Możliwe że dopiero na koniec filmu pokażą bolga jako nowe zagrożenie oraz nowego wroga. O ile
bolg będzie.
Chodża pogłoski, że Bolg może zginąć w drugiej części....ale ja do tego pewna nie jestem
O ile w drugiej części w ogóle pokażą Atak Białej Rady na Dol Guldur... bo co do tego jeszcze nie ma 100% pewności.
No i sam kształt Białej Rady, obrady, decyzja etc. To wszystko jest na tę chwilę jednym wielkim znakiem zapytania.
możliwe, chociaż teraz tak oglądałam Hobbita i podczas bitwy pod Morią jak Azoga wnoszą do środka, widać że Dwalin powala orka podobnego do Bolga. Więc nie mam pewności czy to on, czy miałam zwidy...XD
to dobrze, bo myślałam że mam zwidy....XD więc to może on? ale w takim razie jak przeżył?
ale zbyt słabo, albo Bolg użył dawnej sztuki czyli: Udawać trupa, dopóki wróg sobie pójdzie
Owszem, ludzie pisali, że zginął w 1 cześci w retrospekcji, ale chodziły pogłoski, że Nekromanta jest w stanie przywracać życie umarłym. Zdjęcie Bolga (oficjalne) pochodzi własnie z Dol Guldur, więc może Sauron go wskrzesi albo po prostu wcale nie zginął w bitwie. Tak czy inaczej Peter potwierdził, że w 2 części będzie więcej o relacjach ojciec - syn i w tym także Azog - Bolg. Na pewno go zobaczymy.
możliwe...już widzę reakcje Azoga na Bolga, by było może takXD:
szlak *mruczy pod nosem* o Witaj syneczku*-*
Skoro Bolg jest zapisany w obsadzie w 2 i 3 części to raczej będzie :) Wątpię by bitwa pięciu armii zostało zekranizowana już w 2 części, ale cóż poczekamy, zobaczymy. Co do Białej rady, wiadomo że Galadriela, Saruman i Elrond też będą, więc możliwe jest to, że zobaczymy jakieś obrady a może i atak białej rady na Dol Guldur :)
Stawiam na obrady a potem atak Elfów z Elrondem na czele na Dol Guldur... no i być może zburzenie murów Dol Guldur przez Galadrielę.
Ale cholera wie co oni tam w filmie wymyślą :-)))
Na wątek Sarumana bardzo czekam. W mojej ocenie jest to najciekawsza postać uniwersum Tolkiena.
Saruman jest rzeczywiście ciekawą postacią zarówno w książce jak i w filmie, a szczególnie w hobbicie.
Po pierwszym spotkaniu rady można wywnioskować, że już coś ukrywa, widać było niechęć do krasnoludów, ale także próbował za wszelką cenę już na naradzie odwieść wszystkich od złych rzeczy dziejących się w śródziemiu, nawet po ukazaniu ostrza Morgulu dalej upierał się przy swoim. To dość podejrzane według mnie :)