PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Fanowski spot, ktory zrobilem. Moglibyście sie wypowiedzieć jak wyszlo? Z góry dzieki za odp. :)
http://www.youtube.com/watch?v=DSemorG9yCs

ocenił(a) film na 9
drexpres

Mnie się podoba ;) Zwłaszcza, że materiał można zbierać tylko z jednego, jedynego trailera. Gdy pojawi się drugi to już w ogóle będzie można samodzielnie własne spoty robić, tylko takie na 30 sekund (komercyjnie xD)

użytkownik usunięty
drexpres

Dobra robota, to samo tyczy się spotów do TDKR :)

ocenił(a) film na 7
drexpres

Osobiście nie widzę sensu robienia takich fanowskich spotów, ale muszę przyznać że wyszło Ci to całkiem dobrze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
indahouse_2

Hahah.

ocenił(a) film na 10
indahouse_2

Dobre kolego.

ocenił(a) film na 8
indahouse_2

Ateista nie robiłby zwiastuna zwiastunowi, bo to głupie. Po drugie film "hobbit" jest kręcony przez ateistę, czyli Pana Jacksona. On raczej Władcy nie zrąbał. Pozdrawiam serdecznie.

jukatos

Może zastanów się nad zakładem Pascala :) Moze przemowi ci to do twojego marnego rozumku :)

ocenił(a) film na 8
indahouse_2

Tylko tyle dotyczących bredni jakie Pan wypisał na temat ateistów? To ja się pytam co robi Lotr jako arcydzieło.
Co do Pana Pascala i jego rozumowania, tak jak napisałem kiedyś, jegomość Pascal nie bierze pod uwagę istnienia innych religii/bożków. Pan tylko wierzy aby otrzymać nagrodę? To gratulacje teraz osiołku podążaj z wozem pełnym pederastów w sukienkach za marchewką na kiju. Pozdrawiam serdecznie.

jukatos

To prawda Zakład Pascala jest dziurawy i uwzględnia istnienie tylko dwóch filozofii odnoszących się do istnienie 'Istoty absolutnej'. A Pan, Panie 'jukatos' sądzi, że to którą z dwóch filozofii wymienionych przez Pascala w jego zakładzie przyjmie człowiek decyduje o jego poziomie intelektualnym?

ocenił(a) film na 8
Hierofant

Owszem każdy kto wierzy w rzeczy wyimaginowane jest impotentem intelektualnym. Ten zakład to jest tylko dobra sugestia aby wierzyć, pomijając inne absurdy. Pozdrawiam serdecznie.

jukatos

Rozumiem. Czyli wg Pana współczesne poglądy naukowe (teoria kwantów, względności czy ewolucjonizm) są powodem (lub jednym z powodów) dla których poglądy teologiczne są nieprawdziwe?

ocenił(a) film na 8
Hierofant

Tak jest jednym z powodów, jeszcze jest mnogość występowania wyznań na świecie, jako potrzeby rozwiązania sensu naszej egzystencji. Jak i brak jakikolwiek znaków nadprzyrodzonych.

jukatos

Jak wobec tego odnosisz się do faktu, że twórcy wyżej wymienionych teorii (mianowicie ewolucjonizmu i teorii kwantów) nigdy nie zaprzeczyli istnieniu Boga i w swoich poglądach nigdy nie odrzucili jego istnienia?

ocenił(a) film na 8
Hierofant

Darwin w żył czasach gdzie ateizm był równy dyskryminacji. Wybrał kompromis między istnieniem Boga jako agnostyk i brakiem wiary w chrześcijaństwo.

