PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

największy minus filmu to jak dla mnie kompletny brak krwi. ja nie lubię kiedy krew leje się
strumieniami, ale trochę krwi wyszło by temu filmowi na dobre ! tam co chwilę ktoś umierał, latały
ręce, głowy a krwi nie było widać wcale (krwawienie z nosa mi nie wystarcza).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
obleh

A widziałeś kiedyś krew orków?

bartoszcyc8

W LOTR była czarna

sentia

Ale w rzeczywistości nie, więc realizmu nie dodaje.

bartoszcyc8

To jaka miała być? Różowa?

sentia

Zielona może być.

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Och, już wiem !!!! :D Chcesz krew oraz masę innych różnorakich cieczy i płynów wydobywających się z ludzkiego ciała ? Polecam szczerze : PJ – MARTWICA MÓZGU ;D

I masz dowód na to, że reżysera stać na "efektowne wykrwawianie bohaterów" ale to, że krew jest w filmie nie oznacza , że to jest jakiś wielki atut produkcji, czasem lepiej jest oszczędzić parę litrów pofarbowanej cieczy . ;)

calays

ja też nie lubię filmów z hektolitrami krwi jednak w hobbicie krwi w ogóle nie było (oprócz odcięcia ręki Azoga i krew kapiąca z nosa legolasa).

ocenił(a) film na 8
lolmiki

I to aż tak dało ci się we znaki ;)? Ja rozumiem, każdy widz ma swoje kryteria ale nie uważam, że brak krwi to argument nad którym można się tak roztrząsać ;) w sumie dziwie się troszkę , że masz takie zapotrzebowanie na „krew na ekranie” , ale jak wiemy ewolucja kulturowa tak się zmieniła , że teraz młodzież domaga się różnych rzeczy od filmów . Niby krew potrzebna , a niby nie …. Z jednej strony dodawałaby realiów produkcji , ale trzymając się wizji przesłania książki - bardziej lekka bajkowa forma od WP , mnie brak krwi nie przeszkadza, pewnie bym nawet jej nie zauważyła o ile by litrami nie wypływała z danego bohatera ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
HarryPottertvn2

A ty musisz dorosnąć do obcowania w społeczeństwie. I NAUCZ SIĘ ZASAD ORTOGRAFII.

sentia

sentia Jedno muszę ci przyznać ostra z ciebie kobieta jest :) Jak czytam twoje posty to współczuję tym co cie denerwowali :)

wort801

Ja jestem miła do czasu ale jak ktoś mnie wkurzy to nie ma przebacz....

sentia

Zauważyłem to :) dobrze że to nie ja ci podpadłem :)

użytkownik usunięty
lolmiki

A niby jak miała się pojawić krew jeżeli to film dla każdej kategorii wiekowej? Film był przygotowany tak, aby była większa publiczność i więcej film zarobił. Nie zapominajmy że książka też jest dla dzieci...