PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wiecie może, kiedy będzie można kupić soundtrack? Ne wiem, czego bardziej nie mogę się doczekać - filmu czy muzyki :D

ocenił(a) film na 10
lesniczanka

Nie wiem czy da rade kupić ale ściągnąć na pewno i to pewnie z miesiąc albo i dwa przed premierą.

adrian229

Mam taką nadzieję :)

ocenił(a) film na 9
lesniczanka

Powiem Ci, że ja też nie mogę się soundtracku doczekać, najlepiej w jakości FLAC albo chociażby do kupienia! Z chęcią najpierw posłuchałbym soundtracka a potem film zobaczył by się wprowadzić bardziej w nastroj. Howard Shore na pewno zrobi piękną ścieżkę dźwiękową, równie epicką co we Władcy! :-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Mam nadzieje że soundtrack zdobędzie Oskara tak na prawdę chce żeby hobbit dostał komplet Oskarów i jeszcze Oskary za aktorów ale to mało prawdopodobne.

ocenił(a) film na 10
adrian229

A wtedy hobbit prześcignie władce tak jak to było w wypadku książek tylko na odwrót :D

adrian229

Po obejrzeniu trailera śmiem twierdzić, że Oskara za muzykę mają jak w banku ;)

ocenił(a) film na 5
lesniczanka

Hoho, rozumiem, że wszyscy oczekujemy czegoś epickiego ale rozdzielajcie te Oscary może już po premierze ;)! Chociaż Oscar do kompletu z BAFTĄ dla Freemana to byłoby coś świetnego :).

lesniczanka

Posłuchać w całości chociaż jeden kawałek to byłoby piękne.

ocenił(a) film na 10
obleh

Szczególnie jakiś śpiewany przez krasnoludy jak ten w zwiastunie po prostu magia.

adrian229

Magia to mało powiedziane. Ja się wprost zachłysnęłam tym utworem, jeszcze przez dobre 5 minut miałam gęsią skórkę. A melodia tłucze mi się po głowie do tej pory :)

ocenił(a) film na 10
lesniczanka

Ja słucham jej średnio raz w tygodniu.

lesniczanka

W sumie to ja bardziej wyczekuje tego soundtracku niż filmu, co może wydawać się dość dziwne, ale... muzyki z LotR'a słucham cały czas, nawet do snu słucham poszczególnych utworów, po prostu nigdy mi się nie znudzi ta muzyka:D Mam nadzieje, że tak też będzie z Hobbitem. Boje się, że to mogą być typowe tracki jak do wielu innych filmów akcji, w sensie, że będzie 12 tracków, a w połowie powtarza się motyw filmu, 2 smutne tracki i 3 głośne, przygodowe, rozumiecie?:D Ja chcę magii tak jak w WP!

geefux

Myślę, że nie ma obaw. Skoro Howard Shore napisał 3 niesamowite i ekscytujące ścieżki dźwiękowe, to z czwartą bez wątpienia sobie poradzi ;) Mówię tu oczywiście tylko o ekranizacjach Tolkiena - żeby nie było, że jestem taką ignorantką ;)

ocenił(a) film na 7
lesniczanka

http://thorinoakenshield.net/2012/06/18/the-misty-mountains-are-finally-clear/ tutaj mozna odsłuchać "Misty Mountains" bez żadnych innych dźwięków w tle.