PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425105
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

ok, są krasnoludy, jest Beorn, nawet Radagast. Zapewne będzie pokazana Biała Rada, ale gdzie są wilki, gdzie są orły i gdzie gadające trolle? coś mi się wydaje, że ten Hobbit nie wyjdzie bardzo dobrze. A i co się stało z kijem Gandalfa?

A.N.T.M

Moim zdaniem film będzie tak dobry jak LOTR. A tak w ogóle widać na trailerze Beorna?

ocenił(a) film na 7
bartekromek1

nie ma w trailerze Beorna. A "Władca Pierścieni" ma jak dla mnie minusy (niektóre są dość istotne). chodzi mi o Bombadila i Kurhany, Radagasta, Palantir w Minas Tirith, bitwa o Shire, Ludzi Gór, a także wycięcie scen, z Rzecznikiem Saurona, śmiercią Sarumana, słowami Mordoru w Rivendell, dary elfów w Lorien, ruchem lasu i retrospekcji Faramira i wiele innych

A.N.T.M

"chodzi mi o Bombadila i Kurhany, Radagasta, Palantir w Minas Tirith, bitwa o Shire" brak tych scen faktycznie razi jednak pozostałe wymienione są w wersji reżyserskiej czy tam rozszerzonej, zwłaszcza rzecznik saurona jest swietny :) pomimo tych brakow lotr i tak pozostaje dla mnie najlepszą seria filmowa wszech czasów na równi z gwiezdnymi wojnami :D

ocenił(a) film na 6
katie_17

ciekawe co tu będzie robił Legolas ? i czy bohaterowie bardzo inaczej będą wyglądać ?
chodzi mi tu m.in: o Galadrielę czy Gandalfa.

ocenił(a) film na 8
niepokorna_ja.

Galadriela i Gandalf są w zwiastunie, zobacz.

ocenił(a) film na 6
niepokorna_ja.

Pojawienie się Legolasa ma jak najbardziej sens ponieważ jest synem Thranduila, którego dwór w książce występuje i z tego co się doczytałem to we Władcy jest sporo starszy niż różnica czasu między oboma książkami, więc w czasie Hobbita był już na świecie.

ocenił(a) film na 7
katie_17

no właśnie, w reżyserskiej, "Powrót" ma ponad 3 godziny, kilka scen z wersji reżyserskiej mogłyby zostać. I film by trwał 4 godziny

A.N.T.M

Posiadam wersje reżyserską całe jtrylogii i powrót króla ma całkowitą długość 4h 20min.
Z tego od momentu gdy widzimy Smeagol'a z robakiem na samym poczatku, aż po końcowy napis THE END samego czystego filmu jest 4h i bodaj 5 min. ;]

dwie wieże (sam czysty film bez napisow koncowych) 3h 35 min.
i tak samo z drużyną pierścienia (czysty film bez napisow) 3h 20min.

ocenił(a) film na 10
katie_17

tak... tylko, że z tymi scenami powrót króla musiał by być podzielony na 2 fimy

ocenił(a) film na 5
A.N.T.M

ludzie o co wam chodzi przecież to jest trailer a nie film, gdyby pokazali wszystko nie miałbym po co iść do kina

ocenił(a) film na 9
zonk_2

Widać, niektórym się tak mokro w gaciach zrobiło i czują się tak nienasyceni informacjami, że chcieliby już mieć wszystko wyłożone na tacy.
Proponuję tym osobom pisać na blogu Petera Jacksona robiąc z siebie idiotów i błagając o więcej informacji... bo wytrzymać ten niecały rok nie można :P

Ważne jest, by film był zrobiony wiernie co do książki z rozmachem, genialna muzyka. A to już po teaserze wiem i jestem pewien, że tak też będzie ten film wyglądał :-) Tego co dobre mu na pewno nie zabraknie.

użytkownik usunięty
A.N.T.M

Skąd wiesz, że tego być nie ma? :o

A.N.T.M

Piłeś? Nie pisz.