Jak oglądałem trailer tego filmu to szykuje się niezły hicior...
Podobno też mają zrobić z tego trylogie,ale władców pierścieni nie przebije...
Nawet dobra obsada aktorska.Jak dla mnie będzie to najlepszy film fantasy tego roku!
A co wy sądzicie?
Nie prawda bo jeszcze Śnieżka i nawet Avengers. Ten film to zarówno science fiction jak i fantastyka.
A no tak, Śnieżka, ale słaba, ewentualnie do obejrzenia. Nudziłem się na tym. Avengers to po pierwsze nie fantasy(fantasy to Eragon, Władca pierścieni, Gildia Magów - książk i filmy, gdzie jest magia, okres to na oko średniowiecze, fantastyczne stworzenia itd.) Avengers nie są fantasy, to mieszanka s-f z przygodowym. Po drugie, Avengersi będą lepsi od pierwszej części hobbita. Od całości nie, ale od pierwszej tak. To tak jak Insygnie, pierwsza część dobrze zrobiona, ale bez rewelacji, dopiero druga była świetna.
Nie oglądałeś jeszcze Hobbita więc nie mów że będzie gorszy od tego gniota Avengers. A zresztą Avengers to jest fantastyka bo nawet u mnie w gazecie tak było napisane. A Śnieżka to fajny film tylko że mógł być jeszcze lepszy.
W filmach takich jak Avengers czy batman jest tylko akcja i efekty i dobra rozrywka. Nic więcej. A Hobbit może to zmienić i stać się czymś więcej niż tylko pójściem do kina.
Pierwsza część niczym nie zaskoczy, tak jak pierwsza Insygni. TDKR jest najlepszym filmem roku, a Avengers drugim. Hobbit ma brąz:)
Jeżeli chodzi o Avengers to się zgodzę, ale z tego co czytałem nowy Batman podchodzi pod dramat psychologiczny ( poprzednie części też w jakimś stopniu ) i nie jest tylko filmem nastawionym na rozwałkę.
"Nawet u mnie w gazecie tak było napisane". Aż się boję zapytać, co to za gazeta... Tak przy okazji, odróżniasz fantasy od fantastyki?
Fantastyka, to główny gatunek, od którego odchodzą trzy podgatunki, fantastyka naukowa, czyli potocznie science - fiction, fantasy oraz horror.
A pisz sobie, skoro czujesz taką potrzebę. Szkoda tylko, że nie pomyślisz przy tym, czy jest to potrzebne komukolwiek poza tobą. Powiedzenie o nadgorliwości i tym drugim pewnie słyszałeś?
Przesadzasz trochę mój drogi.Jesteś strasznie delikatny.Widzę, że jesteś tu zarejestrowany od niedawna, więc jeśli tak bardzo przeszkadza ci to, że ktoś wcina ci się w dyskusję, to chyba będziesz musiał usunąć konto, bo tu co chwilę tak jest, i nikt w sumie na to nie narzeka.Każdy dyskutuje z każdym.
Mój drogi, zadałem konkretne pytanie konkretnej osobie, mając wątpliwości, czy nie myli ona pojęć "fantasy" i "fantastyka". Nie wiem dlaczego akurat ty poczułeś się tak ważny, że musiałeś odpowiedzieć na to - nie skierowane do ciebie - pytanie. Ale czy w tym - nie skierowanym do ciebie - pytaniu chodziło o to, żeby podawać mi definicję fantastyki? Każdy dyskutuje z każdym, powiadasz? Oczywiście, że tak. Ale w tym przypadku to nie była dyskusja, tylko po prostu wpieprzyleś się z odpowiedzią na nie skierowane do ciebie pytane. Żegnam.
Jak już napisałem, jeśli to aż tak bardzo ci to przeszkadza, to masz dwie opcje, albo się przyzwyczaisz, bo tu tak jest, albo usuniesz konto, bo nie będziesz mógł tego znieść.
P.S. Nie można za bardzo mylić pojęć fantasy i fantastyka, bo to to samo.Można powiedzieć, że LOTR to fantastyka, lub, że jest to fantasy, gdyż fantasy jest podgatunkiem fantastyki.
Hit na miarę Oscara :) W kwestii efektów może nie przebije Avengersów ale za to będzie miał swój własny, nowozelandzki urok :) Jedyny poważny konkurent w drodze po statuetkę za film roku i reżyserię to The Dark Knight Rises :)
Przecież już wyraźnie było powiedziane, że Batman nie ma szans na Oscary w najważniejszych kategoriach...
To było zdanie tylko pewnej ilości osób z grona Akademii Filmowej. A liczy ona sobie ponad 6000 członków. Więc kto wie, może inni będą mieli odmienne zdanie od tych którzy ocenili film jako pierwsi.
Możliwe, że tak będzie, ale nie spodziewałbym się tego.Wydaje mi się, że nowy Batman będzie nominowany tylko w technicznych kategoriach, a tam i tak przegra z Hobbitem.
Zadziwia mnie wasza wiara w to, że Hobbit będzie najlepszym filmem roku, którego przecież fabułę wszyscy znają, raczej niczym nie zaskoczy. TDKR jest znacznie lepszy, Hobbit bez drugiej części nie ma szans. TDKR i Avengers są lepsze w tym roku od pierwszej części Hobbita. W 2013 filmem roku będzie druga część Hobbita. Ale nie w tym, nie w tym...
Ja pier... Od kilku miesięcy jałowa dyskusja o tym, który film jest albo będzie lepszy... Hobbit, Avengers, TDKR... Ciągle te same tytuły, ciągle te same osoby. Banda idiotów.
Poczekaj aż Hobbit się ukaże, wtedy będziesz mógł powiedzieć czy (dla Ciebie) był gorszy od Avengers i TDKR czy lepszy.