PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216757
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Moim zdaniem zdecydowanie powinna ją zagrać Helen Mirren. Nie potrafię sobie wyobrazić
kogoś innego w tej roli a wy?

ocenił(a) film na 6
Mrs_Willis

Czytając książkę wyobrażałam sobie raczej kogoś młodszego. Skupiłabym się bardziej na Cate Blanchett czy Kate Winslet.

ocenił(a) film na 6
daga1398

Właściwie to bardziej pasowałby mi ktoś w wieku Snowa poza tym Katniss opisywała, że Coin jest siwa a Winslet raczej by nie pasowałaby być siwą. No prędzej Blanchett :)

ocenił(a) film na 6
Mrs_Willis

tak. to prawda. zapomniałam , że jest siwa ;) ale Cate Blanchett by nawet pasowała. :D

Mrs_Willis

Ale oni noszą peruki lub farbują włosy.

ocenił(a) film na 9
Flower_Girl_

Owszem, ale to raczej w Kapitolu. W dystryktach ludzie się noszą całkiem normalnie, zwłaszcza w trzynastym, gdzie kontakt ze światem jest mocno ograniczony. Tak mi się przynajmniej wydaje, chyba że coś pokićkałam. ;)

liviena

Ale mi chodzi nie tylko o Kapitol. Bo Josh Hutcherson ma naturalnie włosy brązowe a w filmie bląd, a Jennifer Lawrence ma blond a w filmie brąz. Więc prezydent Coin może mieć farbowane. :D

ocenił(a) film na 9
Flower_Girl_

Ach, chodziło Ci o aktorów - to tak, zgadzam się. :D Źle Cię zrozumiałam, przepraszam.

liviena

OK nic się nie stało :)

Flower_Girl_

A co powiecie na Jane Lynch? Według mnie byłaby genialną Coin.

The_Girl

No ona jest idealna :)

ocenił(a) film na 7
The_Girl

Dla mnie byłoby to totalne nieporozumienie.
Mirren na plus, nawet Blanchett nieźle, ale nie Lynch.

daga1398

Niech jeszcze ją zagra Angelina Jolie ! xd

ocenił(a) film na 8
Mrs_Willis

Helen byłaby idealna, bardzo pasuje do mojej wizji, ale raczej trudno byłoby ściągnąć do filmu aktorkę tej klasy:(

_malena_

Świetna kandydatka idealna tak ją sobie wyobrażam

ocenił(a) film na 8
_malena_

Aaa tam, skoro na "Red" się zgodziła :)

Wpadły mi do głowy Judi Dench i Vanessa Redgrave. Ale Mirren też byłaby super.

ocenił(a) film na 5
michal.2907

ja tam stawiam na Judi Dench ;] nawet jak czytałem to wyobrażałem sobie Agentkę M , nie tylko wygląd ale i charakter podobny...

ocenił(a) film na 7
Marq_94

ja wyobrażałam sobie Meryl Streep ;), ale nie wierzę w cuda ;)

Mrs_Willis

Czytając książkę wyobrażałem ją sobie jako Frances McDormand. Nie wiem, czemu. Według mnie aktorka nie musiałaby się specjalnie wcielać w rolę, bo z natury gra jędze tego typu.

Mrs_Willis

Ja bym chciał zobaczyć Judie Dench. Jest niesamowita. Jej surowość świetnie by tu pasowała, jezeli ktoś oglądał nowe Bondy, to sie ze mną zgodzi.

Mrs_Willis

Nie wie, ja tam ją sobie wyobrażałem jako starą kobietę w siwych prostych włosach. Taką w wieku 60 lat. Byle w filmie nie zrobili z niej seksbomby. Takiej z dużym dekoltem i w ogóle. Ale raczej tak nie zrobią. A gdyby zagrała nią Meryl Streep ? hah nie zagra, ale można sobie to wyobrazić. Pewnie od razu zaczną nominować ten film do oscarów. :)

Mrs_Willis

Ale nie wiem dlaczego ona ma na nazwisko alma. Jak te delikatesy lipne.... a drogo tam jest, że masakra, już wolę lidl, lub biedronkę... Ale tak na poważnie, to nie mogę się doczekać Kosogłosa ! :) To chyba moja ulubiona część

ocenił(a) film na 6
akusatiw

Alma do imię xD

Mrs_Willis

Hah, ja jak bym miał córkę to bym jej tak nie nazwał :)

ocenił(a) film na 6
akusatiw

Lidl jest spoko haha :D

Mrs_Willis

No! I moja lubiona nie firmowa cola Freway ! I love it xd

ocenił(a) film na 8
Mrs_Willis

Moim zdaniem Helen Mirren była by idealna do tej roli, właśnie tak ją sobie wyobrażałam.

seniorita26

też uważam że byłaby świetna

ocenił(a) film na 6
Mrs_Willis

Helen Mirren, Sigourney Weaver, Tilda Swinton. W kolejności od najbardziej satysfakcjonującej.

ocenił(a) film na 8
Mrs_Willis

Chodzi mi po głowie Joan Allen. Wydaje mi się idealna do tej roli.

Mrs_Willis

Dla mnie do tej roli po przeczytaniu książki idealnie do tej roli nadaje się Constance Zimmer, genialnie zagrała czarny charakter w 'grey's anatomy'.Kiedy pojawił się wątek Coin od razu wyobraziłam sobie właśnie Constatce w tej roli :)

Mrs_Willis

Jak dla mnie najlepsza byłaby Lisa Edelstein lub Anjelica Huston

gumisiowa13

lub znakomita Sigourney Weaver

ocenił(a) film na 6
gumisiowa13

Już wiadomo, że zagra ją Julianne Moore >.<

ocenił(a) film na 7
Mrs_Willis

Jak dla mnie kompletnie nie pasuje. O wiele za młoda. Już nawet Meryl Streep mogłaby zagrać, ale Moore kompletnie nie pasuje do tej roli.

Mrs_Willis

to prawda? jeżeli tak to kompletnie nie trafiony wybór

ocenił(a) film na 6
gumisiowa13

filmweb.pl/news/Julianne+Moore+nowym+prezydentem+%22Igrzysk+%C5%9Bmierci%22-9691 5 :/

Mrs_Willis

Wygląda na to, że prawda. Zobaczymy, jestem ciekawa jak ją zrobią na Coin. Ale moim typem była Meryl Streep, byłaby idealna.

ocenił(a) film na 9
Mrs_Willis

wszystko tylko nie Mirren, ona wszystko gra tak samo, jak zabiedzona królowa.

Mrs_Willis

Ja miałam nadzieję, że zagra ją Judi Dench, dla mnie byłaby idealna do tej roli.

ocenił(a) film na 6
Mrs_Willis

Ja widzę Judi Dench. Przez całą książkę sobie ją wyobrażałem.