PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

W paru wywiadach Jackson powiedział ,że "Hobbit:Niezwykła Podróż" ,będzie lepszy od samej trylogii "Władcy Pierścieni" ,wspomnę ,że część trzecia ,czyli "Powrót Króla" zdobył 11 Oscarów 2004 na 11 nominacji !!!!!!!!!!.Skoro "Hobbit" ma być lepszy to ile Oscarów on zdobędzie ??? (kilka nominacji ma już w kieszeni ! )

Dymiano

a mógłbyś podać link do tych wywiadów?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Do Hobbita ???

ocenił(a) film na 8
Dymiano

na Film.web chyba nie ma (lub jest ,ale o tym nie wiem ) poszukaj na YouTube ,lub na IMDB.com

ocenił(a) film na 8
Dymiano

Na Film.web jest wywiad z Jacksonem ,ale nie wiem ,czy to ten w którym mówił ,że to właśnie" Hobbit" będzie lepszy od " Władcy Pierścieni "

ocenił(a) film na 8
Dymiano

Jeśli faktycznie tak stwierdził (bo bez podania źródła mimo wszystko informacja jest wątpliwa), to nie potrafię sobie Hobbita wyobrazić. Nie potrafię sobie wyobrazić filmu lepszego od trzeciej części "Władcy".

ocenił(a) film na 9
Cleaa

Ciężko będzie powtórzyć sukces Władcy a tym bardziej go przebić. Ale mimo wszystko mam nadzieje, że się to Peterowi uda.

ocenił(a) film na 8
Cleaa

Pozostanie mi tylko trzymać kciuki !! ;)

ocenił(a) film na 6
Cleaa

Ale 3 czesc Władcy była co najwyżej bardzo dobra. ;O Nie umywala się do wspaniałej 'Drużyny Pierścienia'.

ocenił(a) film na 8
Charism

Dla mnie wszystkie były genialne i niepowtarzalne. :))

Cleaa

Like it ;) szkoda, że tu nie ma takiej opcji, bo teraz jest mi potrzebna ;D

ocenił(a) film na 8
Dymiano

Choćby nie wiem jak dobry by to był film, to znając upodobania akademii nie zrobi drugi raz wyjątku, aby obsypać nagrodami film fantasy.

obleh

chyba, że zwycięstwo będzie tak oczywiste, że nie będzie miała wyboru :D

Dymiano

Stawiam w ciemno, że Shore zdobędzie oskara za soundtrack do tego filmu.

ocenił(a) film na 8
brk91

Myślę ,że do niego konkurencji nie będzie .Jeden film może mu parę Oscarów sprzed nosa zgarnąć mianowicie jest to film "The Dark Knight Rises " ,jeśli powtórzy oczywiście sukces poprzednika z 2008 roku .

Dymiano

Dokładnie. Dodam jeszcze do stawki Tarantino. Już dawno zasłużył na oskara, dlatego uważam, że "Django Uncheined" będzie chciał maksymalnie dopieścić. Wielką niewiadomą jest też "Prometeusz" - wysokie oczekiwania (po poprzednikach) będą na pewno.
2012 rok będzie niezwykle obfity w produkcje i rozdanie nagród za rok będzie naprawdę ekscytujące.

ocenił(a) film na 8
brk91

Tarantino ,może mieć nominacje za reżyserię ,a jeśli chodzi o "Prometeusza" ,myślę ,że nominacje za efekty specjalne (jeśli będą równie dobre jak w częściach poprzednich) ma w kieszeni,może też za montaż ,a nawet dla Sir Ridley'a Scott'a za reżyserię .Martwią mnie tylko scenarzyści nowej części "Obcego" :/

ocenił(a) film na 6
Dymiano

Scenarzysci nie sa tacy źli. W koncu 'Lost' zlym serialem nie był. : P

Ale ja stawiam na nominacje dla Prometeusza za scenografie. Która i tak przegra pewnie z Hobbitem. ; p

użytkownik usunięty
brk91

Muzyka, scenariusz adaptowany, efekty specjalne, charakteryzacja i kostiumy - wg mnie to moga byc pewniaki do Oscarow jesli chodzi o "Hobbita". Reszta to raczej niewiadoma :)

Oj z tymi efektami specjalnymi to nie byłbym taki pewien. Incepcja Nolana w zeszłym roku wygrała w tej kategorii, Mroczny Rycerz również może być mocny pod tym względem.

brk91

Ale myślę, że na Oscara za charakteryzację i kostiumy ma duże szanse.

ocenił(a) film na 8
Zuzulek

Mogą jeszcze wyróżnić Freeman'a nominacją dla najlepszego aktora pierwszoplanowego (jeśli dobrze wykreuje Bilba) ,pamiętamy ,że w 2002 Ian McKellen dostał nominację Akademii za najlepszą rolę pierwszoplanową jako Gandalf

Dymiano

Mam nadzieję że Freeman się postara. Mam pewne wyobrażenia co do zachowań Bilba... i myślę, że nie tylko ja, dlatego stoi przed nim wielkie wyzwanie.

ocenił(a) film na 8
Zuzulek

Pamiętajmy ,że w 2002 roku , Ian McKellen za rolę Gandalfa został wyróżniony nominacją do nagrody Akademii

ocenił(a) film na 8

hmh jeszcze nominka dla najlepszego filmu !!!!!!!!!!!

Dymiano

W sumie to bardzo możliwe , że wpadnie kilka Oscarów a może nawet troche więcej niż kilka , jak powiedział Jackoson . Ale to się dopiero okaże... tylko jak zwylke musimy troche poczekać :P Bardzo ciekawi mnie czy "Hobbit" pobije "Powrót Króla".

Nessa_3

Nie wyobrażam sobie jeszcze lepszego filmu niż "Powrót Króla".

Zuzulek

To małą masz wyobraźnie.

Yusuke_Tamagochi

Jak obejrzę to będę miała większą.

Zuzulek

Hobbit wpusci swiezego powietrza do Oscarow. wreszcie film fantasy do tych nagrod przyda się bardzo :) Mysle, ze za soundtrack na pewno będzie mial :)