"Nie mogę zrozumieć dlaczego marnujemy czas dyskutując o religii. Jeśli jesteśmy uczciwi, a naukowcy powinni tacy być, to musimy przyznać, że religia jest zbieraniną fałszywych stwierdzeń, bez żadnych podstaw w rzeczywistości. Sama idea Boga jest produktem ludzkiej wyobraźni. To jest zupełnie zrozumiałe, dlaczego pierwotni ludzie, którzy o wiele bardziej byli narażeni na łaskę i niełaskę sił przyrody niż my dzisiaj, personifikowali te siły w strachu i z drżeniem. Ale dziś, gdy my już zrozumieliśmy tak wiele naturalnych procesów w przyrodzie, my nie mamy takiej potrzeby. Nie mogę dostrzec za żadne skarby świata, jak Wszechmogący Bóg pomaga nam w jakikolwiek sposób. To co ja widzę, że to założenie prowadzi do takich bezproduktywnych pytań - dlaczego Bóg pozwala na tak wiele nieszczęść i niesprawiedliwości, wyzysku biednych przez bogatych i wszystkich innych okropności. On mógł temu zapobiec. Jeśli religia jest ciągle nauczana, to bynajmniej nie z powodu, że jej idee wciąż nas przekonują. Ale po prostu dlatego, że niektórzy z nas chcą zapewnić spokój niższych klas. Spokojnymi ludźmi jest o wiele łatwiej rządzić niż krzykliwymi i niezadowolonymi. Jest też znacznie łatwiej ich eksploatować. Religia jest rodzajem opium narodu, który pozwala uśpić ludzi w pobożnych marzeniach i skłonić aby zapomnieli o krzywdach, które są im wyrządzane. Stąd wynika sojusz tych dwóch wielkich sił politycznych, państwa i Kościoła. Państwo i Kościół potrzebują iluzji, że dobry Bóg nagrodzi ludzi w niebie, a nie na ziemi - tych wszystkich którzy godzą się na niesprawiedliwości, którzy wypełniają swoje obowiązki cicho i bez narzekania. Dlatego właśnie uczciwe stwierdzenie, że Bóg jest tylko wytworem ludzkiej wyobraźni jest nazywane przez Kościół najgorszym ze wszystkich grzechów śmiertelnych."
Paul Dirac

Hierofant

Ale wy jestescie tępi... W zakladzie Pascala nie chodzi tylko o Boga jako Tego Najwyzszego w Chrzescijanstwie, tylko jako Tego Najwyzszego we wszystkich religiach... W buddyzmie chodzi o to, ze jestes biedronka, i o ile istnieje cos boskiego to staniesz sie koniem. No ale coz.. ateisci z natury sa tepi. Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 8
indahouse_2

Hahaha Brawo wszedł Pan na swoje wyżyny intelektualne. Buddyzm nie opiera się na wierze w boga. Tak samo reinkarnacja nie jest wieczna. Nie każda religia jest monoteistyczna. Tylko komu ja to tłumacze. Skoro padło takie porównanie. Pozdrawiam serdecznie.

jukatos

odrozniasz slowo "boskie" od "Boga"? Czy to norma, ze ateisci lubia przekrecac slowa

ocenił(a) film na 8
indahouse_2

Tylko zakład Pana Pascala zawiera dwie proste opcje wiara w boga lub nie.

ocenił(a) film na 8
indahouse_2

Pan Peter Jackson jest tępy?

indahouse_2

Drogi indahouse_2, Blaise Pascal w swojej 'grze' odnosi się bezpośrednio do Boga chrześcijańskiego i nie wspomina o innych koncepcjach, niepełność zakładu polega na tym, iż autor ignoruje inne wierzenia (teistyczne i nieteistyczne jak wspomniany przez Ciebie buddyzm) i nie bierze pod uwagę możliwości istnienia innego Boga niż jakikolwiek nam znany.
Zachęcam do zapoznania się z treścią zakładu. Pozdrawiam.

drexpres

Moze byc :)

ocenił(a) film na 9
drexpres

A mnie się nie podoba... nie lubię takiego dzielenie trailerów i robienia z tego jakichś fanowskicg video z dziwną muzyką w tle. No ale to moje zdanie :-) Po prostu przypomina mi to takie samo działanie, jak produkcja kubeczków, karteczek, szczoteczek do zębów opierających się na pewnym dziele... czyli wyciskanie z tematu co i ile się tylko da :-) No ale jak mówię... to tylko moje zdanie :-)

ocenił(a) film na 9
drexpres

Spot fajny,co to za muza? : D

ocenił(a) film na 9
kacperowski20

David T. Edwards - Eternal Hope http://www.youtube.com/watch?v=79q56V-HBFI

ocenił(a) film na 10
drexpres

Świetny, muzyka bardzo dobrze się wpasowuje.

ocenił(a) film na 10
drexpres

Jest nieźle ale jak na spot to za długi (mogłeś ogarnąć te 30 sekund). Nie pokusiło Cię wstawić tych dwóch super scen z ostatniego ósmego bloga i dwóch scenek z alternatywnego zwiastuna? Wtedy jak na spot (który zawsze zdradza choćby jedno, dwa ujęcie więcej) byłby bardziej przekonywujący. Ale nie peniaj, jest nieźle. Zawsze możesz zrobić TV SPOT 2 :-)

ocenił(a) film na 8
drexpres

tu też mam fajny filmik http://www.youtube.com/watch?v=j6b42IY3tW4

ocenił(a) film na 8
drexpres

Całkiem zacne. Szkoda że nie ma więcej materiału.