PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640116}
6,3 22 tys. ocen
6,3 10 1 21901
5,0 5 krytyków
Idealne matki
powrót do forum filmu Idealne matki

Przede wszystkim obraz zmusza do refleksji, widz sie zastanawia jakby postapil w takiej sytuacji.... na pierwszy rzut oka wszystko wydaje sie takie proste - ze cala sytuacja jest chora i tak sie nie powinno postepowac, jednak czy aby na pewno.... kazda kolejna scena to konsekwencje wczesniejszych decyzji, wybory przed którymi stoja glowni bohaterowie, ich decyzje, bol, radosc, niepewnosc, nic innego jak emocje..... Gra aktorska jak dla mnie jest tutaj kluczowa i stoi na wysokim poziomie, wszystko to co opisalem powyzej, aktorki swietnie odegraly... warto rowniez zwrocic uwage na kameralna okolice i spokojna atmosfere w jakim wszystko sie dzieje... ogolnie produkcja traktuje o trudnych wyborach i ich konsekwencjach oraz emocjach z nimi zwiazanymi, wiekszosc widzow tego nie zauwaza.... polecam, ciekawe kino 7/10

ocenił(a) film na 6
Bambim

warto rowniez zwrocic uwage na kameralna okolice i spokojna atmosfere w jakim wszystko sie dzieje...
Przecież oni się z tymi związkami nie obnoszą a wręcz je ukrywają dlatego trzeba zadać sobie pytanie czy taka sytuacja przebiegała by tak sielankowo gdyby mieszkali w blokowisku w Sydney.
Koniec filmu to najsłabsze ogniwo w tym ambitnym projekcie.

ocenił(a) film na 7
jerzynek44

mozliwe, ze gdyby bylo to blokowisko to nie pozwolilyby sobie na to, a w tym wypadku akurat mogly... takie gdybanie nie ma sensu, akcja dziala sie w takim a nie innym otoczeniu i cala fabula zostala doskonale do tego dopasowana... co do zakonczenia... moze dla Ciebie bylo slabym ogniwem, ja wcale tak nie uwazam, wybraly takie a nie inne zycie, wiedzac czym ryzykuja i na co sie pisza... wiem, ze lepsze by bylo, gdyby kazdy z bolem sie roztal, wtedy bardziej dramatycznie by to bylo, jednak to, ze w koncowej scenie leza sobie spokojnie i sie opalaja wcale nie oznacza, ze bedzie sielankowo....

ocenił(a) film na 7
Bambim

Bardzo dobrze powiedziane. Mi też na początku wydawalo się takie proste nawet trochę zwyczajne, ale za każdą następną sceną byo coraz lepiej, ciekawiej.