PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Książka Hobbit bardziej mi się podobała, akcja była taka jakaś bardziej wciągająca. Dziwne porównanie ale kojarzy mi się ze starymi częściami Indiany Jonsa. No i w Hobbicie widać jak jeszcze Gandalf jest na niższym poziomie.

A mi się bardziej podobał "Władca Pierścieni". "Hobbit" ma na początku trochę za dużo dłużyzn, zwłaszcza, kiedy Bilbo zmaga się z niezapowiedzianymi gośćmi. Najlepsza część książki zaczyna się jak dla mnie, dopiero kiedy Bilbo wyrusza w podróż, ale mimo wszystko "Władcy" nic nie przebije.

karpikS

"Hobbit" dużo dłużyzn? o_O Gdzie w tej książce przeznaczonej dla dzieci są dłużyzny? Te 30 stron wstępu?

Jeśli się postarają film może przebić "Władcę...". Ufam Del Toro, ponieważ pokazał już kilkakrotnie, że jest wybitnym reżyserem. Do spółki z Jacksonem dadzą radę ;]

karpikS

Dłużyzny w Hobbicie? Tam na 20 stronie już była akcja z trollami. Ty chyba nie czytałeś Władcy pierścieni :P Tam to były dłużyzny, że można było ziewać ;/

Kazioo

Tak się składa, że czytałam wszystkie części "Władcy" i nie mówię, że tam nie było dłużyzn, ale jeśli je czytałeś (a zakładam, że tak), to pewnie zauważyłeś "niewielką" różnicę w objętości "Hobbita" a np. "Dwóch wieżach" i choćby przez ten fakt nawet 20 stron w porównaniu do całej książki wydawały się trochę przydługie.

ocenił(a) film na 6

Pewnie jesteś za młody, by zrozumieć "Władcę pierścieni", jeśli w ogólę przeczytałeś tę książkę od początku do końca.

"Władcy" nic nie przebije, zgadzam się :) Ta ksiązka ma w sobie
niewypowiedziany urok, jakąś magię która zobowiązuje. Hobbit... Hobbit też
jest świetny, ale niestety nie w tym stopniu.