A ja myślę, że będzie. Bo chyba to już taki styl u P.J. że daje jedna wersje do kin a z czasem wypuszcza wersję reżyserską dla fanów i tych którym jednak tematu było za mało :-)
Tak było z Władcą, tak też było z King Kongiem... myślę, że w Hobbicie będzie tak samo :-)
Oczywiście, że będzie, bo to żyła złota. Podobnie było z Avatarem, którego aż dwie wersje rozszerzone wyszły.
W King Kongu sceny dodane są naprawdę świetne. Znacznie lepszy jest w wersji rozszerzonej.
Musiała by być naprawdę długa...
Ciekawe, które sceny by przedłużyli. Może Rivendell (opowieści elfów nigdy nie zabraknie), może Shire (trochę sielskich widoczków) albo po prostu samą wędrówkę... Jak myślisz?
Shire to prawie pewne, po blogach już widać, że przyłożyli się w trakcie jego tworzenia, myślę, że nagrali tam sporo dodatkowego materiału :)
Na 100% i na pewno będzie warto obejrzeć rozszerzoną wersję, jak w LOTRze, bo w końcu to świetne filmy
Myślę, że będzie rozszerzenie, aby wyjaśnić rozwinąć i niektóre wątki. Fajnie by było, gdyby pokazali zniszczone miasto Dale, albo Lothlorien:)
Ale w Hobbicie nie było Lothorien, więc po co je pokazywać? Mogliby dać więcej Dol Guldur i faktycznie zniszczone Dale.