PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Jeśli będzie miał po 4 kończyny + skrzydła, to będzie chyba najlepszy smok w historii
kinematografii.
Jeśli nie - tzn. będzie miał tylko 2 nogi + skrzydłoszpony (jakkolwiek można to nazwać), to nie
będzie źle, jeśli będzie nieco podobny do tego :
w w w .f l i c k r. c o m/photos/fantasy-art-and-portraits/3232629988/lightbox/
f l i c k r.c o m /photos/ fantasy- art- and- portraits/ 3232630314/ lightbox/
Owy opancerzony gad to Fyrmir ze SpellForce'a. Jak dla mnie będzie w sam raz...

ocenił(a) film na 10
Carcharoth

Wolałabym, aby miał te cztery łapy.. Tolkien go tak narysował przecież! Do tego bez rogów i z długimi uszami :3
A jak zepsują wygląd, to pozostanie głos godzien Króla Pod Górą, którym Smaug niezaprzeczalnie jest.
Smaugolodzy, łączmy się!

ocenił(a) film na 7
Carcharoth

Wiesz, na nowym trailerze widać 2 kończyny jako łapy i dwie kończyny jako skrzydłą i to ma o wiele większy sens. Zobaczysz, nie zawiedziesz się:)

ocenił(a) film na 10
straightlines

Sądzisz, że Morgoth przestrzegał zasad anatomii kręgowców, tworząc smoki? xd

ocenił(a) film na 7
RaptorRed

nie mam pojęcia :)

ocenił(a) film na 10
straightlines

Ja sądzę, że nie xD
I dlatego rysuję Smauga (choć nie widać, bo mam ustawioną samą mordkę) z czterema kończynami. Są bardziej przydatne, niż tylko dwie..

użytkownik usunięty
RaptorRed

Przykro mi, ale wygląda na to, że ma tylko dwie łapy -
http://31.media.tumblr.com/4c3b198562ebdb452a23f8492b59c96e/tumblr _muti7uxS5x1rp382io2_500.gif (usuń spację)

ocenił(a) film na 10

Przez tą spację nie potrafiłam otworzyć strony.. ale już mam.

A może te przednie ma krótsze i je trzyma pod brzuchem? xd

użytkownik usunięty
RaptorRed

No może, może kto wie? :) Niżej w odpowiedzi na post kamilxx09 zamieściłem działający link, sorrki za tamten :)

ocenił(a) film na 7

No dokłądnie, ale czemu Ci przykro?:)

użytkownik usunięty
straightlines

Haha, no w sumie mi to wgl nie przeszkadza, więc nie wiem czemu zacząłem od "przykro mi" :)

ocenił(a) film na 7

Heh:)

Podasz nowy link, bo ten nie działa?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

http://31.media.tumblr.com/4c3b198562ebdb452a23f8492b59c96e/tumblr_muti7uxS5x1rp 382io2_500.gif

Dzieki:)

ocenił(a) film na 9
Carcharoth

Oj tam Oj tam... a niech i ma te 2 łapy czy 4 łapy, ma skrzydła lub ich nie ma... niech mu nawet penis na czole wyrośnie... a prawda jest taka, że ma ten Smok po prostu dobrze zagrać i jego "gra" właśnie wpłynie głównie na wizerunek :-)
Jedna para łap nie wniesie do całości wiele.... zaś kiepska gra aktorska może wszystko zniweczyć.

Tak więc dyskusje o anatomii nie mają większego sensu. W mojej ocenie Smok wygląda bardzo dobrze już na trailerach etc. Tak więc będzie zapewne jeszcze lepiej :-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Khazad, Khazad.. Smaug i kiepska gra aktorska?..

A tak na poważnie: masz rację, że gra aktorska jest najważniejsza. Te dyskusje to po prostu stres przed premierą ;)

ocenił(a) film na 6
Carcharoth

Zauważyłem coś odnośnie Smauga ! Otóż będzie miał przednie łapy połączone ze skrzydłami. Oglądając atak Smauga na Erebor w wersji rozszerzonej, jego wkroczenie do Ereboru jest nieco zmienione! A dokładniej wygląd jego przednich łap. W rozszerzonej zmienili jego przednie łapy, i są połączone ze skrzydłami ! :) Także sprawa już jasna.

Joecrou

Połączone, czy tylko skrzydła?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Coś podobnego jak u smoka z czwartego Potttera : )

Joecrou

Którego smoka?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

A jak myslisz? http://cinemasights.files.wordpress.com/2011/06/gobletoffire-dragon.jpg

Joecrou

Aha

ocenił(a) film na 7
Carcharoth

O rany, jak Wy wszyscy oglądanie te zwiastuny... Smok normalnie będzie miał cztery łapy, to widać w scenach :D

ocenił(a) film na 6
xena_4

Nie. W edycji rozszerzonej zmienili jego przednie łapy ( kiedy wbija do Ereboru) wiec juz jest pewne ze będzie opierał się na skrzydłach.

xena_4

Nie, będzie miał 2 łapy.

kamilxxx09

To wyjaśnij to:
Hobbit wersja kinowa: http://atolkienistperspective.files.wordpress.com/2013/11/smaug-theatrical2.gif
Hobbit wersja rozszerzona: http://atolkienistperspective.files.wordpress.com/2013/11/smaug-extended2.gif

hr_dooku

No to mówię ze będzie miał 2 łapy.

kamilxxx09

Owszem, ale będzie miał też 2 mniejsze dołączone do skrzydeł.

hr_dooku

No tak. Bedą połączone ze skrzydłami. Więc normalne będą tylko 2 łapy.

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

A co tu wyjaśniać? Smoka tam widać... ewidentnie ;)
Ludzie...a tak na serio, to czy naprawdę jest to istotne ile łap będzie miał ten smok? Czekacie na ten film by mu na łapy patrzeć?
A nawet i niech mu kołek w D.... wsadzą a i tak nie będzie to miało najmniejszego znaczenia w całym filmie.... :-)

khazad7_2

Ja tu tylko tłumaczę.

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Spoko :-)

khazad7_2

Twoja obojetność na wszystko zaczyna powoli razic.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

I to było piękne stwierdzenie :) A jak to będzie ze smokiem, to się okaże wtedy. Nie ma co zawracać sobie głowy. Premiera już niedługo :)