Zaś się Helios u mnie w mieście nie popisał. Tak samo jak i z Thorem 2 tak i z nowym Hobbitem
jestem zmuszony iść na projekcje 3D, bo TYLKO tak jest wyświetlany film z napisami. Zaś
dubbingowaną wersję dla dzieci i innych co nie dają sobie rady z czytaniem to oczywiście dają w
normalnej wersji.
Trzeba będzie zaś dopłacić do biletu za coś czego się nie chce, bo nie ma innego wyboru co by mi
pasował.
No i to jest logiczny hejt na kina. Hmm więc może opcja z podróżą do innego miasta wchodzi w rachubę?
To jest jakieś rozwiązanie. Lecz akurat znajomym taki rodzaj filmu nie pasuje, a samemu to mi się by nie chciało. No i z drugiej strony podróż wyjdzie mi tyle co dopłacenie za to 3D.
Ale teraz sprawdzam zapowiedzi czy dali coś nowego i widze coś co mnie ucieszyło :) Hobbit: Pustkowie Smauga a przy nim żadnego dopisku dubbing i 3D.Więc może uda mi się obejrzeć wersję 2D z napisami :)
Tak. Najpierw było tylko w samym 3D dlatego założyłem ten temat, ale później sprawdzałem i na ostatniej pozycji jest bez tych dopisków dubbing itp.
U mnie także. Na ich stronie w necie sprawdzałem. Jak na razie to mają wywaloną duużą informującą reklamę o filmie 47 Roninów w środku w w kinie.
U mnie są już w CinemaCity od dawna wisi plakat Bilba przed wejściem do Ereboru. Mam dwa na zbyciu:)
Ja jeszcze sie dołączę ze ta nieszczęsna wersja z napisami jest wyświetlana u mnie zarówno w Heliosie jak i multikinie wieczorem, a nie o normalnej porze w ciągu dnia :/ Niestety jednak Thor nie jest pierwszym filmem który wchodząc z dubbingiem oraz z napisami, w dwóch wersjach: 2d oraz 3d z napisami jest wyświetlany tylko w 3d :/ A znając życie pewnie 3/4 filmu będzie można obejrzeć bez okularów bo przecież jest to konwertowany a nie kręcony w 3d film :/ Ten film ratuje tylko to, ze jest to właśnie Thor wiec nawet te 3zl więcej sa warte aby go obejrzeć w kinie.
Pewnie u mnie nie będzie lepiej. Co do Thora to był seans dopiero o 18:30 u mnie w mieście. Nie jest źle ale mogliby lepiej się postarać. Nie dość, że to 3D jest wiadomo jakie to jeszcze te ich okulary do, których także trzeba dopłacać(3zł)są nie najlepsze. Nie dość, że jakieś małe patrzałki to jeszcze co rusz trzeba je poprawiać. Hehe pamiętam jak byłem na minimaratonie Star Treka w Heliosie gdzie przedpremierowo był puszczany ten W ciemność. Star Trek to częściej oglądałem go z opuszczonymi okularami, bo większej różnicy nie było.
O 18.30 byłaby znośna ale latem, kiedy jest jasno do 9:30. A ja mieszkam w niezbyt ciekawej okolicy wiec powrót o porach wieczornych u mnie w ogóle odpada a nie będę z kazdego seansu wracać taksówka. jJk dla mnie jedynie znośnie 3d w takim zwyklym kinie było na Avatarze i Hobbicie 48 hfr. reszta to jest zwyczajne wyciąganie od ludzi kasy, a zwlaszcza na bajkach. Toy Story 3d niczym nie różniło sie od wersji 2d ale oczywiście tylko takie grali :/
Ja u siebie całe szczęście do kina daleko nie mam. Nie całe 5 min drogi pieszo :) Na pierwszym Hobbicie to byłem właśnie w 2D, bo na całe szczęście puszczali taką wersję z napisami. Ale Iron Man 3, wyżej wymieniony nowy Star Trek, Thor 2 i coś jeszcze by się znalazło było puszczane z napisami tylko w 3D.
Mam nadzieję, że z nowym Kapitanem Ameryką tak nie będzie.
Toy Story 3 to oglądałem w domu to nikt mi nie chrupał nad głową itp :)
Jeszcze to co mnie denerwuje to to, że dużo ciekawych filmów odpuszczają na rzecz jakichś durnot.
