PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

film po pierwszym obejrzeniu oceniłem na 7 jednak teraz zmieniam ocenę na 5 ! film ma za wiele
błędów i głupich scen abym mógł dać 7, a płynne złoto, koń Legolasa i durny wątek milosny,
sprawiają że nie mogę dać 6... zaznaczam że pierwsza część mi się podobała ! miała w sobie tę
magię, nie było tam ciągłych nawalanek (strasznie rozciągniętych) i aż takich odstępstw od
książki ! PS. mroczny klimat (albo raczej marna próba jego dodania do filmu) nie zawsze są na
plus ! Gdyby nie głupie sceny, durny romans, rozciąganie do granic możliwości, ciągłe
nawalanki, zrobienie ze Smauga idioty, ogromne niezgodności z książką, koń Legolasa, rażące sztucznością
płynne złoto, spodnie Kiliego, turbo - Bombur, zaczarowane taczki, pominięcie niektórych scen z
książki, mało Beorna i mrocznej puszczy, słabe zakończenie i orkowie w mieście na jeziorze
ocena była by wyższa. pierwszą cześć oceniam na 8 a drugą na 5. pozdrawiam !

kamilxxx09

a skąd ? wynająłeś szpiega ?

kamilxxx09

a to że ktoś nie lubi LOTRA to od razu dziecko ?!

użytkownik usunięty
lolmiki

LOTR to arcydzieło i są to wyjątkowe filmy, lecz nikt ci nie narzuca tego, jak masz oceniać. Dziecinne to jest kopiowanie wypowiedzi większości osób.

ocenił(a) film na 8

Masz rację z tymi filmami :)

a to każda bajka jest zła ? jest wiele filmów animowanych które nie ustępują wiele filmom aktorskim :)

użytkownik usunięty
lolmiki

Lecz nie są tak dobre, by stały wyżej od Incepcji czy LOTRa.

ocenił(a) film na 8

Mogą stać. Ale jeszcze żadnej takiej nie widziałem

pemmil

a ja widziałem i to sporo :) bajki zawsze maja w sobie tę magie dzieciństwa (oczywiście nie wszystkie) uwielbiam czasami obejrzeć sobie film animowany (bo to nie są bajki tylko właśnie animacje) :) musicie pogodzić się z tym że każdy ma inny gust :) ja uwielbiam Narnie ale szanuje zdanie innych, ponieważ wiem że wiele osób tych filmów nie lubi :) i tak jest ze mną i Lotrem :) a dlaczego tak jest ? nie umiem tego wytłumaczyć :) to tak jakby ktoś spytał mnie dlaczego nie lubie pączków... sam tego nie wiem, tak już mam po prostu :) może jeszcze kiedyś dam szanse Lotrowi :)

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Może za kilka lat :)

pemmil

jak będzie w tv to obejrzę :)

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Tak trzymaj :)

pemmil

to że obejrzę a to że mi się spodoba to co innego :0

pemmil

wszyscy macie na mnie focha tylko dlatego że nie lubię Lotra... to tak jak bym ja wyzwał was od idiotów bo nie lubicie Narnii...

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Nie chodzi o to że nie lubisz lotra. Chodzi o to jak i co piszesz :)

pemmil

a co ja złego napisałem ?!

ocenił(a) film na 8
lolmiki

wyżej pisałem o tym z grandlordem i kamilem

pemmil

załóżmy że uwielbiam Lotra i zakładam temat o tym jaki ten film wspaniały, jaka muzyka a jakie efekty, to nikt by się nie czepiał !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Czepiałoby się bo pisanie ciągle o tym samym jest nudne

pemmil

wszyscy mogą zakładać tematy a ja nie, bardzo to sprawiedliwe ...

pemmil

może wreszcie wytrzymam do końca...

użytkownik usunięty
pemmil

Chodziło mi o dotychczasowe bajki.

ocenił(a) film na 7

O kolego zapędziłes sie w jakiejś nagonce.

pemmil

dziki będą w 3 części :) a i w Narnii nie można byłoby pominąć mówiących zwierząt w Narnii bo tak było w książce i dla fanów książki był by to wielki cios ! to tak jakby w hobbicie pojawił się Justin Bieber :)

