PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32229}

Hrabia Monte Christo

The Count of Monte Cristo
2002
7,5 55 tys. ocen
7,5 10 1 55093
5,6 17 krytyków
Hrabia Monte Christo
powrót do forum filmu Hrabia Monte Christo

książka też JEST DOBRA.. MOŻE I arcydzieło... ALE JAK PATRZEĆ OD SERCA NA FILM TO JEST wspaniały! I WCALE ZE MOŻNA O NIM SZYBKO ZAPOMNIEĆ! moja mama do dziś go uwielbia.

Maitresse

Pewnie, złe jest moim zdaniem takie automatyczne ocenianie filmu jako ekranizacji. Co w tym złego, że film się różni od książki i jest od niej uboższy, skoro, jak na siebie, czyli film, jest świetny?
Książka to inna historia, inny świat, inne emocje, więc niektóre zarzuty, jakie widzę na tej stronie są dla mnie bez sensu. Bo o co chodzi? O to, żeby film zatytułowany "Hrabia Monte Christo" był wierną ekranizacją książki pod tym samym tytułem, czy żeby był po prostu dobrym filmem?

ocenił(a) film na 10
Vojslav

Nie przeczytałam jeszcze książki ale uważam że ten film to istne arcydzieło, przez drugi dzień nie mogę dojść do siebie po jego obejrzeniu.

kiara_94

Kiedy po raz pierwszy obejrzałam ten film, zakochałam się w nim. Oglądam go za każdym razem, gdy leci w telewizji, po prostu nie mogę go sobie odpuścić. Pod wpływem filmu postanowiłam przeczytać książkę. Podobała mi się, jest naprawde niezła.
Trzeba przyznać, że film opiera się na książce, ale tak na prawdę to nie jest to ekranizacja dzieła Dumasa. Muszę jednak stwierdzić, że nie jest to dla mnie wada. Uważam, że film godny jest polecenia, pomimo, że nie jest wiernym odbiciem książkowych losów Edmunda Dantesa.