PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

film po pierwszym obejrzeniu oceniłem na 7 jednak teraz zmieniam ocenę na 5 ! film ma za wiele
błędów i głupich scen abym mógł dać 7, a płynne złoto, koń Legolasa i durny wątek milosny,
sprawiają że nie mogę dać 6... zaznaczam że pierwsza część mi się podobała ! miała w sobie tę
magię, nie było tam ciągłych nawalanek (strasznie rozciągniętych) i aż takich odstępstw od
książki ! PS. mroczny klimat (albo raczej marna próba jego dodania do filmu) nie zawsze są na
plus ! Gdyby nie głupie sceny, durny romans, rozciąganie do granic możliwości, ciągłe
nawalanki, zrobienie ze Smauga idioty, ogromne niezgodności z książką, koń Legolasa, rażące sztucznością
płynne złoto, spodnie Kiliego, turbo - Bombur, zaczarowane taczki, pominięcie niektórych scen z
książki, mało Beorna i mrocznej puszczy, słabe zakończenie i orkowie w mieście na jeziorze
ocena była by wyższa. pierwszą cześć oceniam na 8 a drugą na 5. pozdrawiam !

ocenił(a) film na 5
lolmiki

Zacytuję Bilbo Bagginsa: "Film jest rozciągnięty jak masło na zbyt wielu kromkach" :)

matysek150

pełna racja :) tych kromek jest na prawdę wiele ! a masło już się kończy !

matysek150

wow, dopiero teraz zobaczyłem ile minusów wymieniłem :P

ocenił(a) film na 5
matysek150

Haha, naprawdę ślicznie to ująłeś ;)

ocenił(a) film na 5
Kofimejker

Dzięki :)

ocenił(a) film na 7
lolmiki

życie:)

straightlines

od razu na myśl przyszedł mi serial było sobie życie i ta piosenka czołówkowa :)

ocenił(a) film na 7
lolmiki

Ja tylko z sentymentu nie zmieniłem na 7 i po dłuższej chwili uznałem, że pierwsza część była lepsza, gdyż mniej rzeczy mi się nie podobało.

lolmiki

Mi akurat wątek miłosny nie przeszkadzał , mroczny klimat który dla mnie był piękny również mi nie przeszkadzał . Ja nie zmienie oceny dopóki
nie obejrzę Hobbit Pustkowie Smauga wersje rozszerzoną dla mnie film Hobbit Pustkowie Smauga jest Arcydziełem a jeśli chodzi o wątek romantyczny Kili i Touriel to mi nie przeszkadzało uwielbiam W filmach takie wątki a zwłaszcza miłość nie z Tego świata więc dla mnie film Hobbit Pustkowie Smauga jest Arcydziełem z kolejnego powodu czyli Romansu Kili i Touriel uwielbiam taką miłość w Filmach bo oglądałem całą Sagę zmierzch i jestem do tego przyzwyczajony.
Ps. To jest moja osobista ocena Hobbit Pustkowie Smauga i co do mrocznego klimatu i co do wątku miłosnego oraz muzyki w scenach w Dol Guldur wszystkie sceny Gandalfa w Dol Guldur ta muzyka jest mroczna dla mnie !!! Więc jeśli ktoś mnie w jakiś kolwiek sposób z krytykować moją ocenę to nie zawacham się ani troche zrobić to samo . Ok szanuje zdanie:-) :-) :-)

użytkownik usunięty
lolmiki

Rozumiem że ci się nie podobał ale taka słaba ocena pomyśl nad tym

Zgadzam się z tobą, według mnie też powinna być wyższa, ale szanuje wasze zdania.
A co do dodania Legolasa i Tauriel, mi się spodobało.

natalii03012000

Zgadzam się z wami racja ja uważam że ocena zaniska romans Kili i Touriel świetny miłość nie z tego świata jest extra.

ocenił(a) film na 8
Denisstradowski45

Jak chce to może. Jaki sens by miało jakby nie można było wystawiać złych ocen ?

pemmil

Każdy ma swoje zdanie ja nie napisałem wprost że lolmiki ma złą ocene . Dla mnie z tymi błędami to nie którzy faktycznie przesadzają ale mają swoje zdanie po zatym są jeszcze ludzie którzy są krytykami filmowymi i jestem ciekaw jak oni ocenią Hobbita ja tylko uważam że troche słaba ocena jak na film' . Ale jak to lolmiki mówi kto co lubi

ocenił(a) film na 8
Denisstradowski45

Krytycy hobbita zwykle oceniają źle. w sumie kogo obchodzą krytycy ? Oni zawodowo muszą zwracać uwagę na coś o czym ty być nawet nie pomyślał

pemmil

Twoje zdanie a ty wogóle w nic nie jesteś ufny ani w media prase i teraz okazuje się i krytyków filmowych jakbyś nie wiedziałto taki krytyk filmowy umie lepiej ocenić film wogóle czy ty komóś ufasz to nie tamto nie to też ty tylko moje zdanie odwracasz kota ogonem co ja powiem to ty mósisz mi tak to powiedzieć żebym ja im nie wierzył a to że zawodowo no i co z tego mają większe prawo głosu o filmie niż ty sam czy też ja

ocenił(a) film na 8
Denisstradowski45

Nie mają większego prawa. To tak nie działa. To tak jakby stwierdzić, że jak krytykowi się podoba, to coś jest dobre i powininien się podobać

pemmil

Dobra kończę bo za każdym razem to ty ino chcesz zmienić na siłe moje zdanie ja to tak odbieram i nie umiesz ustąpić ja pisze że szanuje twoje zdanie a ty mi zmieniasz moje sie chyba nigdy nie dogadamy

ocenił(a) film na 8
Denisstradowski45

Nie zmieniam twojego zdania

pemmil

dobrze może nie zmieniasz ale je krytykujesz w taki sposób że ja to tak odbieram

użytkownik usunięty
lolmiki

Film i tak jest setki razy lepszy od tej twojej Narnii, chociaż ma wiele wad.

