PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Prolog do Hobbita 2

ocenił(a) film na 10

Mam taka teorie. Myślę,że prologiem w Hobbicie: DOS będzie spotkanie Gandalfa i Thraina w Dol Guldur, albo Gandalf w High Fells(grobowce Nazguli). Co o tym myślicie :)

nosiu

Ani jedno ani drugie. Spotkanie było opisane w Niedokończonych opowieściach a do tego Peter niestety praw nie posiada. A High Fells bedzie w 1 części ale w wersji reżyserskiej.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ale w trailerze było widać Gandalfa walczącego z Thrainem, więc spotkanie powinno być pokazane.

lost24

To bedzie w wersji rozszerzonej

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

A skąd taką wiedze posiadasz?... High Fells będzie w rezyserskiej, a spotkanie z Thrainem w drugiej części. Tak przypuszczam.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Logicznie nie może być, Thorin już dostał mapę i klucz, więc powinna się pojawić w trakcie kiedy Gandalf daje klucz. Przypuszczam, że pojawi się w wersji reżyserskiej.

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

Ja przypuszczam że prolog do dwójki to będzie właśnie spotkanie Gandalfa z Thrainem.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Poczekamy zobaczymy, ale wg. mnie bardziej by to pasowało do pierwszej części i sceny są nagrane co powinno także o czymś świadczyć.

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

Nie rozumiem za bardzo. Sceny są nagrane już do całych dwóch filmów, jak i fragmenty do części trzeciej. Niedługo ekipa wraca na plan, by dokręcić materiał do trójki.

lost24

Kto powiedział, ze to jest Thrain?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

w książce Hobbit:kronika były notatki o high fells. to oznacza,że zrobili tą scene, więc na pewno będzie :)

nosiu

tak ale w reżyserskiej

użytkownik usunięty
nosiu

Podążasz dobrym tropem. Jednym z wywiadów Philippa Boyens mówiła ze jest bardzo prawdopodbne że prologiem 2 części może być wizyta Gandalfa w Dol Guldur i pokazanie jak spotkał Thraina i odebrał od niego klucz.

Serio? Gdzie to jest?

Tylko że w trailerze jest Gandalf który ma miecz a jak wiemy zdobył go dopiero w jaskini trolli. Ja myśle że w 2 części gandalf uda się podobnie jak Radagast do Dol Guldur a dopiero potem uderzy z Białą Radą.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

No może być i tak. Muszą coś wymyślić bo jak wiem Gandalf przed Mroczną Puszczą się od drużyny odłącza. Więc być może część ze wspomnień Gandalfa pokażą a część jak sam się tam wybierze.

Mozliwe

ocenił(a) film na 7
nosiu

Jest to bardzo prawdopodobne. Według mnie, to właśnie w prologu do drugiej części będzie ukazane jak Gandalf spotkał Thraina. A potem Gandalf uda się tam znowu, i prawdopodobnie spotka też Bolga, który lubuje się w torturach.

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Może ktoś powiedzieć więcej albo podrzucić jakiś link do informacji o tym High Falls ? Pojawia się w jakiejś książce ? Znam dość dobrze treść i Hobbita i Lotr-a ale pierwszy raz słyszę o tym miejscu.

Laura_N

http://www.superhdwallpapers.net/view-gandalf-in-the-hobbit-movie-1920x1080.html
To miejsce z grobowcami nazguli. Wymyślone na potrzeby filmu.