PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Myślicie, że będzie jakaś szansa żeby zobaczyć ten film w IMAXie w 48 klatkach na sekundę?

ocenił(a) film na 10
D1999

Może w jakimś kinie IMAX to puszczą ale czy tak będzie to czas pokaże.

adrian229

Oby tak było ,ale pewnie bilety były by jeszcze droższe.Już nie mogę się doczekać premiery, władca średnio przypadł mi do gustu,ale
gdy oglądam zwiastun Hobbita to mam ciary.

ocenił(a) film na 7
D1999

Z tego co mi wiadomo to w Polsce nie zobaczymy tych 48 klatek, nie mamy tak wyposażonego sprzętu, a do premiery się to raczej nie zmieni ;p

Joecrou

Szkoda,zresztą zawsze tak u nas jest jak nie spieprzo...filmu dubingiem to zawsze muszą czym innym:(

ocenił(a) film na 7
D1999

W sumie żeby te 48 klatek wyglądało naprawdę dobrze, to musielibyśmy się najpierw przyzwyczaic do takiego obrazu, bo tak film wyglądałby trochę inaczej i dziwnie, i moze to i dobrze ze będzie w standardowej ilosci klatek, a później na jakimś lepszym tv obejrzy się w 48 klatkach ; )

Joecrou

Tak, moim zdaniem w 24 fps będzie lepszy i nie straci klimatu.

ocenił(a) film na 5
D1999

jeśli 48 klatek spodoba się w innych krajach, to może drógą część i jakiś maraton zobaczymy właśnie w takiej wersji. Nasi dystrybutorzy nie zaryzykują inwestycji w nowszy sprzęt nie mając 100% pewności, że na tym zarobią :)

zonk_2

No tak .Fajnie by było jakby w przyszłości zrobili maraton z 3 ,,Hobbitów,, i trylogi ,,Władcy,, chociaż pewnie nie zrobią długo by to trwało.
A był ktoś na maratonie z ,,Władcą,, jakie wrażenia?

ocenił(a) film na 5
D1999

Jest więcej niż pewne, że zrobią, a maraton z WP jest dzisiaj w Multikinach - 12 godz z wersjami reżyserskimi :)

ocenił(a) film na 9
zonk_2

Wersja 48 zawsze będzie lepsza. Nie wiem czemu ludzie tak się jej boją. W 48 klatkach nie będzie w ogóle migotania, idealny obraz itp. Minusem będzie wrażenie filmu dokumentalnego ale jak się go odpowiednio pokoloruje itp. to wszystko będzie można ładnie ukryć :) Wydaje mi się że to tylko kwestia czasu by Hobbit polecił w formie maratonu lub jako kolejna odsłona w wersji 48 klatek.

ocenił(a) film na 7
Mr_Anderson

Jakie to wrażenie filmu dokumentalnego??

zonk_2

Wiem, może pójdę następnym razem ,ale wiem też że był kiedyś w Heliosie