ocenił(a) film na 8

1. Być może taczka była wykonana z bardzo wytrzymałego metalu który był w stanie znieść ekstermalne temperatury. Nie zapominajmy, że krasnoludowie byli mistrzami w metalurgii.
2. Z wątkiem miłosnym się zgodzę - do bani. Hobbit to nie Zmierzch.
3.Scena z Bombura mnie natomiast rozbawiła. Pamiętam, że całe kino z tego się chichrało.
4. Różnice między książką a filmem - jestem wielkim fanem Tolkiena i kocham jego twórczość, lecz nie chciałbym , aby film był identyczny do książki. To film PJ, nie Tolkiena. Chciałem obejrzeć film fantasy rozgrywający się w moim ulubionym, fikcyjnym świecie, czyli Śródziemiu i takowy otrzymałem( jednakże mogło być lepiej). Będe chciał prawdziwego Hobbita to przeczytam książke.
5. Zgadzam się z ciągłą nawalanką. Trochę można by ją ukrycić. Legolas na głowach krasnoludów....szkoda słów.
6. Mnie tam wszystko jedno, czy koń sztuczny czy prawdziwy.
7. Beorna na pewno będzie więcej w EE.
Dla mnie największym minusem filmu jest trójkącik ( Legolas, Tauriel, Kili) i akrobacje Legusia na krasnoludach. Generalnie to tylko to mnie rozczarowało na maksa.

Ocena: naciągane 8\10

użytkownik usunięty
GauronSauron

Komentarz do mnie czy do kolegi powyżej? :D

ocenił(a) film na 8

Grandlord0009: to było do pana lolmiki. :)

lolmiki

Zamiast zakładac głupie tematy, wracaj do nauki, bo niedługo egzamin szóstoklasisty.

kamilxxx09

przeprasza, napisałem moją opinię na temat filmu... PROWOKACJA ! założę temat o ulubionych bohaterach... BRAK AMBICJI ! ludzie ! czy już żadnego tematu założyć nie można ?! a jak ktoś się postara to może każdy temat skrytykować !

lolmiki

Temat jest bez sensu, bo już dawno pisałes o swojej opinii. Ja nie zakładam nowych tematów, zeby na bieżąco informowac o tym, ze wystawiłem 10. Opanuj się.

kamilxxx09

przynajmniej ten temat dotyczy filmu...

kamilxxx09

jak dla mnie możesz dać hobbitowi nawet 11 i napisać swoje wrażenia po ponownym obejrzeniu :) jak dla mnie 1 część jest bardzo dobra ale druga mnie zawiodła :(

lolmiki

Napisze coś w twoim stylu:
Hobbit>>>>>> Oz
I powiedz mi jak to wygląda?

kamilxxx09

ile ludzi, tyle opinii :) a i nigdy nie piszę w taki sposób :) i według mnie pierwsza część hobbita jest lepsza niż Oz, ale dwójka jest dużym spadkiem względem jedynki :)

lolmiki

No raczej nie, bo wszystkie elementy stoją na podobnie wysokim poziomie.

kamilxxx09

To twoje zdanie... on ma inne....koniec tematu odpuść

kamilxxx09

1. cześć wstęp~wolny
2.cześć rozwinięcie akcji
...
A co w trzeciej?
Się okaże. (Mniej wiecej sie spodziewam, ponieważ czytałam książkę)

natalii03012000

Ogólnie w 3 to bedzie cały konflikt i wojna

kamilxxx09

Wiem.
No i rozstrzygnięcie akcji.

natalii03012000

Najbardziej czekam na Bitwę i sceny w Dol Guldur. I jeszcze Smaug. Kurcze :D jak ja się nie moge doczekac :)

kamilxxx09

Ja również. Przedewszystkim na zakończenie ,, romansu'', bitwę, Barda i Smauga oraz pożegnanie Thorina z życiem.

natalii03012000

Oj, będzie trochę tych epickich i wzruszających scen, oj będzie :). A co powiesz na nowa krasnoludzką pieść dokładnie przed bitwa? Albo już wiem - armia Daina przybywająca na wojne i spiewajaca pieść. To by było cudne :D :D

kamilxxx09

Yyy, chyba nie.
Krasnoludy śpiewają, a tu nagle orkowie.

natalii03012000

Czemu nie?

kamilxxx09

Ponieważ to nie muzikal, no chyba że coś się zmieniło.
Według mnie film ten teraz wkracza w bardziej poważne klimaty.
A jak Ty sądzisz?

natalii03012000

Ale chodziło mi o powazną i smutną pieść jak ta w domu Bilba.

natalii03012000

Tak zgadza się widać to po Hobbit Pustkowie Smauga który ma mroczny klimat i bardziej poważniejszy oraz muzykę która jest zarówno mroczna jak i poważniejsza

kamilxxx09

A wiesz ja też bardzo czekam na Dol Guldur no i bitwe pięciu armi a co piosenki mogła by być poważna w czasie bitwy np tak jak Pipin śpiewał było by super

natalii03012000

W trzeciej tak myśle zacznie sie od Shire skoro Hobbit 3 ma mieć połączenie z Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia czyli być może się zacząć od opowiadania Bilba może będzie małe przypomnienie albo historia smauga

lolmiki

Nie no tak faktycznie jesteś beznadziejny trollu i nie popełniaj takich błędów

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie ty nie zakładasz tematów o tym, lecz cały czas nam o tym przypominasz Panie Dildo Daggins:)