PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563139}
7,2 167 tys. ocen
7,2 10 1 167299
5,8 9 krytyków
I że cię nie opuszczę
powrót do forum filmu I że cię nie opuszczę

Co sądzicie? 

ocenił(a) film na 7

Myslalam, ze film bedzie przedstawiony głownie z puntku widzenia Paige, ale zostalam mile zaskoczona.
Bezsilnosc bohatera daje sie we znaki. Upor, starania, wytrwalosc dają obraz prawdziwej i niezakłamanej milosci. Jego postawa budzi szacunek i jest urzekajaca.
Natomiast Paige nie wzbudzila mojej sympatii. Przed obejrzeniam filmu byłam pewna, ze bede sie nad nią litowala, ale bylo wrecz przeciwnie. Mialam wrazenie, ze po prowrocie do rodzicow juz wcale Jej nie zalezalo na odzyskaniu pamieci. Pasowalo jej to ze lata za Nia koles, ktory byl jej mezem (mowi o tym koncowka ich drugiej pierwszej randki) .Ani na chwile nie postawila sie tak naprawde na Jego miejscu. Dopiero skłoniły Ją do tego słowa matki odnoszące sie do wlasnego małżeństwa. Wiem ze wypadek, utrata pamieci to cos strasznego, ale dzieki temu widzimy jaka byla wczesnie niedorosla, zadufana w sobie i jak przemieniła Ją Ich miłość.
Film oceniam naprawde bardzo, bardzo dobrze i zapewne kiedyś go obejrze po raz drugi. :D

Oczywiście brawa za gre aktorską. Polecam ''Zakleci w czasie'' rowniez z Rachel McAdams.

ocenił(a) film na 7
AldonaCh

Postać Paige mnie też nie rzuciła na kolana. Przez cały film miałam wrażenie, że robi z siebie sierotkę: "patrzcie na mnie, patrzcie na mnie, straciłam pamięć". Wygodnie było czekać aż wszystko mąż zrobi, bo ona "nie pamięta". Nie podobało mi się też jej zainteresowanie byłym chłopakiem. Rozumiem, tylko jego pamiętała, ale bez przesady - przecież miała męża. Poza tym film mi się trochę dłużył. Gdyby nie fakt, że zostało to oparte na prawdziwej historii to dostałby zdecydowanie niższą ocenę.
"Zaklęcie w czasie" - mistrzostwo, chociaż irytowała mnie córka. Polecam również książkę.

kliva

No ta córka była wkurzająca, ale film warty obejrzenia chociażby dla Erica Bany :) Poleciłabym "Pamiętnik" (jak pewnie większość ludzi) ale mnie ten film akurat ani ziębi ani parzy.

AldonaCh

Zgadzam się z Tobą. :D

AldonaCh

Uwaga! Mogą być spoilery! Tak, zgadzam się. Ja nawet gdybym nic nie pamiętała, na pewno wolałabym wrócić do męża niż zastanawiać się nad zamieszkaniem z rodzicami. On był pierwszym którego zobaczyła kiedy się ocknęła i jako jedyny był przy niej dopóki jej rodzice się nie pojawili. Jadała z nim obiady, siedziała z nim i rozmawiała, z kilometra było widać, że mu na niej zależy. No i on był taki uroczy :) Ona ciągle przesadzała i odpychała od siebie ludzi, którym na niej zależało. Ale i tak nie była najgorsza. Nie przepadam za McAdams, ale w tym filmie nawet ujdzie.

DagnaMara

Aha, główna bohaterka mnie urzekła, kiedy dowiedziałam się, że nie je mięsa - jestem wegetarianką :)

ocenił(a) film na 8
AldonaCh

Jestem tego samego zdania film naprawdę fajny i zarazem smutny popłakałam się jak dziecko tym bardziej że jest to zainspirowane prawdziwymi faktami Szkoda ,że w rzeczywistości nigdy nie odzyskała pamięci :)