Tak, jest już kilka wątków na ten temat http://www.filmweb.pl/search/forum?q=premiera+dvd+blu-ray&forum=21048644&dateRan ge=ALL&sort=TEXT_SCORE&sortAscending=false
chyba jednak nie :) bo z potwierdzonego źródła od samego wydawcy usłyszałem 03.04.2013!!!!
To też są dane dystrybutora:
"Hobbit: Niezwykła podróż" na Blu-ray 3D, Blu-ray i DVD zadebiutuje już 9 kwietnia w wydaniach:
4-dyskowe wydanie Blu-ray 3D zawiera kinową wersję filmu w 3D w jakości High Definition na Blu-ray, na 2 płytach Blu-ray, kinową wersję filmu w 2D w jakości High Definition na Blu-ray oraz dodatki specjalne na płycie Blu-ray.
2-dyskowa edycja specjalna Blu-ray zawiera kinową wersję filmu oraz dodatki specjalne w najwyższej jakości obrazu i dźwięku High Definition.
2-dyskowa edycja specjalna DVD zawiera kinową wersję filmu oraz dodatki specjalne w standardowej jakości DVD.
Wydania Blu-ray 3d, Blu-ray i DVD zawierają film w polskiej wersji językowej (dubbing i napisy) oraz ponad 100 minut fantastycznych dodatków specjalnych z polskimi napisami, m.in:
Video blog:
Wyrusz w swoją własną podróż za kulisy filmu wraz z reżyserem Peterem Jacksonem, który zabierze Cię na wyprawę, podczas której zobaczysz tajniki powstawania Hobbita. Przyłącz się do niego i zobacz cały proces pracy nad filmem, odwiedź Hobbiton, udaj sie w plenery. Zobacz jak Jackson przekroczył granice filmowe i wkrocz na czerwony dywan oglądając 10 obszernych materiałów filmowych stworzony specjalnie dla fanów.
Początek produkcji
Filmowanie w 3D
Post-produkcja
Światowa premiera w Wellingtone
Film w Polsce dystrybuuje firma Galapagos.
tak to też czytałem, ale jednak moja wypożyczalnia dostała już oficjalne pismo że premiera 6 dni wcześniej niż planowano, może w sprzedaży od 9