PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640116}
6,3 22 tys. ocen
6,3 10 1 21901
5,0 5 krytyków
Idealne matki
powrót do forum filmu Idealne matki

Jak uważacie ostatnia scena była przestrogą czy happy endem? Ja uważam że to była przestroga.

ocenił(a) film na 8
vicovaro25

Ciezko stwierdzić...happy end nie. Przestroga ale przed czym? Mimo wszystko zakończenie bardzo mi się podobalo.

ocenił(a) film na 8
Aselka

Przed toksycznym związkiem, który daje jedynie złudzenie szczęścia.

vicovaro25

Mi zakończenie się podobało, ponieważ nie było nic w stylu happy endowej papki tylko pokazało bardziej ludzką strone całej sytuacji.

ocenił(a) film na 7
vicovaro25

E tam, jaka znowu przestroga. Według mnie zwyczajnie zakończenie, że dalej są razem.

ocenił(a) film na 9
vicovaro25

Tak samo oceniam. Cytując wypowiedź poniżej "ostatnia scena jest bardzo ciekawa. niby zakończenie, niby w porządku - znowu są wszyscy razem, w czwórkę, pozorna sielanka i spokój, ale odniosłam wrażenie, że tylko pozornie. to trochę tak, jakby mimo starań nie mogli się po prostu wyplątać z tego czworokąta". Zamknięty świat, nierealny.

ocenił(a) film na 6
vicovaro25

ostatnia scena jest bardzo ciekawa. niby zakończenie, niby w porządku - znowu są wszyscy razem, w czwórkę, pozorna sielanka i spokój, ale odniosłam wrażenie, że tylko pozornie. to trochę tak, jakby mimo starań nie mogli się po prostu wyplątać z tego czworokąta (bo w moim doczuciu w pewnym sensie to był czworokąt, a nie dwie pary). sam widok ich, z góry, na tym pływającym pomoście - niby wolni, daleko na wodzie, w rajskim otoczeniu, a jednak w jakiś sposób uwięzieni, niby szczęśliwi, a jednak coś się w tym nie zgadza. i jeszcze muzyka na koniec, jak dla mnie nieco, hm, złowieszcza ;)

ocenił(a) film na 8
nomiko

apropo tej muzyki na koncu wiesz co to jest?

ocenił(a) film na 6
damian252

cały soundtrack:
1. Adore (3:23)
2. Pontoon (1:09)
3. Alone* (2:59)
4. Uncertainty (4:01)
5. To Sydney (1:07)
6. Embrace* (1:06)
7. First Signs (2:07)
8. Discovery (2:18)
9. The Bay (1:25)
10. Moment Of Truth* (1:30)
11. The Grandmothers (2:30)
12. Faces* (1:46)
13. Troubled Wedding (2:38)
14. Continuing The Dream (2:31)
15. Talk* (1:22)
16. Two Mothers (2:43)
17. Beach Walk (5:20)
18. Time and Tide* (3:11)
*Antony Partos

Czas trwania: 43:01

ocenił(a) film na 8
nomiko

jest na ytube ale nie wszystko chyba tego mam szukac? 18. Time and Tide* (3:11)

ocenił(a) film na 8
nomiko

dobra nic kukne na calosc az znajde ;D

ocenił(a) film na 8
nomiko

slucham i slucham i nie slysze tego o losie :D całą plyte przekukalem i nie ma tegokawalka

ocenił(a) film na 9
nomiko

:)