Wiem że to on miał na początku być reżyserem (ale na całe szczęście dali Petera) i tak mi się zdaję że w ramach rekompensaty zrobili z niego jednego ze scenarzystów. No ale jak dla mnie nie potrzebnie go tam dali, mogła zostać ta sama ekipa co przy LOTR, chociaż może Guillermo miło zaskoczy i napisze dobry scenariusz ale sam nie wiem.
To że go odsunęli od reżyserki to moim zdaniem właśnie ta zła wiadomość. Po Jacksonie wiemy czego możemy się spodziewać, a Guliermo mógłby zaskoczyć widza troszke innym, mroczniejszym klimatem. Fajnie że chociaż nie zarzucono całkiem napisanego przez niego scenariusza. Mam jednak nadzieję że to i zdjęcia Navarro wystarczą żeby Hobbit miał swoją, całkiem inną od WP tożsamość.
I tak jest to premiera której najbardziej wyczekuję...
No może i tak, ale nie wiadomo czy Guillermo potrafiłby tak znakomicie jak Jackson "przenieść książkę na ekran", przecież zdjęcia robi Andrew Lesnie.
Ooops i tu się nam chochlik wdał bo w innym miejscu podano że to Navarro stanie za kamerą:D
Tym bardziej żałuję że to nie del Toro będzie dowodził na planie, bo to nie jest człowiek bez nazwiska i dokonań, przypomnę chociażby "Labirynt Fauna" i mniej znany większości "Kręgosłup Diabła".
Wybór Jaksona nie jest oczywiście zły, bo mamy pewność że wszystko będzie poprawnie, film odniesie sukces artystyczny i finansowy, nie mam co do tego wątpliwości, ale u mnie pozostał jednak mały niedosyt:D