PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Założyłem ten wątek, ponieważ oczekuje od Hobbita zbieżności, zwlaszcza tej wizualnej a co za tym idzie 'nieskazitelnej' ciaglosci w obrazie:D a zatem dopisujcie jak kojarzycie jakies sceny:):
1) w druzynie pierscienia na pewno są posągi 3 troli, oby w hobbicie byly podobne i po skamienieniu byly w tych samych pozach:P
2) niestety jest jadna scena, ktora na pewno nie bedzie taka sama, mianowicie mlody Bilbo, ktory odnajduje pierscien w druzynie, bedzie innym aktorem
3) żądło w dwóch wiezach, kiedy to Frodo mowi do Golluma, znasz juz je;]
4) co do orłów przedstawionych we wladcy mam mieszane uczucia, bo w ogole niczego nie mowia, sa takie jakies troche nijakie, ciekawe jak beda przedstawione w Hobbicie

musze sie zastanowic nad innymi scenami, co tam jeszcze bylo?

2) Wątpię, żeby był to ten sam aktor. W "Drużynie" ten fragment był tylko i wyłącznie w ramach streszczenia wydarzeń z przeszłości. Poza tym, nie wiem, na ile Peter J. chce być wierny z książką, ale w oryginale Bilbo nawet nie wiedział, co wsunął do kieszeni...

a) Gandalf mówi do Froda w DP o incydencie ze smokiem gdy jadą bryczką
b) Gandalf ma fajerwerk w kształcie smoka, którego wypuszcza Merry z Pippinem. Frodo mówi do Bilba patrząc jak leci, że smok nadlatuje. Bilbo odpowiada, że nie ma już smoków.
c) Bilbo opowiada dzieciom jak trolle zamieniły się w skałę, po tym jak chciały go zjeść
d) Bilbo mówi Gandalfowi, że chce znów zobaczyć góry i potrzebuje bardzo długich wakacji.
e) Bilbo na początku DP siedzi i opisuje w Czerwonej Księdze wydarzenia które przeżył
f ) Gandalf ogląda w domu Bilba mapę z Samotną Górą
g) Bilbo daje Frodowi w Rivendell kolczugę z mithrillu, którą otrzymał przed wyprawą do Samotnej Góry od Thorina. Daje mu też Żądło które znalazł w jaskini trollów.