PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 421 tys. ocen
7,6 10 1 420818
6,6 66 krytyków

Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Nie wydaje się wam, że aktor na trailerze wygląda za młodo (no chyba, że hobbity tak fajnie się
statrzeją XD ?? W końcu z tego co mi się wydaje to Bilbo w Hobbicie miał ok 50 lat ?? Niech
ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.

matheox

Miał tyle samo ile Frodo w WP, czyli 50.

Sęk w tym, że Froda grał 19 latek, a Bilba facet, który w tej chwili ma lat... 40 : )

Poza tym Hobbici żyją naprawdę długo, dobrze ponad setkę, a pełnoletność uzyskują w wieku 33 lat.

Charism

Frodo w WP ma 33 nie 50.
Przecież razem z Bilbo obchodzą ważne urodziny. 111 i właśnie 33. Jak napisałeś wiek dojrzałości Hobbita.

horned_rat

To na początku. Potem Bilbek idzie do Rivendell, a Frodo siedzi jeszcze 17 lat na tyłku i podgląda Sama pielęgnującego ogród. : ) W tym czasie Gandalf bada sprawę pierścienia i wraca w końcu, po długim czasie do Bag End.

Charism

Racja, mój błąd :)

Charism

dzięki wam bardzo za wyjaśnienie ^^

matheox

co nie zmienia faktu że Bilbo powinien wyglądać na troszkę starszego i zdecydowanie grubszego hobbita. to jest dla mnie największy błąd. taka hollewodzka mania odchudzania hobbitów... wszyscy hobbici którzy grali ważne role w WP mieli o jakieś 30 cm za mało w pasie

mate3

Ale w książce Frodo sam mówi, że bardzo schudł.

Georgiana_1

ale podczas wyprawy a nie na samuiutkim początku gdzie w wieku 50 lat przypominał bilba... z brzucha