PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

No, no... Panie Jackson... tracę cierpliwość :D
Kiedy ten videoblog? Się najarałem, że być może będzie w ten weekend a tu lipa...

Jakieś przecieki moi drodzy? Jakieś nowe informacje co do tematu?

khazad7_2

Niestety zero. Ja myślę że ukarze się dopiero na początku sierpnia. A tak przy okazji mam pytanie bo nie chcę juz zakładac nowego tematu : Hobbit jest pierwszym filmem w całości kręconym w 3D czy były wcześniej też tego typu filmy?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Śmiem twierdzić że tak samo robiony był Avatar i The Avengers :)

ocenił(a) film na 6
Marvolo666

Avatar tak, ale Avengers ma 3D dodane dopiero w post produkcji.

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

No tak, ale nie kamerami RED był Avatar krecony a co za tym idzie, nie z predkoscia 48klatek na sekundę :-)
Coś czuje, że nawet w IMAX z 48klatkami się filmu nie zobaczy., tylko standardowo 24 i 3D... no ale już wersja na BR będzie miała 48klatki na sekundę... nic tylko czekać by na odtwarzaczu odpalić i wyświetlić na 120calach projektorka :P

khazad7_2

Ja do 48fps nie jestem przekonany. Film z taką technologią wygląda sztucznie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Skąd wiesz... koncowego efektu nikt z nas nie widział.
Poza tym, nie można się sugerować tym co na youtube pokazują z 48klatkami gdzie nie ma odpowiednich filtrów.
Nie zapominaj, że Hobbit będzie miał nałożone dodatkowe filtry jak sepia etc. tak jak to było we Władcy chociażby najbardziej widoczne na Naradzie u Elronda.
Moim zdaniem, film będzie wyglądał kapitalnie w końcowym etapie i wcale nie sztucznie a po prostu płynnie.

khazad7_2

Mozliwe.