PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Macie jakieś informacje odnośnie aktora, który wcieli się w postać Bilba Baginsa? Według mnie powinien to być ktoś z charyzmą. Sporo jest wybitnych aktorów, którym jednak brak charyzmy, a też są tacy, którzy talentem nie grzeszą ale dzięki charyzmie przyjemnie się ich ogląda.
W Hobbicie niekoniecznie musi główną rolę grać jakiś mega przystojniak, bo często są mało przekonywującymi aktorami.

zulombo

gdzieś czytałam że chcą tu obsadzić Radcliffe'a (h. Potter) ALe proszę was! on nie ma za grosz talentu po planie chodzi jak nawiedzony, a mimo że lubię filmy "Harry Potter .." tego aktora nie trawię.
Tu potrzeba jakiegoś dobrego aktora, który udowodnił co potrafi w innych filmach. Mam dużo kandydatów, ale jak na rolę 50-letniego Bilba Bagginsa są albo za starzy, albo za młodzi:(

ocenił(a) film na 5
halfblood_princess

Radcliffe'a już daaaawno temu wykluczyli z tej roli, według ostatnich plotek szansę na zagranie Bilba ma Matthhew Goode (w Watchmen grał jako Ozymadiasz). Mnie osobiście ani trochę nie pasuje do tej roli :/
Według mnie najlepiej pasowałby tutaj James McAvoy. Niestety w 2011 ma wyjść Wanted 2 i możliwe, że zdjęcia do obydwu filmów będą się pokrywały. Wstępne plany zakładają 6 miesięcy samych zdjęć na Nowej Zelandii.

ocenił(a) film na 7
zulombo

Joe Pesci!

Niski, świetnie gra, zabiłby Smauga długopisem jak tego kolesia w "Kasynie":)

krzychun

No grał Hannibala :/ , Bilbo był miły (czasami :) ) ,a jak na tego patrze to kurde jakiś kiler a nie hobbit :/. Nie pasuje.