PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425101
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Zwiastun

ocenił(a) film na 8

Doszły mnie słuchy, że na święta pojawić się ma pierwszy zwiastun " Hobbita " , prawda ? :) Bo jeżeli tak, to ja już nie mogę sie doczekać !!! :)

ocenił(a) film na 7
gIoNsTiRaUZ

tak to prawda!!! Tylko jeszcze nie wiadomo przed jakim filmem puszczą najpierw, zresztą to nie ważne, pójdę i tak, tylko po to żeby zobaczyć zwiastun jak najszybciej na dużym ekranie, bo w domu to nie to samo ;D

ocenił(a) film na 8
Joo

Oby puścili przed "Sherlock Holmes: Gra Cieni" ;D

ocenił(a) film na 8
LordWieslaw55

Tak, puszczą przed Sherlockiem. Na pewno.

doliwaq

No to genialnie :/
Co jak co, ale na to nie pójdę, nawet dla 'Hobbita' :/
Dobra, oby puścili tez przed jakimś innym

ocenił(a) film na 8
LordWieslaw55

Zapewne przed jakąś produkcja 3D... Może Happy Feet 2? ^^

ocenił(a) film na 8
LordWieslaw55

Napisali, że trailer Hobbita przed Sherlockiem mają zobaczyć amerykanie, nic o nas nie wspominali. Troszke mnie to martwi :(

ocenił(a) film na 8
Joo

Zgadzam się, że w domu to nie to samo jak zobaczyć na dużym ekranie tych wspaniałych aktorów i przecudowną akcje :D:D:D

gIoNsTiRaUZ

Pozostaje nam poczekać ;)

ocenił(a) film na 8
gIoNsTiRaUZ

Wiecie co... dajcie znać gdyby przed jakimś filmem puszczali ten zwiastun, specjalnie pójdę. :P Nie mogę się doczekać.

ocenił(a) film na 9
Cleaa

Ciekawe czy będzie jakaś oficjalna informacja od kiedy zwiastun Hobbita można w kinach oglądać :-) Bo też się przy tej okazji wybiorę na jakiś film w weekend by załapać się na zwiastun na wielkim formacie :-)
Hehe, choć u siebie też mam mini kino... 130calowe :D

khazad7_2

Nie nakręcałbym się zbytnio na ten zwiastun, bo Serkis wspominał raczej o teaserze. Pewnie będzie trwał około 30 sekund i pokaże naprawdę niewiele, podobnie jak ten z trzeciego Batmana. Może mignie Gandalf albo Bilbo, ale raczej będą wcześniej kadry z trylogii, przypominające, że obejrzymy jej prolog. Materiał jest dopiero kręcony, do postprodukcji daleka droga i wątpię aby było coś ostatecznie gotowego do pokazania.

ocenił(a) film na 8
obleh

obleh - chyba masz rację... Wrzucą kadry z Władcy zapowiadająć wersję 3D na Blu-Ray (zapewne) i na koncu dadzą po napisie Hobbit jedną scenę trwającą góra 3 sekundy pokazującą Bilba uciekającego z pierścieniem z jaskini :D

ocenił(a) film na 8
MegaTM

Ech... zgasiliście we mnie entuzjazm.

ocenił(a) film na 8
Cleaa

Nie mozna sie spodziewac zwiastunu (Trailera nie Teasera) wczesniej niz na Marzec 2012... Zapewne wtedy też będzie jakieś promo muzyki tytułowej, dajcie pracować ludziom, to nas wynagrodzą efektem :P

ocenił(a) film na 7
MegaTM

Dokładnie.W grudniu zobaczymy pewnie tylko logo i jakieś napisy. Zdjęcia do filmu są dopiero kręcone, nie maja jeszcze gotowych żadnych scen(efekty specjalne itp) chyba ze by zrobili cos specjalnie do tego zwiastunu, ale wątpię. Prawdziwy trailer to pewnie będą okolice maja.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Strzelam, że jedyną scenę jaką mają gotową to obrady rady (ale się zrymowało) z udziałem Galadrieli, Elronda,króla krasnoludów i przodowych przedstawicieli niektórych ras... Do reszty pewnie będą robić efekty, gdyż narazie kręcą głównie ujęcia z zielonymi pulpitami, znów odsyłam do filmu (nie było jeszcze żadnego wideo z tworzeniem SFX (poza motion capture Smeagola), wiec na trailer prędko niż na marzec-kwiecień nie raczyłbym liczyć):
http://youtu.be/s97dbviAmw0#t=466s

MegaTM

Ależ ide o głowe, że pierwsze 3 rozdziały mają nakręcone, a zatem materiału troche jest ...

ocenił(a) film na 8
elensil20

Oni naraz kręcą Niespodziewaną i "Z powrotną" wersję, więc pewnie sceny "w lesie" 2 tygodnie, potem na skałach też ileśtam dni, sceny w Hobbittonie tydzień np. itd itd... Jak widać na Dziennikach Video PJ, przygotowują statystów do scen walk...

ocenił(a) film na 9
MegaTM

A ja jestem pewien, że jednak trailer powstanie :-)
Pewnie 30 sekundowy, ale powstanie. Pokażą kilka scen, może główny motyw muzyczny i jakieś napisy... ale to wystarczy. Peter Jackson nauczył się już podsycać pragnienie obejrzenia tego filmu i wie doskonale jak to zrobić choćby w 30 sekundowym trailerze :-)
No ale nie ma o czym gadać. sami się za 2-3 tygodnie pewnie przekonamy :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Mnie się zdaje że żaden kawałek z soundtracku nie został jeszcze skomponowany, ale zobaczymy : )

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Oj mnie się wydaje, że przynajmniej motyw przewodni jest już skomponowany... :-)
A póki co, polecam zagłębić się w muzykę na żywo Lord of the Rings Symphony :-) Coś pięknego, zupełnie inaczej się tego słucha jak wydań filmowej muzyki Władcy Pierścieni.

http://www.howerecords.com/albums/lotrs.php

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Nie myl Teasera z Trailerem... ;-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Raczej żadnych nowych dźwęków niestety nie usłyszymy ;/ z tego co się orientuje to muzykę zaczyna się pisać czy nawet wybierać kompozytora dopiero po zmontowaniu filmu

ocenił(a) film na 9
Misior_pl

Informacja prasowa była o Trailerze a nie Teaserze... więc już sam nie wiem o co chodzi.
Dobra, nieważne. Ta dyskusja jest bezowocna. Bo owocem tego będzie to co zobaczymy jeszcze w kinach i sieci.