hej a wiecie może czy Smaug w tej części padnie czy w na początku ostatniej bo mnie to ciekawi
To proszę bardzo znajdź nawet scenariusz przeczytaj a na filmie ziewaj ja tam wolę raczej nie grzebać za spojlerami i nie lubię jak tu tylko dodają, że to potwierdzone tamto potwierdzone.
ok ok, ja nie szukam dziury w całym tylko poprostu chciałem się dowiedzieć o tej jednej wzmiance,resztę zostawiam w przysłowiowej tajemniczośći ;d
Spoko przecież ja Ci nie piszę co masz robić, Twoja sprawa:) Jednakże im więcej wytrzymasz tym większą radochę w kinię będziesz miał:) Ale to nalęzy do Ciebie. Ja wiem, że jak się goni za spojlerami to nie kończy się na jednym:)
Tak naprawdę nikt nie wiem na czym sie skończy. Podobno sami aktorzy nie wiedza, chociaz ja uważam że raczej tak mówią (a przynajmniej ci główni) bo im tak kazano. No i jest to lepsze wytłumaczenie niż: nie możemy wam powiedzieć bo PJ nam zakazał.
Hahaha, tego się można domyslić:) Logiczne, że taka akcja nie będzie na poczatku 3 części. To tak jakby Bitwa o Helmowy Jar była na poczatku Powrotu Króla.
Nieważne, nie psuj innym radości z odkrywania zagadek dopiero na seansie. To jest forum nie Twoja prywatna skrzynka pocztowa.
To napisz chociaż przed odpowiedzią, że spojlerujesz, żeby ten kto nie chce tego nie czytał.
Jeśli nie dasz słowa SPOJLER to nie będzie tego wiedział i przeczyta. Nikt nie jest jasnowidzem. Rozumiem, że jesteś egoistą ale to nie jest Twoje prywatne podwórko tylko publiczne forum i dostosuj się do jego zasad.
Wiesz dokładnie, że już dawno Ci napisałem, że jak będziesz szanował innych na tym forum to i ja nie będę mial nic do Ciebie. Więc to się przełoży z Twojej strony na normalną rozmowę ze wszystkimi, nawet jeśli będą się wypowiadać krytycznie o Hobbicie, oraz nie spojlerowania, ja natomiast nie będę Cię tępił bo nie będę miał za co. Więc na taki układ jak najbardziej możemy iść.
Moja obrona jednak musi zostać. Trollowania typu "syf 1/10" tolerował nie będę. Jeśli ludzie naucza się uzywania argumentów, to ja będę zadowolony:)
Może inaczej, po co robić zamieszanie, nawet jak ktoś napisze, że syf 1/10 bla bla..to po prostu to olej. Ja tam perfekcyjnie rozumiem, jeśli ktos tylko napisze, że się nudził...Nie trzeba nic do tego dodawać. Nie trzeba z takich rzeczy chryji robić. Ale ok niech będzie jak ktoś rzuci bezsensownym 1/10 to rób z nim co chcesz. Ale jak ktoś rzuci 6/10 i poda argumenty to się nie kłóc tylko uszanuj bo każdy ma inną opinię i tyle. Są ważniejsze rzeczy w życiu niż jakiś tam Hobbit czy cokolwiek innego co jest zmyślone. Raczej się skup na swojej powieści, o ile ją piszesz, niż na bzdurnych kłótniach o ocenę. Ok więc wiemy co robić.
Spoko spoko, myślę, ze dojdziemy do porozumienia i poczekamy w spokoju na Hobbita. Jesli będziesz w porządku, ja również. A co do powieści - piszę teraz drugi tom. Pierwszy jest w fazie projektowania okładki.
A ja nie pozwole na rozprzestrzenianie się fałszywych informacji typu "nie ma scenografii", bo ludzie potem w to wierza i sa zaślepieni, a na dodatek jeden przed drugiego powtarza te kłamstwa.
Olej scenografię to niech gadają, że scenografii nie ma. I co świat sie od tego nie zawali.
Ja tam wiem swoje. Trzeba czasem komus z liścia walnąć, żeby się obudził. Bo niektórzy sa zaślepieni nie wiem czym. I nie, nie odnosi się to do mnie. Odnosi się to do niektórych forumowiczów, którzy nie znają historii kręcenia filmu a się udzielają, szerząc kłamstwo.
