Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328966
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Moja propozycja:

Lokacja: Zwiędłe Wrzosowiska
Postać: młody Smaug
Temat: narodziny smoka i pierwsze ataki na żadnych bogactw krasnoludów

ocenił(a) film na 8
obleh

Prolog:

Lokacja: Mordor
Postać: Zwiadowca
Temat: Coś zaczyna się dziać, ciemność odradza się... ale czy Dol Guldur to jedyna forteca "Czarnoksiężnika" ? Nadchodzi coś, co myślano że zniknęło, ale tak naprawdę zagnieździło się w mrokach, niedostępnych dla żywych.

Dodam że tzw. 'Odrodzenie Mordoru' miało miejsce tuż po wypędzeniu Saurona z Mrocznej Puszczy.

retyk1

Pomysł na epilog: Sauron stoi na zboczu Góry Przeznaczenia, podchodzi do niego Czarnoksiężnik, obaj w ciszy przypatrują się (od)budowie Barad Dur, akcja przeskakuje do Shire, gdzie młody Frodo wpatruje się w zachodzące słońce, napisy końcowe, muzyka Johna Williamsa.

Xoxoxox

muzyka Johna Williamsa do Hobbita???

kazkas

taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę

Xoxoxox

Ok. Niech będzie. Szanuje twoje zdanie.

Xoxoxox

Dobre.

obleh

pierwsze ataki na owce i ucieczka przed widłami rozwścieczonych pastuchów

ocenił(a) film na 9
obleh

Ja bym właśnie widział coś co z Mordorem będzie związane... tak by wprowadzić do Władcy Powoli i pokazać, że ZŁO powróciło :-)
A tak w ogóle... trochę zbyt odległa perspektywa 3-go filmu :-) Nie ma co sobie głowy zaprzątać... najwcześniej warto będzie się tematem zająć w połowie przyszłego roku. Wtedy zapewne będzie już garść informacji o ostatnim filmie.

khazad7_2

Najlepsza możliwość jaka może być to właśnie Mroczna Puszcza i Mordor. Pomost między dwoma seriami.

ocenił(a) film na 10
obleh

"Dreaming of Bag End" Bilba, którego wyczekuję już od pierwszej części, a co było w książce podkreślane wiele razy!