Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328966
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.filmweb.pl/video/making_of/Poirytowany+Gandalf+na+planie-32175

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Czemu niestety? Ciekawy material z planu zawsze jest mile widziany.

straightlines

Tak tylko napisałem:)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Mina Gandalfa 0:24-0:26 BEZCENNA ;D !!!

calays

Hahaha

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Widzę, że nie kupiłeś rozszerzonej wersji AUJ :)

Na razie nie. Kupiłem za to zestaw książek za 460 zł:)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ten fragment materiału, który wstawiłeś tutaj, pochodzi właśnie z rozszerzonej edycji. :) Polecam, warto kupić dla samych materiałów z planu. Sam film, również zyskuje dzięki nowym scenom... chociaż, muszę przyznać, że efekty specjalne(zwłaszcza Azog,Trolle, Król Goblinów) strasznie mnie drażnią, w kinie wyglądało to lepiej... przynajmniej tak mi się wydawało. Ponadto brak realizmu... krasnoludy, które spadają najpierw do jaskiń goblinów z ogromnej wysokości, później zjeżdżają na tej drewnianej konstrukcji po skałach i w obu przypadkach wychodzą bez szwanku... żenujące :/ Ogólnie, jaskinie goblinów mają jakiś dziwny klimat i jeszcze ta piosenka...eh, tylko Gollum ratuje tą część filmu.
Zestaw książek? Chyba nie nowe przewodniki? Ja bardzo żałuję, że kupiłem te do Niezwykłej podróży... A 99 zł wydane w ostatnią sobotę na rozszerzone wydanie AUJ to jedna z moich najlepszych inwestycji w ostatnich latach. :D

Na nowe przewodniki wydałem osobno 90 zł:) Ale oprócz bycia fanem Hobbita i ogólnie wszystkiego co związane z Tolkienem, jestem tez fanem fantasy jako odrębnej rzeczy:)

ocenił(a) film na 9

Tak, naprawdę warto kupić wersję rozszerzoną, choćby dla samych dodatków. Są genialne, jest w nich chyba wszystko. Jedyny minus to brak audio komentarzy z obsadą.

ocenił(a) film na 7

O fajnie ja dopiero za jakiś czas shipmentem dostanę swoją kopię AUJ Extended.