Ciebie również się to dotyczy, jesteś zaślepionym tym filmem, wyluzuj, nie mam zamiru i ochoty, żebyś tu kogokolwiek obrażał. I mało mnie obchodzi czy komuś się film podoba czy nie, czy scenografia jest czy nie. Chcesz się kłócić wyślij mu prywatną wiadomość. Na forum ma być spokój. Jesteś takim samym prowodyrem do kłótni niż Ci inni, i nie gadaj mi głodnych kawałków, że nie. Ma być spokój. Przed chwilą mówiłeś, że idziesz na układ, więc to respektuj. Mało mnie obchodzi co ludzie piszą o filmie, masz ich nie obrażać i dostosuj się do tych słów. Dopóki nikt Ciebie personalnie nie obrazi masz się zachowywać.
Niestety. Nie jesteś od rządzenia. Ja się dostosowywał tobie nie będę. Nie jestes tu jakimś królem ani dyrektorem. Najlepiej nie wybiegajmy zbyt do przodu. Zobaczymy jak się wszystko potoczy. Na razie jest ok. I jesli ja mam być w porządku, to od ciebie oczekuję nie wyciągania starych tematów na wierzch i zero wulgaryzmów. I jeśli już jesteś na tym forum, to zachowuj się normalnie.
Oczywiście, że nie jestem. Ale będziesz się dostosowywał do zasad forum bo to nie jest Twój ogródek tylko publiczna domena, gdzie każdy ma prawo głosu. I przede wszystkim to Twoje kłótnie i obrażanie innych spowodowało, że tu jestem. Więc jeśli TY będziesz szanował innych to i ja nie będę miał nic do Ciebie. A zatem żadnych pierdół, żadnych kłótni z nikim. Każdy może sobie mówić co chce. Chcesz się wykłócać to pisz wiadomości prywatne.
Nie, nie mozna mówić co się chce. To jest forum i nalezy zachowac kulturę. Żadnych wulgaryzmów, bezsensownych tematów typu "syf 1/10", zadnego głupiego porównywaniu do zboczonych rzeczy.
Strasznie już męczysz. Jakie zboczone rzeczy? Nieważne. Jak ktoś ma ochotę dać Hobbitowi 1/10 to ma do tego pełne prawo. Zajmij się ważniejszymi rzeczami niz jakiś kuźwa film bo Ci to rozum odbiera.
Ma wszelkie prawo do tego, wiesz, że to co ty teraz robisz to jest postawa faszystowska, i jest to czyn karalny, z zagrożeniem do dwóch lat więzienia? W Polsce istnieje coś takiego jak prawo do wolności słowa. Jakiekolwiek działania na przeciw są karalne. Wysłałem już listę z Twoimi prowokacjami oraz kłotniami z ostatnich 6 miesięcy do władz filmwebu. Nadzorują Twoje posty. napisałem Ci, że przegiąłeś, ale ty dalej uparty a Twoja pycha ponad miarę.
Ja tylko bronię filmu i oczekuję sensownych argumentów. Jeśli ich nie ma, ja odpowiadam. Chamstwo za chamstwo.
Naprawdę mi się juz tłumaczyć nie musisz. "Ja tylko bronię filmu i oczekuję sensownych argumentów. Jeśli ich nie ma, ja odpowiadam. Chamstwo za chamstwo." - gdyby tak było to OK. Ale tak nie jest bo nawet jak ktoś poda argumenty i podaje swoją subiektywną ocenę, to zaczynasz go obrażać. W takim razie nie mogę się doczekać jak ktoś tu da bardzo niską ocenę, zobaczymy jak się zachowasz.
W trailerze widać bodajże jak Bard przygotowuje swój łuk do strzału, więc raczej w tej części to zobaczymy.
Scena z czarną strzałą strzelaną z "działa" mnie ciekawi. Gdyby to był Bard to sprawa zabicia smoka jasna, ale to strzela Thorin.
Scena z wersji rozszerzonej, a zaraz potem urywek ze zwykłej wersji pierwszego Hobbita.
Pewnie ochrona Thranduila ; ) A żeby nie być gołosłownym w sprawie tego kadru z edycji rozszerzonej pierwszego Hobbita, http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2013/10/dos194.jpg widać wyraznie że to obrona miasta przed smokiem ; )
Co do Giriona zgadzam się.
To, że to ochrona Thranduila to oczywiste, ale zauważ że pilnują oni jakiegoś wejścia.
Możliwe, ale równie dobrze mogą stać poprostu na murach, nie pilnując żadnego wejścia, tylko przybrali pozycje obronne przed orkami ; )
Ciekawe jak to będzie z tymi orkami. Wygląda na to, że Azog śledził kompanię w Mrocznej Puszczy, albo pająki dały info do Dol Guldur.