Witam, czy w drugiej części hobbita Gandalf przybędzie do Dol Guldur? To miejsce zostało
pokazane w pierwszej części, kiedy to Radagast tam się pojawił. Natomiast w zwiastunach do
jedynki Hobbita dało się zauważyć kroczącego tam Gandalfa. Myślałem, że będzie to w
rozszerzeniu, jednak nie było tej sceny. Czy w drugiej części więcej będzie akcji,
przedstawiających to wydarzenie? Co się w ogóle tam wydarzyło? Jestem fanem Tolkiena, czytam
te arcydzieła, ale nie wiem jeszcze co tak naprawdę się działo w Dol Guldur.
Witam. Wkleiłem w innym temacie scenę z udziałem Gandalfa i Radagasta albo w Dol Gudlur albo w grobowcu czarnoksiężnika, ale wydaje mi się, że to raczej grobowiec. A sądząc po trailerach Gandalf przybędzie do Dol Gudlur bo widać w nich było kilka scen z tego miejsca.
Jeśli chodzi o Niespodziewaną podróż, Gandalf w Dol Guldur pojawił się chyba w tym 1 trailerze ( czy raczej taserze) rok przed premierą, kiedy jeszcze wydawało się, że powstaną dwa a nie trzy filmy.
Wygląda na to, że tak. Podczas gdy krasnoludy z Bilbem będą się zabawiać w Mrocznej Puszczy, Gandalf (być może razem z Radagastem) będzie się starał pozać prawdę o mrocznej sile która skrywa się w ruinach Dol Guldur.
W pierwszym zwiastunie oprócz Gandalfa i Radagasta w Dol Guldur mignął mi też przed oczami Thrain, to znaczy chyba, podejrzewam, że to ta postać skacząca na Gandalfa, nie wygląda na orka, a wiadomo, że ojciec Thora był tam więziony. Może jakiś flashback pokazujący przekazanie klucza i mapy...?