PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424990
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Szczerze spodziewalam sie czegos lepszego. Owszem, piekne zdjecia i muzyka ale fabula.. jaka
fabula? Jesli ktos jeszcze nie widzial to radze sie dobrze zastanowic nad lepszym
spozytkowaniem czasu. Nudny i bezsensowny film.

ocenił(a) film na 5
hekkite

Zgadzam się. Bardzo się na tym filmie zawiodłam. Miałam wrażenie że zrobili go tylko żeby kasę natrzaskać. Fabuły nie było prawie w ogóle. Nic się nie działo w tym filmie, wynudziłam się strasznie. Ale to może dlatego, że spodziewałam się czegoś pokroju Władcy Pierścieni.

ocenił(a) film na 3
ryb_a

Zdaje sie, ze kazdy sie spodziewal. Podejrzewam, ze i producenci na to liczyli. Nie wiem tylko dlaczego planowane sa kolejne dwie czesci. Ja juz sie na to nie pisze....

hekkite

I bardzo dobrze. Mniej osób zaniżających średnią.

hekkite

Kolejne części są planowane oczywiście dla pieniędzy.

ocenił(a) film na 5
hekkite

nikt nie planuje kolejnych dwóch części, one już dawno są nakręcone :P

ocenił(a) film na 9
hekkite

Czego się spodziewałaś po adaptacji bajki oraz zapowiedziach reżysera o filmie? Fabuła jest taka jak być powinna. Bezsensowny i nudny - nie dla każdego ;)

użytkownik usunięty
hekkite

JAK ŚMIESZ ?!

hekkite

Słaba słaba i jeszcze raz słaba jest twoja wypowiedź tak bogato uargumentowana że normalnie szok. Wysil się bardziej.

kamilxxx09

Jakby bardziej rozbudował swoją wypowiedz, to odpowiedziałbyś - Troll!

ocenił(a) film na 10
hekkite

A ja powiem: TAK BARDZO GENIALNY!! I moje argumenty w tym poście są tak dobre jak twoje! ;)

ocenił(a) film na 3
vollkommen

Nic dodac nic ujac :) Masz takie samo prawo do swojego zdania jak ja. A co do argumentow to faktycznie sie nie wysilailam ale to tak samo jak producenci co do fabuly ;) Jeszcze raz podkreslam, ze to tylko moja opinia i nie chcialam nikogo urazic. Szanujmy sie tutaj troszeczke bardziej.

ocenił(a) film na 10
hekkite

A co takiego napisałam, że okazałam ci brak szacunku? Fabuła jest dokładnie taka powinna być. Idźcie hejtować gdzie indziej.

hekkite

Szanujmy się tutaj? A co ty tutaj robisz. Jeden wielki śmietnik. Powinnaś z tego forum na kopach wylecieć trollu. Nie wchodź tutaj skoro nic mądrego nie masz do powiedzenia.

ocenił(a) film na 9
hekkite

Producenci nie wysilili się co do fabuły? Ok. Proszę więc napisz nam Hobbita lepiej od nich, tak aby WSZYSTKIM się podobała i nie miała ŻADNYCH słabych stron. Skoro się nie wysilili, to Tobie jak się skupisz pójdzie to szybko nieprawdaż ?

hekkite

Zostań przy słabych anime to na pewno będziesz uważała Hobbita za syf. Fabuła jest bardzo dobra tylko jak człek mało inteligenty to się wynudzi. I wzięłaś pod uwagę tylko 2 czynniki. Chyba trzeba napisać Jacksonowi żeby obok pojawiały się napisy które na bieżąco wyjaśniają co się dzieje na filmie. Naród kretynieje skoro nawet tak pozornie prosta fabuła przekracza zdolność pojmowania przez człowieka.

ocenił(a) film na 3
Real19

Jakie to smutne, ze tak niewiele trzeba, aby rozpetac tutaj burze. Pozdrawiam wszystkich fanow i antyfanow :) Milego niedzielnego poranka jak i dalszej goracej dyskusji xx

ocenił(a) film na 3
hekkite

Oops.. to juz nie poranek :) Milego popoludnia ;)

hekkite

Troll

hekkite

No smutne że twoja zdolność percepcji jest tak żałosna i potrafisz ocenić film tylko w 1 wymiarze. Znając życie Ghost in Shell,Akira,Spirited Away też byś nie zrozumiała. Tylko Czarodziejka z księżyca jest na twoim poziomie(nie obrażając innych bo sam dawno oglądałem jak byłem mniejszy). I fabuła rzeczywiście tam nie jest nudna.

hekkite

Kolejna głupia dupa. Do kuchni a nie filmy oglądasz i to fantasy !

ocenił(a) film na 7
hekkite

fabułę nakreślił Tolkien 60 lat temu (ponad)- został uznany za prekursora nowego gatunku a jego twórczość jest schematem powielanym przez innych pisarzy fantasy (oczywiście często pojawiają się ciekawsze książki\ filmy fantasy lecz autorzy myślą tylko and fabułą a świat, języki i postacie mają podane na talerzu) ... Hobbit jest genialny lecz nie wiem czy wiesz był pisany jako bajka dla 10-latka (syna Tolkiena)... po sukcesie książki tolkien napisał WP... więc nie wiem czego oczekiwałaś... przezcytaj książkę tak radzę... film zaadaptował tę bajeczną powieść doskonale i znalazł uznanie milionów ludzi na świecie więc nie pisz prośzę, aby darować sobie ten jak i kolejne części... aha - po co kręcą kolejne części ? - zapewne dlatego, że to trylogia o.O nie dość, że nie masz pojęcia o książce to jeszcze nie masz pojęcia na co idziesz o.O

hekkite

Fabuła nudna? Ah no tak. Nosisz okulary i pewnie nie wszystko widziałaś. Sugeruje kontakt z okulistą.

ocenił(a) film na 9
Piotrek04

Boże, nie mogę wytrzymać ze śmiechem czytając posty założycielki tematu. Fabuła jest nudna ? Pewnie Kac "wawa" jest w 100 % lepsze co nie ? Po za LoTR'em nie ma lepszego filmu fantasty niż Hobbit (Filmu z takim rozbudowanym światem), a jak nie dowierzasz to przedstaw nam coś co dorównuje Hobbitowi.

ocenił(a) film na 9
retyk1

A tak, spójrzcie na ocenę Hobbita na imdb, tam przynajmniej nie ma takich trolli jak tutaj...

retyk1

no własnie.

retyk1

Ocena powinna być gdzieś na poziomie DP tylko u nas moderatorzy są słabi. Serio teraz portal nie powinien nazywać się filmweb tylko Jama Trolli.

hekkite

Film nie byłby wcale taki nużący i odstręczający, gdyby książka nie została potraktowana tak drobiazgowo- jej przeczytanie bowiem zajmuje mniej czasu, niż obejrzenie pierwszej części. Gdyby treść książki została przedstawiona w trakcie jednego filmu ( nawet 3-godzinnego) byłaby bardziej przystępna dla tych wszystkich, którzy nigdy nie sięgnęli po Tolkiena. Książka prawie zawsze będzie lepsza od filmu (są jednak przypadki gdy jest wręcz odwrotnie), lecz na niej scenariusz powinien bazować, a tu miałam wrażenie, że sama książka została potraktowana właśnie jako scenariusz.

Sam film jest nakręcony doskonale, z klimatem wprowadzającym w świat Władcy Pierścienia.
Jednym się to spodoba, innym nie.