sorry, ale nie jest ! w Narnii chociaż nikt nie miał super mocy i nie jeżdżono taczkami po płynnym złocie ! o, i durnych wątków miłosnych też nie było !

użytkownik usunięty
lolmiki

Nie sądzę, tutaj przynajmniej nie ma gadających bobrów, dzieci które nagle stają się wojownikami pokonującymi istoty, które powinny ich znieść w pył.

ale są jeże, łosie i dziki !

użytkownik usunięty
lolmiki

W prawdziwym świecie też one są, i co w tym złego??? Ważne by nie gadały.

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Gdzie ty dzika widziałeś ? A łoś był przez...5 sekund max

użytkownik usunięty
pemmil

A dlaczego nie może być w filmie dzik czy łoś? Ważne by nie były one bohaterami czy mówiły, bo przeważnie takie coś jest beznadziejne. Zwierzęta mogą się pojawić na ekranie, nie ma nic w tym złego.

ocenił(a) film na 8

Chodzi o to że czepia się czegoś czego nie było i czegoś co pojawia się przez 5 sekund

użytkownik usunięty
pemmil

To jest najprawdopodobniej jakiś dzieciak, widać to po jego wypowiedziach na wielu innych tematach.

ocenił(a) film na 8

Jest bardzo zdenerwowany gdy się o tym pisze. W innym temacie pisał o ulubionych filmach. Patrząc na nie można być pewnym że jest młody

użytkownik usunięty
pemmil

Jak wszedłem na jego profil, to nie mogłem ze śmiechu. Prawie same bajki i dziecinne fantasy na 10/9/8 a dobre filmy o wiele ocen niżej. Ale niech tam mu się takie bajki podobają, nic nam do tego.

On chodzi do 6 klasy podstawówki, także wiesz...

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

To niczego nie tłumaczy. Ja już w 6 klasie uwielbiałem lotra.

pemmil

Spoko. Tylko że tu nie chodzi o gust, ale o jakość pisania.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

No głównie właśnie to widać po stylu wypowiedzi.

Najśmieszniejsze jest jednak to, jak ten "młody" powtarza wszystko, co nazbierało się przez ostatnie tygodnie. Jakby nie miał własnego zdania i nie potrafił ułożyć własnej wypowiedzi. A drugą zabawną kwestią jest założenie tego tematu. Czemu ma to służyć?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Chciałem właśnie to powiedzieć, zwykłe kopiuj-wklej. Już mnie to strasznie irytuje, wymienianie od paru miesięcy ciągle tych samych wad, a tym bardziej przez człowieka który na tym forum był przez ten czas. Było już setki razy mówione że wątek miłosny jest słaby, Bombur beznadziejny itd. No ile można wymieniać to samo???!!!

No dokładnie. Tym bardziej, ze takie ciagłe powtarzanie w końcu utrwali jakąś tradycję, a przecież to co on wymienił wcale nie jest wadą. On po prostu nie potrafi tego odpowiednio zinterpretować. i nie dziwię się, skoro chodzi dopiero do 6 klasy.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

On pewnie chodzi do 4 klasy i pewnie dla tego nie umie pisać

:)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

W takim razie się zgadzam

pemmil

No właśnie. Jest to aż irytujące. Takie dziecko we mgle albo dziecko wśród ogromnego tłumu osób od niego dojrzalszych lub osób dorosłych. Az się prosi o narysowanie karykatury.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Zauważył u innych "hobshit" i teraz wkleja. Albo tak jak inni " obejrzałem jeszcze raz hobbita i..."

pemmil

No własnie. Żadnej inwencji twórczej. Zadnych ambicji. pewnie jak siedzi w restauracji, to zamawia wszystko to, co inni.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Teoretycznie można uważać tak jak inni. Ale on pisze tak samo jak inni. Ten sam tytuł, niczym niewyróżniająca się treść i brak argumentów które pokazałyby że nie tylko wkleja tekst z innych tematów.

pemmil

No dokładnie. Ja zaraz wkleję linki ze sztucznością Oza Wielkiego. Jak zobaczy, to mu szczena opadnie i nie będzie krytykował i tak wspaniałych animacji z Hobbita. Oz przy tym to niestety dno.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Oz był...znośny. Tylko naprawdę za dużo efektów

pemmil

Był zbyt "cukierkowy". Taka ironia :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

"Lepsze" były bekające krasnoludy wchodzące do Barda przez morze gówna w kiblu:)

kamilxxx09

akurat zgodzę się z tobą, że hobbit ma lepsze efekty niż Oz (pomijając płynne złoto i konia Legolasa) :)