Zwiastun w IMAX 3D po prostu rozrywa czaszkę - SUPER ! Nie mogę doczekać się premiery
:-)
Widziałem - byłem na " Prometeuszu " , zwiastun " Hobbita " puszczono przed filmem
yyyy no to mi gwoździa zabiłeś... to była ta wersja : http://www.youtube.com/watch?v=G0k3kHtyoqc
No wiadomo że jak byłeś na Prometeuszu który jest przeznaczony raczej dla starszej widowni to będą puszczać ten zwiastun PG 13. Na animacjach takich jak np. Epoka Lodowcowa 4 będą zapewne puszczać ten z wyciętymi scenami bo nie mogą puścić zwiastunu PG 13 na filmie na który chodzą tez małe dzieci. Ja myślę że ogólnie Hobbit będzie miał kategorię PG 13 i to na 100% bo skoro zwiastun taki był to wiadomo że film też taki będzie przecież nie wytną scen specjalnie dla dzieci. A trailer puszczają też na animacjach bo przecież na animacje nie chodzą tylko dzieci ale i dorośli którzy też na Hobbita mogą się wybrać.
Tak : ) W tym z kategorią G wycięli kilka scen, nie wiem po co, bo chyba nie ma tam nic co mogłoby być nieodpowiednie dla dzieci ;P
O proszę... nawet nie zauważyłem, że się to zmieniło... wcześniej premiera światowa była chyba na 18grudnia zaplanowana... teraz faktycznie jest to na miesiąc przed naszą premierą.
Cóż... dystrybutorzy w Polsce to skończone złamasy, bo przy tak wielkiej produkcji etc. Powinni dać premierę w tym czasie co i na świecie, max 2-3 dni opóźnienia... A co dostajemy? Miesiąc później materiał filmowy, bo wtedy taśma jest tańsza... bo niby już od 28listopada polacy zaczną się szykować na święta... i cała masa innych bzdurnych wymówek.
Jednym słowem.... SRAM na Polską dystrybucję i kompletnie nie mam dla dystrybutorów szacunku przez ich ignorancję w stosunku do odbiorców i zawyżane ceny produktów!
No to już sprawa poruszana zaraz, jak tłumaczenie się pojawiło. Niestety, raczej nic nie da się z tym zrobić.