Ale teraz sprawdzam zapowiedzi czy dali coś nowego i widze coś co mnie ucieszyło :) Hobbit: Pustkowie Smauga a przy nim żadnego dopisku dubbing i 3D.Więc może uda mi się obejrzeć wersję 2D z napisami :)
Jedno chwali sie dystrybutorowi w przypadku Hobbita ze wypuscil w normalnych kinach (imaxow nie licze) piec wersji - 2d z napisami i z dubbingiem, 3d z napisami i z dubbingiem oraz 48hfr z napisami. Natomiast pozostałe filmy z racji na mniejsza popularność tyle szczescia nie maja. Chociaz akurat ja na Star Treku byłam w 2d z napisami, tak samo na Wielkim Gatsbym, World War Z oraz Jeźdźcu znikąd. Najgorzej, że te filmy od Marvela nie mają wersji 2d z napisami i pewnie z Kapitanem Ameryką będzie podobnie :(
Co to jest 48hfr?
Ja akurat "W ciemność. Star Trek" oglądałem w 3D, ale tylko temu, bo było tak podane w minimaratonie. Lecz na World War Z, Jeździec znikąd to byłem na normalnych wersjach z napisami. Niestety na Wolverinie byłem już na 3D ponieważ nie puszczali w godzinach porannych, a ja wolę oglądać w takich właśnie godzinach gdzie jeszcze nie ma tyle ludzi. Co do wydań Marvela to masz rację, by obejrzeć z napisami to trzeba sięwybrać na 3D. Avengers, Iron Man 3, Thor 2. z Kapitanem Ameryką z pierwszą częśćią to akurat nie wiem jak było, bo w kinie nie oglądałem. To sobie w domu na spokojnie zaserwowałem film z napisami.
Wracając do Hobbita to całe szczęście, że taka opcja się pojawiła u nich na stronie tj. 2D z napisami :)
High Frame Rate - Wysoka Częstotliwość Poklatkowa. Po prostu 2 razy więcej niż zazwyczaj:)
48 hfr to świetna rzecz, ale: po pierwsze największa różnica na duuużych ekranach, po drugie ani DVD ani BD nie obsługują tego formatu
Ja mam jedyne 37cali i niestety już się przyzwyczaiłem do tego TV i mi się mały wydaje. Zaś odtwarzacz BD będę musiał zmienić na nowszy albo coś, bo jak mam film ściągnięty i napisy do niego dopasowane z napi to nie wykrywa mi polskich znaków. Tylko zamiast "ę" to jakieś "3" itp itd
Hmm a sprawdzałeś możliwości w ustawieniach?? Wiem łopatologiczne pytanie ale jednak może coś przeoczyłeś?
A wiesz, że nie sprawdzałem :)
Ale to tylko się tak dzieję jak mam napisy z napi. Jak miałem od kumpla filmy i też były w osobnym pliku to nie było takiego problemu.
Będę musiał oblukać ustawienia.
Kapitan Ameryka, Thor 1 właściwie wszystkie ich filmy przed Avengersami wchodziły tylko w 2d. Były to bardzo dobre czasy :) Chociaż Hobbita w wersji 48hfr bardzo Tobie polecam bo mi sie ten efekt podobał. Większa ostrość obrazu, dzięki czemu można przyjrzeć sie szczegółom, bo i nic nie jest rozmazane. tam jest właśnie takie 3d jakie powinno byc, a nie ten badziew ktory obecnie wciskają do co drugiego blockbustera.
Pierwszy Thor był tylko w 3D. Nie wiem jak Kapitan, ale chyba tak samo (bo byłem na 3D a nigdy go nie wybieram jeśli jest wybór w pięciu okolicznych multipleksach). Tylko w 2D to od Marvela był tylko Iron Man 1 i 2 oraz Incredible Hulk.
Jeszcze dobry miesiąc do premiery :)
U mnie w miescie w kinie to dopiero można rezerwować jak się pokaże dany film w rozkładzie jazdy.
21 listopada będą już możliwe rezerwacje. Tylko nie wiem czy to się odnosi wszystkich krajów.
Z tego co sprawdzam po ich aktualizacji zapowiedzi to wygląda na to, że będzie możńa obejrzeć Hobbita w 2D z napisami :) Tu mam rozpiskę z mojego miasta(Tczew).
http://www.helios.pl/33,Tczew/Zapowiedzi/index/strona/2
no to luzik
ja zaczynam od 21 regularnie zaglądać na wydarzenia w Multikinie, już jestem spokojna bo enemef z igrzysk będą puszczać z napisami więc hobbita pewnie też jejeje