PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216757
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

6/10

ocenił(a) film na 6

Teraz wyjaśniam moją ocenę.
Po pierwsze, dwie wcześniejsze części bardziej mi przypadły do gustu (choć wiem, że nie powinnam ich porównywać :))
Po drugie, nie podobało mi się ciągnięcie wszystkiego w nieskończoność. Podczas siedzenia w kinie czułam się jak na niekończącym filmie, który sam nie wie dokąd zmierza. Większość scen według mnie trochę przekombinowanych.
Po trzecie, czasami pojawiały się strasznie nużące dialogi, które najchętniej ominęłabym.
Przechodząc jednak do pozytywów, najlepsze według mnie było zakończenie. Podobał mi się moment odbicia trybutów i pokazanie jak z mózgu tego biednego chłopaka zrobiono papkę.
Kolejnym plusem jest postać reżyserki, bardzo mi się spodobała i została najbardziej w mojej pamięci.
Podsumowując- czekam na ostatnią część, bo wydaje mi się, że będzie lepsza niż ta :)

amusay

zgadzam się, ponadto dodam że rozterki emocjonalne Katniss mnie nieco nudziły, jej ciągła huśtawka nastroju. w ogóle 2 poprzednie części znacznie lepsze ale jako że to tylko część pierwsza, mam nadzieje że druga mnie zachwyci. A z całego filmu najbardziej podobał mi się motyw Peety - jego obłąkanie, no i fajna charakteryzacja, wyglądał strasznie.

ocenił(a) film na 6
iwona1510005

Kiedy zobaczyłam Go w końcówce filmu byłam pod wrażeniem. Charakteryzacja i jego zachowanie spełniły rolę- nie grał obłąkanego, po prostu nim był.

ocenił(a) film na 6
amusay

Zgadzam się z Twoją opinią.Również czekam na drugą część kosogłosa,jednak uważam że trylogia mogła się skończyć w trzech odsłonach.Teraz to tylko będzie nabijanie "kabzy" producentom.