PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ostatnio Apple z okazji urodzin wypuściło na światło dzienne nowe zdjęcia sprawdźcie je https://plus.google.com/u/1/114727809246387939564/posts/iH4Ecqo2LnJ ukazują one niespodziewane zakończenie filmu.

adrian229

A niepodziewane zakończenie to?

adrian229

Czyli stary banner nieaktualny.
Oto nowy:
http://pdl.warnerbros.com/wbmovies/thehobbit/app/thcc_thescroll.jpg
Jednak chyba Beorna nie zobaczymy w grudniu.

adrian229

Ukazało się też aż 16 nowych zdjęć:
http://www.theonering.net/torwp/2012/09/08/61652-sixteeen-all-new-hobbit-stills/

ocenił(a) film na 8
obleh

ooo świetne zdjęcia dzięki :D

ocenił(a) film na 10
nowak404

Zdjęcia wrzuciłem tylko a niespodziewane zakończenie to wilki chyba.

adrian229

Tu jeszcze więcej:
http://thorinoakenshield.net/2012/09/08/new-dwarf-and-hobbit-images/

ocenił(a) film na 10
obleh

oglądając te zdjęcia dochodzę do jednego wniosku... Dwalin ma za dużo broni młot topory nóż i osłony na ręce :D

adrian229

Zdjęcia fajne, szkoda tylko, że jednak skończy się na orłach.

ocenił(a) film na 10
karol9_16

chyba lepiej bo zobaczymy więcej w tej części niż można było sobie wyobrazić a dwójka skończy się w Esgaroth. pewnie.

ocenił(a) film na 8
adrian229

Dwalin się najlepiej prezentuje jestem pod wielkim wrażeniem chciałbym go już zobaczyć w akcji :D

adrian229

Zobaczymy jak to będzie, żeby te filmy nie były tylko przesadnie rozciągnięte.

adrian229

Dwójka nie skończy się w Esgaroth bo przecież w dwójce ma byc smok więc pewnie po zabiciu smoka albo bitwie w dol guldur.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

nikt nie powiedział że ma być smok ma być jego oko.

adrian229

Smaug ma byc w 2 części.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Nikt tego nie powiedział ma być jego oko ale to będzie pewnie coś jak w drużynie pierścienia że Mordor został pokazany i tam nazgul latał na skrzydlatej bestii.

adrian229

Oko ma być w pierwszej części, reszta w drugiej.

http://www.filmweb.pl/news/Cumberbatch+zdradza%2C+kiedy+zobaczymy+Smauga-88139

ocenił(a) film na 10
karol9_16

Tyle że to info dotyczące dwóch części a nie trzech.

adrian229

Smok musi być w drugiej bo co by zamiast tego było? Tylko Beorn Puszcza i Miasto na Jeziorze i ewentualnie dol guldur. Max 1,5 h. W dodatku jak 2 część może się skończyć tam gdzie miała wcześniej pierwsza? To nielogiczne.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

W sumie smok może być bo jakby sobie policzyć to każdy film powinien mieć 6 rozdziałów książki. W jedynce dochodzimy do 6 więc w dwójce do 12 czyli do smauga. A w trójce kończymy książkę.

adrian229

To się inaczej liczy.

adrian229

Sorry, nie zwróciłem uwagi.

adrian229

Napisałem tak, dlatego, że Peter jeszcze nic nie powiedział na temat tego, czy przesunie pojawienie się smoka.Nie wiadomo, czy 3 część coś zmieni.Na razie wiadomo, że ma się pojawić w 2 części.Możliwe, że Peter zmieni zdanie i pokaże go później.

ocenił(a) film na 10
karol9_16

Co będzie zobaczymy w grudniu...za rok :(

adrian229

Chyba, że Peter wcześniej poinformuje.Tak na marginesie, wiadomo kiedy ma być trailer???

ocenił(a) film na 10
karol9_16

Coś tak jak 8 filmik w 3 tygodniu pewnie bo 8 filmik z planu miał być z początku sierpnia a wyszedł w 3 tygodniu z zwiastunem będzie to samo.

adrian229

Aha, ciekawe kiedy będzie właśnie kolejny videoblog z post-produkcji.

ocenił(a) film na 10
karol9_16

Pewnie w listopadzie lub grudniu jak nie będziemy się tego spodziewać. Tak Jak z 7 było.

