PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy to jakaś nowa moda na dwuczęściowe filmy? Czy może to jakiś chwyt marketingowy?
1. Harry Potter
2. Przed świtem.
3. Hobbit
4. teraz tylko czekać na następny film kręcony w dwóch częściach...
Zapraszam do kulturalnej dyskusji.

P.S. W dodatku z roczną przerwą... (double_facepalm)

ocenił(a) film na 6
davideck

odpowiedz jest banalnie prosta...chodzi o znacznie wiekszy zysk, tyle na ten temat

davideck

Czytałem hobbita i cała książka mogła by się nie zmieścić w jednym filmie, tak samo było z Harrym.

Myers009

Ja tam się ciesze, że będą dwa filmy ;) Zawsze więcej świata Tolkiena do pooglądania.

ocenił(a) film na 5
davideck

davideck, a wytrzymałbyś 5 godzin oglądania jednego filmu? Nie da się zmieścić wszystkich wydarzeń z Hobbita w jednym filmie bez pominięcia istotnych elementów fabuły. Co do innych filmów nie jest to takie oczywiste na przykład w Harrym Potterze jest to zabieg czysto komercyjny, bo film wydaje się trchę sztucznie rozciągnięty.

zonk_2

Tak, tak, oczywiście :D

ocenił(a) film na 3
zonk_2

"Nie da się zmieścić wszystkich wydarzeń z Hobbita w jednym filmie"
:D

ocenił(a) film na 7
davideck

2 części = 2 razy więcej kasy. Jeżeli obie części będą trwać razem mniej niż 3h to będzie ewidentny skok na kase.

ocenił(a) film na 9
Jinno

No dobra jak oba filmy będą razem trwać 3h no to muszę przyznać że będzie to skok na kasę ale tak nie będzie , a wracając do "skoku na kasę" ostatnio coś często wśród użytkowników występuje to zdanie co dla mnie jest jakąś głupotą , pisać tak o filmie który od początku do końca jest czy ma być filmem czysto rozrywkowym,ciekawe WB daje 500mln. zielonych po to żeby co? nie zwróciło się , ale pieprzycie głupoty

użytkownik usunięty
davideck

Czytałeś książkę ? Bo ja tak i raczej gdyby umieścić wszystkie wydarzenia do jednego filmu to by chyba trwał 6h.
A druga sprawa więcej kasy będą mieli.

Pozdrawiam :
Saurox ;D

ocenił(a) film na 3

Dwadzieścia ha.

Jak to jest, że ekranizacje literatury powstają od początku kina i nigdy nie było z tym problemu, a tu nagle cieniutką książeczkę trzeba przenosić na ekran w dwóch częściach?

ocenił(a) film na 9
stonedfish

ludzie, raz marudzicie że połowę faktów z książki pominęli a teraz marudzicie że dzielą na części... niektórym to się nie dogodzi
według mnie dobrze, że podzielili bo więcej do oglądania a świat i tak opiera się i będzie opierał na kasie więc po co tyle krzyku ;)

ocenił(a) film na 8
davideck

Prawda jest taka, że film w 2 częściach to same plusy dla każdego potencjalnego maniaka filmowego, a to, że wam się nie chce czekać na 2 część - to już wasza sprawa i wasze lenistwo.. i wasze wymówki ;)

ocenił(a) film na 9
joshee

to, że dostaną więcej kasy to jedno
a to, że nie da się tego zmieścić w jednym filmie to drugie
poza tym sądzę, że na więszą uwagę zasługują majstersztyki Jacksona, niż te gnioty Zmierzchu podzielone na części (od trzeciej części straszny badziew się z tego zrobił)