiać się, czy płakać. natomiast nie wiem, dlaczego każda z tych osób czuje się zobligowana do stworzenia osobnego tematu na forum, żeby podzielić się krótkim i jakże odkrywczym spostrzeżeniem, że nie lubi hobbita bo to nie lotr, bo za mało tego, albo za dużo tamtego. jest już chyba z tysiąc wątków, które ogólnie można nazwać ''nie podobał mi się hobbit''. pytam, po co tworzyć następny? nie prościej byłoby im dopisać post ''ja też'' do już istniejącego wątku.

raven46

Bo ludziom chyba łatwiej przychodzi obrażanie niż pochwalanie czyjeś twórczości.

Real19

Masz rację. Lepiej skrytykować bo zbyt fajne

Real19

No niestety ale dawniej było na tym forum 80 % normalnych ludzi ale teraz 80 % jest tych nienormalnych. A mówiłem brońcie tego filmu żeby nie doszło do tego co jest teraz. Ale nie, lepiej zajmować się pierdołami, mieć wszystko w d*pie za przeproszeniem i dawną warownię przerobić na fabrykę trolli.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nienormalnych czyli jakich?

ColoredFog

Takich którzy nie potrafią podawać argumentów albo wystawiają oceny typu 1 albo 3

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Ha ha, głupszego komentarza to jeszcze na tym portalu nie czytałem. Myślałem że twoja bojowa postawa to tylko niegroźny fanatyzm ale teraz widzę że to poważniejsze skrzywienie. To forum nie należy do Ciebie ani zwolenników filmu. Każdy może tu napisać swoją opinię i dać taką ocenę na jaką w jego przekonaniu zasługuje film. Uświadom to sobie wreszcie użytkowniku kamilxxx09.

_GHOST_

To forum nalezy do fanów i to oni zajmują tu najwyższą pozycję.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

He he, serio zmień religię bo hobbityzm Ci nie służy.

_GHOST_

he he nie trolluj trollu

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Mam takie pytanko: Czy napisałeś jakiś komentarz pod innym filmem niż Hobbit?

Merkura

No raczej. Ale siedzę głównie na forum Hobbita bo teraz jest on najpopularniejszy i tak będzie aż do 2015.

ocenił(a) film na 10
Real19

Jest tak rewelacyjny, że aż z radości sikam pod siebie. Różnica między nim a wspomnianą Bitwą Warszawską, to mam wrażenie kwestia budżetu. Tu są po prostu droższe efekty specjalne. Rozumiem, że ktoś może być najbardziej zaślepionym fanem Tolkiena, ale nazwanie tego film przeciętnym to jednak przesada. Jest gniotem za kilkaset milionów. Ot, co.

Backfire

Gościu chyba kpisz. W przypadku takich filmów efekty są bardzo ważne.Nie jestem zaślepionym fanem Tolkiena. Na pewno nie dałbym filmowi 9 gdyby był spartolony. Ba jestem na tyle w porządku że nawet Zmierzch plasuje się u mnie w granicach 4-5. Można powiedzieć że jestem zbyt łaskawy w ocenianiu. Nie. Nawet przez wielu uważany za gniot Zmierzch ma elementy za które można dać 4. A skoro taki film może być na 4, to ,,Hobbit" w którego włożono więcej pracy i nakładów spokojnie może być od niego lepszy. I jest. Przynajmniej dla mnie. Czepiasz się że włożono w niego grubą kasę. W praktycznie każdy film jest kładziona gruba kasa by zrobić go jak najlepiej. Tak jest w przypadku Petera Jacksona i jego WP, tak jest w przypadku Hobbita. Moim zdaniem to dobrze wydane pieniądze jak się weźmie pod uwagę choćby Terminatora 3 który kosztował więcej niż 2 ale nie umywa się do niego w żadnym celu. I tak jak pisze Marq_94 ,,Hobbit" może odstawać pod względem klimatu od Władcy Pierścieni, ale to zupełnie inna opowieść,inni bohaterowie,inne wydarzenia. Na pewno mogę śmiało powiedzieć że to czołówka filmów z gatunku fantasy. A trochę ich widziałem.

ocenił(a) film na 9
Real19

Naród kretynieje ale nie tylko nasz. I to nie ma związku z filmami żadnymi. ;)

ocenił(a) film na 7
Real19

zgadzam się... choć ja oceniam kategoriami... i hobbit należy do kategorii Fantasy- i tutaj zajmuje miejsce za trylogią WP
poza WP nie istnieje film fanatsy lepszy od Hobbita więc nie rozumiem ocen i narzekań... inna sprawa, ze ludziom , którzy nie mają pojęcia o tolkienie, WP, o tym jak powstał i dla kogo hobbit (a istnieja nawet tacy co sie dziwia ze bedzie 2 i 3 czesc o.O WTF ?!- jakim ignorantem trzeba byc ? )

oceniajcie kategoriami !!! = uzywajcie mózgu (przyrownajcie Hobbita chociazby do filmu Wiedzmin- ksiązką genialna, film spartolony opo calosci)

inna sprawa, że zbyt przezywamy bo powinnismy miec wy*ebane na oceny innych (przepaszam za zwrot) ;) to nie nasz film, oceny na FW nie zmienia anszego zdania o nim ani wrazen z kolejnych czesci wiec nie ma co przezywac... co mnie obchodzi jakis polmozg po drugiej stronie monitora a'la " WP było fajne bo sie napie*dalali a tu sie tak nie napie*dalaja i to dzecinne i nudne- dam 1 ... po co robic druga czesc ? Przeciez skonczylo sie i wszytskie watki zakonczono..." -.-

ocenił(a) film na 9
Real19

Polacy umieją krytykować to czego sami by nigdy nie zrobili :D

ocenił(a) film na 10
Real19

Sam bym lepiej nie skomentował :)