W paru wywiadach Jackson powiedział ,że "Hobbit:Niezwykła Podróż" ,będzie lepszy od samej trylogii "Władcy Pierścieni" ,wspomnę ,że część trzecia ,czyli "Powrót Króla" zdobył 11 Oscarów 2004 na 11 nominacji !!!!!!!!!!.Skoro "Hobbit" ma być lepszy to ile Oscarów on zdobędzie ??? (kilka nominacji ma już w kieszeni ! )
na Film.web chyba nie ma (lub jest ,ale o tym nie wiem ) poszukaj na YouTube ,lub na IMDB.com
Na Film.web jest wywiad z Jacksonem ,ale nie wiem ,czy to ten w którym mówił ,że to właśnie" Hobbit" będzie lepszy od " Władcy Pierścieni "
Jeśli faktycznie tak stwierdził (bo bez podania źródła mimo wszystko informacja jest wątpliwa), to nie potrafię sobie Hobbita wyobrazić. Nie potrafię sobie wyobrazić filmu lepszego od trzeciej części "Władcy".
Ciężko będzie powtórzyć sukces Władcy a tym bardziej go przebić. Ale mimo wszystko mam nadzieje, że się to Peterowi uda.
Ale 3 czesc Władcy była co najwyżej bardzo dobra. ;O Nie umywala się do wspaniałej 'Drużyny Pierścienia'.
Choćby nie wiem jak dobry by to był film, to znając upodobania akademii nie zrobi drugi raz wyjątku, aby obsypać nagrodami film fantasy.
Myślę ,że do niego konkurencji nie będzie .Jeden film może mu parę Oscarów sprzed nosa zgarnąć mianowicie jest to film "The Dark Knight Rises " ,jeśli powtórzy oczywiście sukces poprzednika z 2008 roku .
Dokładnie. Dodam jeszcze do stawki Tarantino. Już dawno zasłużył na oskara, dlatego uważam, że "Django Uncheined" będzie chciał maksymalnie dopieścić. Wielką niewiadomą jest też "Prometeusz" - wysokie oczekiwania (po poprzednikach) będą na pewno.
2012 rok będzie niezwykle obfity w produkcje i rozdanie nagród za rok będzie naprawdę ekscytujące.
Tarantino ,może mieć nominacje za reżyserię ,a jeśli chodzi o "Prometeusza" ,myślę ,że nominacje za efekty specjalne (jeśli będą równie dobre jak w częściach poprzednich) ma w kieszeni,może też za montaż ,a nawet dla Sir Ridley'a Scott'a za reżyserię .Martwią mnie tylko scenarzyści nowej części "Obcego" :/
Scenarzysci nie sa tacy źli. W koncu 'Lost' zlym serialem nie był. : P
Ale ja stawiam na nominacje dla Prometeusza za scenografie. Która i tak przegra pewnie z Hobbitem. ; p
Muzyka, scenariusz adaptowany, efekty specjalne, charakteryzacja i kostiumy - wg mnie to moga byc pewniaki do Oscarow jesli chodzi o "Hobbita". Reszta to raczej niewiadoma :)
Oj z tymi efektami specjalnymi to nie byłbym taki pewien. Incepcja Nolana w zeszłym roku wygrała w tej kategorii, Mroczny Rycerz również może być mocny pod tym względem.
Mogą jeszcze wyróżnić Freeman'a nominacją dla najlepszego aktora pierwszoplanowego (jeśli dobrze wykreuje Bilba) ,pamiętamy ,że w 2002 Ian McKellen dostał nominację Akademii za najlepszą rolę pierwszoplanową jako Gandalf
Mam nadzieję że Freeman się postara. Mam pewne wyobrażenia co do zachowań Bilba... i myślę, że nie tylko ja, dlatego stoi przed nim wielkie wyzwanie.
Pamiętajmy ,że w 2002 roku , Ian McKellen za rolę Gandalfa został wyróżniony nominacją do nagrody Akademii
W sumie to bardzo możliwe , że wpadnie kilka Oscarów a może nawet troche więcej niż kilka , jak powiedział Jackoson . Ale to się dopiero okaże... tylko jak zwylke musimy troche poczekać :P Bardzo ciekawi mnie czy "Hobbit" pobije "Powrót Króla".