PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327706
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Po 5 miesiącach od mojego jedynego seansu Pustkowia małe podsumowanie tego co zostało
w mojej pamięci.

1. Końcowa piosenka która mi się podobała i zakończyła moje katusze.
2. Bombur w beczce i Legolas skaczący po głowach krasnali.
3. Bard <3 Kochający ojciec rodziny - pamiętam go pewnie dlatego że dodatkowo jest przystojny
:P
4.Smok pokryty złotem.
5. Majaki Kiliego i amory z Rudą.
6. Krótka scenka w puszczy.
7 Moment w którym Thorin ratuje Legolasa zabijając orka za jego plecami.

To ty było na tyle.... Przykre, prawdziwe. Nie pamiętam w ogóle głównego bohatera ponieważ
jego postać została przytłoczona przez efekciarstwo i rozwleczoną do maksimum fabułą. Szkoda.
Cóż najwyższy czas obejżec to jeszcze raz.

sentia

Owszem, robisz też inne rzeczy, ale czy to ci daje prawo do robienia tych złych? Nie wydaje mi się. Musisz mieć jakieś zaburzenia.

bartoszcyc8

A ty nigdy nie robiłeś złych rzeczy? Dziwne. Jesteś w takim razie Bogiem. Rzuć we mnie kamieniem o Panie..... Jam niegodna stąpać po tej ziemi. Serio? W takim razie prawie każdy ma tutaj zaburzenia :)

sentia

Zerknąłem na twoje wypowiedzi od końca i kilka ostatnich stron to wszystko pousuwane, oczywiście także na forum Hobbita. To nie jest przypadek.

bartoszcyc8

Taaa. Na pewno... popatrz w takim razie na wypowiedzi kamila Też ma bardzo dużo pousuwanych. Jaki więc mamy dowód na to że nie sa usuwane z jego winy?

sentia

A taki, że nawet jak kamil nic złego nie napisał to straightlines i tak się do niego doczepiał, a ty razem z nim jak papuga.

bartoszcyc8

A ty jak widzę masz z tym bardzo duży problem.

sentia

A no mam, bo straightlines został ukarany, a ty teraz udajesz świętoszka. Bardzo nieładnie...

bartoszcyc8

Heh.. a teraz ty wyruszasz na krucjatę przeciw niesprawiedliwości tak?

sentia

Może, może...

bartoszcyc8

To takie szlachetne. Tym samym wzorujesz się na straightilnesie..

sentia

straightlines miał chorą ideę i w dodatku robił to w bardzo zły sposób, czyli tylko i wyłącznie poprzez wyzwiska, itp. Nie widzisz różnicy?

bartoszcyc8

Ja tam widziałam parę normalnych konwersacji. A co ty robisz powiedz mi, Od wczoraj toczysz ze mną bezsensowną rozmowę i nawet jak dyskusja nie dotyczy ciebie ty się wtrącasz i specjalnie przygadujesz.. Ot choćby pod zablokowanymi komentarzami. Odbieram to jako jawną zaczepkę i chęć sprowokowania mnie. Owszem udaje ci się nakłonić mnie do rozmowy ale ja w przeciwieństwie do ciebie nie podaję w wątpliwość twój stan psychiczny, umysłowy. Prawdę mówiąc chyba ani razu podczas tej długiej i nużącej wymiany zdań cię nie wyzwałam. Używając wulgarnych określeń. Tym samym okazuję anielską cierpliwość :D Jestem z siebie dumna.

sentia

No widzisz, trochę rozmowy z normalną osobą i już się uczysz. Ja także jestem z ciebie dumny. :)

bartoszcyc8

Nie przypisuj sobie zasług. Widać dzisiaj masz lepszy humor i da się z tobą normalnie porozmawiać. A nadal nie wiem co sądzisz na temat mojego tematu. Bo jestem niezmiernie ciekawa co tobie udało się zapamiętać z filmu.

sentia

Nie wierzę, że tak cię to ciekawi, ale proszę tak na szybko:

1. Akcja z beczkami na rzece
2. Walka Saurona z Gandalfem
3. Prolog w Bree
4. Ucieczka kompanii przed Beornem
5. Walka z pająkami w Mrocznej Puszczy
6. Rozmowa Bilba ze Smaugiem
7. Dostanie się kompanii do Esgaroth w beczkach
8. Przesłuchiwanie orka przez Thranduila
9. Smaug ścigający kompanię
Edit: 10. Gandalf z Radagastem w grobowcach.

ocenił(a) film na 7
sentia

Przykro mi sentia, ale ja mam takie samo zdanie jak bartoszcyc8. Atakowałaś i trollowałaś. Może nie tylko to, ale to była większość (jak to ujęłaś) twojej egzystencji tutaj przynajmniej od kiedy ja tu jestem. A jak się pojawiłaś po długiej przerwie to pierwsze co zrobiłaś to znów atak i sprzeczki z kamilem.

ocenił(a) film na 8
Belief

A możesz dodać jeszcze mnie, zgadzam się z twoim stanowiskiem i bartoszcyc8.

użytkownik usunięty
mie46ole

Gdzie tu jest prowokacja?

ocenił(a) film na 10
mie46ole

Akurat ten temat nie prowokuje biorąc pod uwagę tematy zacytuję "gówno" obrażanie kamila to jest prowokacja temat według mnie świetny podobny do tematu wierszy belief lub tematy Baronka straka już tu nie ma a nawet jeśli jest zgłaszany podejdź do Hobbita trochę na wesoło tak jak Belief czy Baronek

ocenił(a) film na 7
sentia

Bardzo ciekawy temat i bardzo pożądany. Ja proponuję abyśmy wszyscy się tu tym podzielili a potem wybierzemy mistrza najlepszej pamięci.

Ja pamiętam jeszcze oprócz tego co TY:
1 Genialną rozmowę Smauga z Bilbem.
2 Majestatycznego Thranduila zwłaszcza scenę przesłuchania orka, rozmowę z Thorinem oraz rozmowę z Tauriel (chyba wszystkie z nim :)
3 Oczywiście Beorna.
4 Rozmowę Legolasa z Tauriel po tym jak uciekła.
5 Walkę ze Smaugiem
6 Bilba jak szpieguje w pałacu Thranduila
7 Bilba jak ratuje krasnoludy przed pająkami
8 Bilba w świetnym niebieskim wdzianku
9 Bilba jak odkrywa zamek do klucza
8 Sceny z Gandalfem w Dol Guldur
9 Sceny Gandalfa i Radagasta
10 Barda jak przemycał krasnoludy na swojej łodzi.
11 Nieszczęsną scenę z jego wychodkiem.
12 Spóźnionego Bofura
13 Pozostawienie Kiliego
14 Znalezienie ziela przez Bofura

W zasadzie to wszystko oprócz tych scen z Bolgiem i Azogiem więc na razie bez falszywej skromności muszę zaznaczyć że wygrywam. Mam nadzieję, że wymyślisz fajną nagrodę za pierwsze miejsce.

Belief

Ale oglądałeś ten film raz?
Ja po jednym obejrzeniu prawdę mówiąc nawet nie pamiętam jak się zaczynał...
I w sumie nie wiem czy moja skromna pamięć co do tego filmu miała pokazać moje KŁOPOTY Z PAMIĘCIĄ ;p czy to że film nie utknął mi w pamięci....

sentia

Ja zapamiętałem
Rozmowę Bilbo z Smaugiem
Walkę Legolasa i Tauriel z orkami
królestwo Elfów
pojedynek Gandalf z Nekromanta
i te co chce zapomnieć
numer z beczkami
sztuczny koń legolasa
i ten kiepski wątek miłośny