PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424990
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

jest dobry

ocenił(a) film na 7

Jako gatunek fantasy których jest jak na lekarstwo b.dobry.Przegięcie w jaskini goblinów i zaraz
potem w lesie z tymi walącymi się drzewami.Wychodzi na to że najciekawsze było 50 minut dopóki
nie wyruszyli i potem cała podróż aż do feralnej jaskini.Mogłoby się wydawać że to krytyka z mojej
strony ale tak nie jest,jak ktoś powiedział te ekranizacje nigdy mogły nie powstać a czy ktoś z nas
potrafi wyobrazić sobie ten wspaniały klimat czytając tylko książkę.Na pewno słabszy od trylogii ale
ma to coś co sprawia że parę lat człowiekowi ubywa.Totalny minus dla Martina Freemana to jak
na ironię najsłabsze aktorstwo i jakiś taki mało sympatyczny.7\10

ocenił(a) film na 8
01janbar

We mnie wzbudził sympatię, Martin zresztą w każdym filmie kradnie moje serce. No i jak to słabe aktorstwo?! On BYł Bilbem - jego wygląd, twarz, mowa, sposób poruszania się - prawdziwy hobbit.

01janbar

Freeman świetnie zagrał. Mi podobał się tylko bardziej Armitage. Zresztą prestiżowy Empire nominował Freemana w swoim plebiscycie w kategorii najlepszy aktor.

ocenił(a) film na 8
zentaur

Imho Freeman zagrał nawet lepiej od Armitage (którego gra aktorska niezbyt mi się spodobała). I tak jak kolega wyżej napisał, on nie był aktorem grającym Bilba tylko po prostu był Bilbem ;)

ocenił(a) film na 8
Garlendar

Dla mnie również Freeman świetnie zagrał Bilba. Był taki jak Pippin we Władcy (dla mnie najbardziej hobbicki hobbit w filmie, przynajmniej dwie pierwsze części)