PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

największy minus filmu to jak dla mnie kompletny brak krwi. ja nie lubię kiedy krew leje się
strumieniami, ale trochę krwi wyszło by temu filmowi na dobre ! tam co chwilę ktoś umierał, latały
ręce, głowy a krwi nie było widać wcale (krwawienie z nosa mi nie wystarcza).

użytkownik usunięty
lolmiki

wreszcie sie przyznałeś że jesteś dzieckiem

nie, po prostu stwierdzam że Narnia to filmy dla dzieci, ale to nie zmienia faktu że to świetne filmy (z tego co wiem to też je lubisz) ! nie wiem też czy brać cię na serio ze względu na 1D czyli piątkę nieutalentowanych chłopaków, którzy robią karierę tylko dzięki wyglądowi...

użytkownik usunięty
lolmiki

Nie znasz się na 1D dyskutuje ns ich temat

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
lolmiki

Nie znasz się to się nie wypowiadaj

ocenił(a) film na 8

Dla niego może być gówniany, dla mnie też a dla ciebie fajny. To są gusta.

użytkownik usunięty
pemmil

Wiem ale ty ich nie obrazasz a in tak i właśnie tu jest różnica

Psychofanów zawsze bolą hejty na ich ukochane gwiazdki. To największy problem.. Fan to oleje bo bardzie liczy się to co on czuje a nie co czują inni... A 1D serio... nie ma nic ciekawego do zaoferowania...

użytkownik usunięty
sentia

Patrz się na siebie . Widzę że nie masz nic do roboty mam dla ciebie zadanie poszukaj sobie faceta . Żegnam

ocenił(a) film na 7
sentia

Tu akurat młoda powiem Ci, że szukanie to nie jest żadna desperacja a normalne zachowanie ludzkie:) Poza tym jak sie nie szuka to sie nie znajduje. "Szukajcie a znajdziecie" - mówi Ci to coś:)

straightlines

Ale szukanie... jest świadome i często na siłę. A nie o to chodzi.

ocenił(a) film na 7
sentia

Nie zrozumialas ale ok:)

straightlines

Nie sądzisz że ludzie czasem w akcie desperacji szukają kogoś na siłę... "Szukanie" jest złe... Moim zdaniem. Dobra nie ważne. Ja w każdym razie mam kogo kochać i nie muszę polować na drugą połówkę.

ocenił(a) film na 7
sentia

Ja w ogole to juz od dawna wiem ze ludzie nawet nie wiedza co to znaczy desperacja i zaczeli tego terminu uzywac w sensie pejoratywny, podczas gdy bycie zdesperowanym swiadczy jedynie o sile, przetrwaniu itp. W czasie desperacji jak pokazuje nasza historia dokonywano najwiekszych dziel. Nie mam najmniejszych problemow jesli ktos desperacko chce byc kochanym. To zdrowe i odwazne postepowanie. Ci ktorzy uwazaja ze trzeba ich znalezc..no coz niech sobie tam gdzies beda sami dla siebie..takie pepki swiata:)

ocenił(a) film na 8
HarryPottertvn2

Hahahahaha, jeden wielki, idiotyczny bełkot :D

pemmil

Dennisstradowki ?!

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Jego trzecie czy czwarte multikonto.

HarryPottertvn2

A może po prostu normalni ludzie nie rozumieją jak można się zapychać takim "gó*nem" .

użytkownik usunięty
lolmiki

A co ma do tego że lubi 1D?? Sam lubię pare ich piosenek, bo wpadają w ucho...

użytkownik usunięty

Jeśli można się spytać którą najbardziej ?

użytkownik usunięty

Fajne są np.:

-One Way Or Another
-Live While We're Young
-One Thing
-What Makes You Beautiful

użytkownik usunięty

Ja osobiście wolę np
Best song ever
Rock me
Right now
minghit memories

użytkownik usunięty

Ja jakoś nie przepada za ta trzecia płyta (Midnight Memories) chociaż Best Song Ever jest fajna. Lubie za to druga płytę (nawet bardzo).

użytkownik usunięty

No druga płyta jest świetna a masz jakąś płytę ? Bo ja mam mibnight' a memories'a

użytkownik usunięty

Nie, ale na telefonie mam ich płyty :-)

użytkownik usunięty

Ja też

użytkownik usunięty

B-)

Hobbit to taki...,,ciemniejszy'' film, a Narnia to bardziej ,,jasne'' dzieło. Zgadzam się z lolmiki'm.

użytkownik usunięty
natalii03012000

Wiem Narnia jest tak na uspokojenie a hobbit tak na wznowienie i rozbawienie itp

Ja sama lubię Narnię, jest bardziej spokojna, a Hobbit z tymi ,,przerupkami'', oczywiście w 2. części, krwawy bez krwi...

ocenił(a) film na 7
lolmiki

A Hobbit to dla kogo jest jak nie dla dzieci?

użytkownik usunięty
Belief

Hobbit jest dla starszych dzieci tak około od 7 szczerze to zależy do psychiki

ocenił(a) film na 7

A to Narnia jest od ilu skoro Hobbit od 7? :)

ocenił(a) film na 8
Belief

Dla "młodych dorosłych" :)

użytkownik usunięty
pemmil

Można tak powiedzieć

ocenił(a) film na 7
pemmil

:) widzę nowy przydział wiekowy :D

ocenił(a) film na 7
pemmil

Taka ciekawostka. Wczoraj wzięłam się za "Listy" Tolkiena i tam on napisał, że Hobbit jest dla dzieci tak ok 13 r.ż. Pisał, że dla młodszych to on się za bardzo nie nadaje :)

użytkownik usunięty
Belief

racja jak miałam ok 10 lat to zie za to wziełam i nic mi nie jest

ocenił(a) film na 8
Belief

Ciekawe :) to dla kogo jest lotr ? Ja tam hobbita czytałem jak 7 lat miałem. A listy ciekawe ? Warto się za nie brać?

ocenił(a) film na 7
pemmil

Ciężko mi na razie stwierdzić. Książka ma ponad 700 stron a ja wczoraj usnęłam ok 50 :(. Powiem Ci jak będę dalej :). W książce są zawarte jego różne listy nie tylko dotyczące jego twórczości. Jest list np. do przyjaciela po śmierci innego. Są listy do jego żony, dzieci, wydawców itd. Na razie to wiem tylko jak wyglądało wydawanie Hobbita i kwestia jego rysunków w książce :). Ale muszę powiedzieć, że Tolkien rysuje się na szalenie mądrego i miłego człowieka :). I skromnego :)

lolmiki

Czy widziałeś krew w Avengers, Incepcji, Mrocznym rycerzu, Avatarze, Piratach z Karaibów?. Nie, więc temat zamknięty.

ocenił(a) film na 8
obleh

Nie, tak, tak, nie, tak :) w części krew była.

pemmil

Nie więcej niż w Hobbitach. Np w scenie odcięcia ręki Azoga widzimy czarną fontannę.

ocenił(a) film na 8
obleh

Nawet z tą krwią, hobbit jakimś poważnym filmem nie jest.

ocenił(a) film na 8
harrypotter43

Nie, denisiestradowski45. To opinia, że jest mroczny. A jeśli uważasz, że"fakty" tvn są obiektywne i prawdziwe to nie mamy o czym rozmawiać.