adrian229

Oby, bo tego trailera nowego to już się nie mogę doczekać.

ocenił(a) film na 9
karol9_16

Na pewno w drugiej części będzie zniszczenie miasta przez Smauga, spójrzcie na tytuł filmu.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

To co będzie w trzeciej jak tylko BTP to film będzie trwał 2h a to o 2 za mało.

adrian229

Tu ktoś rozpisał rozkład scen we wszystkich trzech filmach. Bardzo mi się taki pomysł podoba. Chciałbym aby filmy tak wyglądały:
http://newboards.theonering.net/forum/gforum/perl/gforum.cgi?post=492477;sb=post _time;so=DESC;forum_view=forum_view_collapsed;guest=37362283

ocenił(a) film na 9
obleh

Nie wiem czy dobrze zrrozumiałem,ale wg tego pod koniec 2 części nic się nie będzie działo.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Pod koniec drugiej części będziemy mieli Bitwe o dol Guldur czyli setki elfów kontra setki orków a w tym mamy Sarumana Gandalfa i Glorfindela.

ocenił(a) film na 9
adrian229

A to spoko. Jak zwykle coś źle zrozumiałem :)

adrian229

Sarumana raczej nie, a Glorfindel na 99,9% nie pojawi się w trylogii w ogóle. Do boju ruszy raczej Galadriela z oddziałem elfów.

ocenił(a) film na 10
obleh

Już widzę Galadriele z mieczem komiczne a Saruman może robić z Gandalfem i Radagastem to co hades i zeus w gniewie tytanów iść i rozwalać :D. Glorfindel będzie mam nadzieje rozwalał i żałuje że to Haldir był w Helmowym Jarze a nie właśnie Glorfindel choć wtedy Uruk hai na murze nie mieli by szans bo padali by jak muchy haha XD

adrian229

http://pl.lotr.wikia.com/wiki/Dol_Guldur

Galadriela nie walczy mieczem. Ma pierścień Nenya. To ona zburzyła mury twierdzy.
Przypuszczam, że w filmie udział w walce weźmie też Elrond z elfami, bo na jednym zdjęciu jest w zbroi.

ocenił(a) film na 10
obleh

Aj ka elfy to i Glorfindel jupi a tak poza tym to właśnie na to liczyłem że Galadriela wykorzysta magię elfów.

adrian229

jeszcze konflikt zbrojny.

adrian229

No właśnie, czytaj ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Tyle że to info dotyczące dwóch części a nie trzech.

adrian229

No i co. Pomyśl logicznie. Gdyby mieli dać całego Smauga dopiero w 3 części to Bitwa 5 Armii trwała by 20 minut max a w 2 części byłoby tyle co na lekarstwo.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Nie no mówię tylko że zniszczenie esgaroth i zawalenie tajemnych drzwi musi być w 3 części bo tak to za dużo by było w 2 ja myślę że skończy się na tym że Smuag poleci na Esgaroth.

adrian229

Możliwe:) Tylko że ty powiedziałeś że 2 część skończy się na beczkach.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

W sumie mogła by. w dwójce więcej Dol Guldur a w 3 części zrobili by może 4 godziny z najlepszą akcją czyli zniszczenie Esgaroth i bitwa pięciu armii. W tedy było by to podobne do WP.

adrian229

Na pewno tak nie będzie.

karol9_16

No szkoda.

ocenił(a) film na 5
obleh

z tych 16-tu najlepsze jest to zdjęcie Gandalfa na końcu. mega klimatyczne

ocenił(a) film na 9
adrian229

Zdjęcia świetne, nowy banner uspokoił mnie co do fabuły. Bardzo dobrze, że skończy się na Orłach. Zostanie mnóstwo treści na kolejne dwie części. Dwójka moim zdaniem skończy się zabiciem Smauga albo bitwą o Dol Guldur. Wszystko ma ręce i nogi :) Krasnoludy prezentują się bardzo okazale (zwłaszcza Thorin z nowym mieczem) :)

Marvolo666

Też się cieszę, że jedynka skończy się na orlim gnieździe, bo będzie miejsce na wiele retrospekcji ( może nawet bitwa pod wschodnią bramą Morii ). Peter chce zrobić wszystko jak należy, bez pośpiechu.