największy minus filmu to jak dla mnie kompletny brak krwi. ja nie lubię kiedy krew leje się
strumieniami, ale trochę krwi wyszło by temu filmowi na dobre ! tam co chwilę ktoś umierał, latały
ręce, głowy a krwi nie było widać wcale (krwawienie z nosa mi nie wystarcza).
A to nie, takimi europejczykiem to polski patriota być nie może bo chcą nas sprowadzić do roli swoich niewolników bez racji słowa i praw ;/.
Z tym konserwatyzmem to chodziło mi o taki skrajny konserwatyzm. Widzisz te ich bełkoty czy się ich słucha czy nie i tak robią mętlik. Te multi-kulti to wszystkim bokiem wyjdzie. Już wychodzi.
Chyba chodziło im o edukacje dzieci, żeby tak mocno nie były narażone na drastyczne rzeczy w grze. W sumie to jest tak – zamiast strzelać do zombie strzelasz do jednorożca ;p chociaż nie wiem czy to jest dobry pomysł bo nawet z czegoś cukierkowego można zrobić lekka masakrę - happy tree friends ;D
To nie żaden minus. Ludzie, opanujcie się. To ze tobie coś nie pasuje, nie znaczy że to minus. Mi tam brakowało lalki Barbie i co mam obniżyć za to filmowi ocenę?
Forum nie działałoby zbyt dobrze, gdyby nie możnaby było się przyłączać do rozmowy.
Kamil ale nie unoś się tak. Pemmil ma rację. lolmiki wyraźnie napisał "to jak dla mnie" więc wypowiada się wyłącznie w swoim imieniu. I ma do tego całkowicie prawo. Tak samo mają je pozostali. Ty również. Masz problem z rozróżnieniem dwóch rzeczy: osobistą opinią a opinią ogólną. Dlatego popadasz tu w konflikty. Ja wiem, że krytyka czegoś co nam (ludziom) się podoba może wnerwiać, ale musisz dać na luz.
Ale nie ma żadnych kryteriów. Skąd te kryteria bierzesz?
A o faktach to możemy powiedzieć tylko tyle, że np. film na filmwebie ma ocenę 7,8 czyli większość użytkowników tego forum uważa ten film za dobry a nawet bardzo dobry. Ale może sobie przyjść taka osoba "n" i powiedzieć, że film jest kiepski. I ma do tego prawo i wcale to nie będzie oznaczało, że się myli bo to jest jego własna prywatna ocena i ma do niej prawo. I ani Ty ani cała większość nie ma na to wpływu.
Ale co to ma znaczyć? Skąd w Tobie ta wieczna agresja? Jakie zmiany? Ja Ci tylko mówię jak funkcjonuje forum. Może nikt Ci tego wcześniej nie wytłumaczył bo tak się zachowujesz jakby Twoje zdanie było wyrocznią. A prawa są ogólne - konstytucyjne. Wręcz mam wrażenie, że Ty starasz się wprowadzać jakieś zmiany. Wiesz już były w Polsce takie czasy w których na pewne tematy nie można było się wypowiadać negatywnie.
I nie odpowiedziałeś na pytanie. Skąd bierzesz kryteria?
Przepraszam, że się ,,wtrącę", ale ty również nie będziesz wprowadzać tu zmian. Z tego co wiem na forum jest dozwolone posiadanie własnego zdania, tak więc o czym ta dyskusja?
Prawie w każdym temacie to ty odpowiadasz jemu, on cię nie zaczepia, a już tym bardziej nie określa od chamów itp. Przestań, bo zaczynasz przeginać. A już byłeś ostrzegany.
I żeby była jasność. Wszelkie prowokacje Kamila też nie będą tolerowane. Z tym że on sobie bardziej do serca wziął ostrzeżenie, które dostał, a ty się nie możesz oprzeć, żeby w każdym temacie się czepić. Jego "fanatyzm" filmowy, czy jak tam to nazywasz, może sobie uprawiać do woli, nawet w sposób gburowaty. Tak samo ty możesz sobie film krytykować do woli.
Zaczynacie męczyć już tą swoją wojenką. Sporo pobłażliwości wobec Was wykazano. Więc dobrze się zastanówcie, czy chcecie na FW dyskutować o filmach (i być tu w ogóle), czy prowadzić jakieś głupawe przepychanki...
Skoro przyzwalasz mu na chamstwo i fanatyzm to gratuluję :D Nie zauważyłeś że typ czepia się każdego kto ma inną opinię? Wiesz jakie to jest męczące? Gościu rób sobie co chcesz, ja nie trawię fanatyzmu a szczególnie jak ktoś odmawia komuś prawa do opinii. Ile ty masz lat że masz takie podejście do życia?
Zapomniałem też dodać, że nie zapraszam do dyskusji i nie oczekuję tłumaczeń, bo widzę i wiem, co tu się dzieje.
Uwagi personalne zarezerwuj sobie dla kogoś odpowiadającego ich poziomowi. Nie robią nam nie najmniejszego wrażenia. Jako moderator czytałem tego już wiele. Jednak jeśli nie zastosujesz się do regulaminu w dyskusjach z innymi użytkownikami, twoje życzenie wyrażone poniżej stanie się rzeczywistością. I to samo spotka późniejsze alterkonta.
Życzę owocnych dyskusji na tematy filmowe.
Kamil wymaga od nas, abyśmy trzymali się jakichś kryteriów które same wymyślił. Każdego kto napiszę coś złego o hobbicie wyzywa od trolli i pisze że się nie zna. Czy takie zachowanie będzie tolerowane ?
To proponuję się go nie bać, nie słuchać, a jego kryteria lekceważyć. To użytkownik, jakich wielu. Zamiast popadać w jakąś zbiorową paranoję, proponuję go ignorować, jesli się nie lubi, a niezgodne z regulaminem wpisy zgłaszać jako nadużycie lub bezpośrednio do mnie (gwarantuję, że się tym zajmę). To najlepszy sposób na walkę z nielubianymi użytkownikami.
Za nazywanie trollem, "pisanie, że się ktoś nie zna" czy "narzucanie kryteriów" nikt nie będzie banowany. Byłaby to, delikatnie mówiąc, przesada. Kami dostał już ostrzeżenie, od tego czasu nie widzę poważnych nadużyć z jego strony. Jeśli jakieś są, to proszę o przykłady (może być na wiadomość prywatną).
I skończmy już ten temat, bo się eskaluje ponad faktyczny problem z nim związany.
To daj mi bana i mi i jemu i sprawa załatwiona. W końcu będę mógł w spokoju przeglądać to forum.
Ale skoro ty się czasem wtrącasz w rozmowy innych to chyba inni mogą też w twoje? Niestety to publiczne forum i nie masz wyłączności ;)
Em czy mam ci nadal odp. na ten komentarz czy już na dzień dzisiejszy nie wchodzimy w w żadne rozmowy ? Bo sie jeszcze pokłócimy ;p
Ja się nie mam zamiaru pokłócić, jednakże to jest tragedia, że ludzie nie mają dość tego, że to nie jest fanklub a forum gdzie kazdy ma prawo miec opinie jakakolwiek o filmie.
Przecież ty sam hipokryto powiedziałeś, że jedynym minusem Niezwykłej Podróży jest brak krwi w tunelach goblinów
Kłamiesz, potwierdzam słowa Loneriera. Znowu widzę prowokujesz do kłótni trollu zakichany.
a jeśli tobie sie cos podoba to nie oznacza ze to jest plus, ka pe wu fanatyku??