Oby tak było ,ale pewnie bilety były by jeszcze droższe.Już nie mogę się doczekać premiery, władca średnio przypadł mi do gustu,ale
gdy oglądam zwiastun Hobbita to mam ciary.
Z tego co mi wiadomo to w Polsce nie zobaczymy tych 48 klatek, nie mamy tak wyposażonego sprzętu, a do premiery się to raczej nie zmieni ;p
Szkoda,zresztą zawsze tak u nas jest jak nie spieprzo...filmu dubingiem to zawsze muszą czym innym:(
W sumie żeby te 48 klatek wyglądało naprawdę dobrze, to musielibyśmy się najpierw przyzwyczaic do takiego obrazu, bo tak film wyglądałby trochę inaczej i dziwnie, i moze to i dobrze ze będzie w standardowej ilosci klatek, a później na jakimś lepszym tv obejrzy się w 48 klatkach ; )
jeśli 48 klatek spodoba się w innych krajach, to może drógą część i jakiś maraton zobaczymy właśnie w takiej wersji. Nasi dystrybutorzy nie zaryzykują inwestycji w nowszy sprzęt nie mając 100% pewności, że na tym zarobią :)
No tak .Fajnie by było jakby w przyszłości zrobili maraton z 3 ,,Hobbitów,, i trylogi ,,Władcy,, chociaż pewnie nie zrobią długo by to trwało.
A był ktoś na maratonie z ,,Władcą,, jakie wrażenia?
Jest więcej niż pewne, że zrobią, a maraton z WP jest dzisiaj w Multikinach - 12 godz z wersjami reżyserskimi :)
Wersja 48 zawsze będzie lepsza. Nie wiem czemu ludzie tak się jej boją. W 48 klatkach nie będzie w ogóle migotania, idealny obraz itp. Minusem będzie wrażenie filmu dokumentalnego ale jak się go odpowiednio pokoloruje itp. to wszystko będzie można ładnie ukryć :) Wydaje mi się że to tylko kwestia czasu by Hobbit polecił w formie maratonu lub jako kolejna odsłona w wersji 48 klatek.