PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425101
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

po tym co czytam i widze co sie dzieje wniokuje ze jest to najbardziej wyczekiwany film 2012 roku jak i od kilku lat. napiszcie dlaczego czekacie wlasnie na ten film.

ocenił(a) film na 6
exent

W dużym skrócie ponieważ:
-od dziecka kocham Fantasy, które do powstania Władcy była reprezentowana w kinie raptem kilkoma dobrymi filmami i całą masą chłamu lub filmami dla dzieci do lat 7
-Jackson stworzył jeden z najlepszych filmów jakie widziałem i Hobbit zapowiada się jeszcze lepiej
-daje mi to możliwość obejrzenia świata classic fantasy na własne oczy

ocenił(a) film na 8
exent

Ja czekam, bo jestem ciekawa. Książka "Hobbit, czyli tam i z powrotem" jest jedną z moich ulubionych powieści fantastycznych, zresztą podobnie jak trylogia Tolkiena. Na filmie "LOTR" gęba mi się nie zamykała, nie dlatego że gadałam, ale zwyczajnie szczena mi opadła i tego samego oczekuję od Hobbita. Zresztą- sentyment. To w końcu powrót do Śródziemia, a to nie byle jaki argument!

ocenił(a) film na 9
exent

Ja czekam z kilku powodów, jednym z nich jest chęć zobaczenia jak Jackson przedstawi ten film.
Drugim powodem jest to o czym napisał @horned, tzn jestem wielbicielem fantasy i Władca był dla mnie swoistym przełomem, jakoś jeszcze bardziej mnie "zaciągną" do miłowania tego gatunku.
Trzecim powodem jest obejrzenie wielkiego widowiska, na które długo czekam, będe mógł porównać też to jak ja wyobrazilem sobie to wszystko a jak Jackson.

ocenił(a) film na 8
exent

1. Uwielbiam Tolkiena.
2. Uwielbiam Hobbita.
3. Uwielbiam Śródziemie.
4. Uwielbiam dobre kino fantasy, czyli coś, czego nie mogliśmy oglądać od czasu zakończenia Władcy... .