PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Kto z was idzie w Krakowie do Multikina?

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

ja! :)

martynab

Która sala? :)

ocenił(a) film na 9
martynab

Ja będę w 5.
Tak w ogóle, to puszczają w salach 1, 2, 5, 6, 7 i 12. Ciekawe, jak poradzą sobie ze sprawdzaniem ponad 1000 biletów.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

wierzę, że organizacyjnie nie zaburzą tego niesamowitego klimatu Śródziemia ;)

martynab

Na pewno. Ale to będzie ciekawe, zobaczyć tylu fanów LOTR na raz.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

Bardzo! Takie coś nie zdarza się codziennie więc po prostu trzeba tam być! Jedna, wielka (może jednak nie hobbicka) rodzina! ;)

martynab

No i ja już oficjalnie też będę :D Sala 2
Niesamowite będzie zobaczyć 1000-1500 fanów Śródziemia w jednym miejscu :D

Matt_888

Nawet ponad 1500 już biletów w Krakowie wykupionych :D Nieźle!

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

Ja idę, ale w Gdańsku.

Georgiana_1

Ja może, ale to jeszcze nic pewnego :)

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

A co z Radomiem?

mareczekp2

Nie wiem, tam nie mieszkam. :)

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

Pytałem kogoś kto mieszka :) U nas jakoś niewiele miejsc było zajętych jak kupowałem bilety, może jeszcze się ktoś znajdzie :)

mareczekp2

idę,idę ale w Warszawie nie mogę się doczekać :)

Mimi02

Warszawa zwarta i gotowa, mamy koce i batoniki. :D Trzeba będzie tylko się przestawić...

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

Ja idę we Wrocławiu do Arkad :) Czeka nas niesamowita noc w Śródziemiu :)

ocenił(a) film na 5
Georgiana_1

hmm a co z jakością filmu? Multikino przestało puszczać maratony WP, bo taśmy tak się zużyły że po ekranie ciągle latały krechy i pojawiały się kilkusekundowe przeskoki na fragmentach zupełnie nie dających się odtworzyć. Czyżby zainwestowali w nowe taśmy, albo wersję cyfrową?

zonk_2

heh:) Albo znowu będą te krechy.

kamilxxx09

A idziesz? :)

Georgiana_1

Nie:) Po co jak juz to oglądałem miliony razy.

ocenił(a) film na 5
zonk_2

ok nie ważne już widzę, że to wersje reżyserskie : ) nie odpuszczę muszę iść chociaż miejsca już nie najlepsze zostały

zonk_2

A to są jeszcze w takich sieciach jak Multikino czy Cinma-City projektory analogowe? Mam nadzieję, że to będzie cyfrówka i obraz będzie żyleta :D

Matt_888

Ludzie co byli w Heliosie na maratonie nie wspomnieli nawet słowem o złej jakości obrazu więc jestem pozytywnie nastawiony :)

ocenił(a) film na 9
Matt_888

Ja byłem na 12 godzinnym maratonie Władcy w Heliosie i obraz był cyfrowy tak więc każdemu mogę polecić bo jakość oglądania tego po tylu latach znów na ekranie była nieziemska i nic tego nie zastąpi :)

Marcin30

Czy między częściami są robione przerwy na siku;)?

ocenił(a) film na 9
obleh

Tak były przerwy 5min a wliczając do tego końcowe napisy to czasu było sporo, że można było wypić nawet kawę i zapalić papierosa:)

Marcin30

Jeśli maraton ma się rozpocząć o 22, to skończy się koło 10 rano:)

ocenił(a) film na 9
obleh

Będzie za pewne ponad 12 godzin , bo na początku były jeszcze konkursy dla osób wylosowanych na sali i dostawali jakieś talony na zakupy w sklepach, ja niestety nie wylosowałem ha ha:) Tak więc ogólnie wszytko trwało ponad 12 godzin dokładnie jeśli pamiętam to było 12 godzin i 20min :) A teraz się zastanawiam czy aby jeszcze raz nie iść do Multikina bo to będzie już chyba ostatnia taka szansa zobaczenia na dużym ekranie takiego filmu:)) ale w Kieleckim Multikinie zostały już najgorsze miejsca , no chyba że uruchomią 4 sale bo na razie są 3 prawie zapełnione.

Marcin30

No tak, stoi jak byk na stronie Multikina: "[...] filmy zostaną wyświetlone z nowych kopii cyfrowych, w najwyższej jakości obrazu i dźwięku."
Tak więc widzimy się 31go w Śródziemiu :D

ocenił(a) film na 9
Matt_888

W końcu i ja się chyba jeszcze raz zdecyduje na kolejny taki Maraton w końcu to Władca Pierścieni:) Obym tylko znów nie miał kryzysu sennego tak mniej więcej o 3 nad ranem ale potem już jest dobrze :) kawa ,Red Bull da się wytrzymać:)

Georgiana_1

11 godzin w kinie?. Hardkor.

ocenił(a) film na 9
obleh

Dlatego wole zacisze domu na prywatną projekcję na 120calach, projektorek HD, wersja reżyserska i dźwięk DTS 5.1 :-) A na klimat Śródziemia pójdę sobie w grudniu na Hobbita :-)
No ale pomysł z maratonem dobry. Zawsze znajdą się tacy którzy noc na projekcję zarwą :)

Georgiana_1

To już dziś! Czekam niecierpliwie.

Georgiana_1

Ja już koło 18 wskakuje w pociąg i do Krakowa :D Dwa tysiące fanów Władcy w jednym miejscu, będzie świetnie! :D

ocenił(a) film na 10
Matt_888

ja mieszkam koło Świdnicy , może gdzieś w pobliżu będzie :D:D:D do Krakowa jechać niebęde za daleko , mam do dyspozycji Świdnice , Wałbrzych , ewentualnie Wrocław:D:D

ocenił(a) film na 10
elendil92

kurcze za późno zajrzałem do tego tematu :D a co tam :D znam to na pamięć :D może przed premierą Hobbita puszczą znowu maraton w kinie , nie zdziwił bym się , w końcu to jest kasa dla nich a fanów Tolkiena w Polsce nie brak:D